Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino machinacijos: 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionato rungtynės – ir Kryme?

Nors FIFA neseniai atsisakė kreipti dėmesį į JAV senatorių reikalavimą, kurie kovo mėnesio pradžioje pateikė prašymą pasaulinei futbolo organizacijai atimti iš Rusijos teisę rengti 2018 metų planetos pirmenybes, gali atsitikti ir taip, kad toks organizacijos sprendimas gali brangiai kainuoti. Net ir pasaulio futbolo visuomenės susiskaldymą. Mat neoficialiai Rusijos futbolo užkulisiuose kalbama, kad į rusų aneksuotą Krymo pusiasalį, kurio prijungimą prie Rusijos nepripažino pasaulio bendrija, gali būti perkelti keli 2018 metų pasaulio futbolo čempionato mačai.
2010 metais tuometinis Rusijos premjeras Vladimiras Putinas įkalbėjo FIFA rengti 2018-ųjų čempionatą savo šalyje
2010 metais tuometinis Rusijos premjeras Vladimiras Putinas įkalbėjo FIFA rengti 2018-ųjų čempionatą savo šalyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2010 metų gruodžio 2 dieną FIFA savo rinkimų suvažiavime paskelbė, kad po aštuonerių metų pasaulio futbolo čempionatas vyks Rusijoje.

Tarptautinė futbolo federacijų asociacija (FIFA) planetos pirmenybių rungtynes leido rengti Sankt Peterburge, Jekaterinburge, Sočyje, Kazanėje, Žemutiniame Naugarde, Samaroje, Rostove prie Dono, Kaliningrade, Saranske ir Maskvoje.

Tačiau po Rusijos armijos įvykdytos Krymo okupacijos ir šio pusiasalio prijungimo prie savo regionų, pasigirdo kalbų, kad iš rusų būtina atimti teisę rengti pirmenybes.

Tačiau FIFA vadovas Joseppas Blatteris tuomet aiškino, kad Rusijos armijos įvykdyta Krymo okupacija ir šių žemių atplėšimas nuo Ukrainos nėra toks reikšmingas įvykis, kuris galėtų priversti tarptautinę futbolo visuomenę persigalvoti.

Jau samprotaujama, kad keli pasaulio čempionato mačai turėtų būti perkelti į Krymą – greičiausiai į Sevastopolį.

„Mes nežadame nieko keisti, galvojant apie būsimus du pasaulio čempionatus. Vienas iš jų vyks Brazilijoje. Tikrai neturime jokių problemų su 2018 metų planetos pirmenybių rengimu Rusijoje. Tuo tarpu visos problemos su 2022 metų pasaulio čempionato rengimu yra viešai išsakytos ir žinomos, – sakė J.Blatteris.

Nors Krymo prijungimo prie Rusijos nepripažino civilizuotas pasaulis, jis, greičiausiai, turės apmąstyti, kaip elgtis, jei Rusija nutars imtis gudrybių. Mat rusai dar turi laiko pakeisti pirmenybes priimančius miestus ir neoficialiai kalbama, kad 2018 metų planetos futbolo čempionato varžybos vyks ir aneksuotame Kryme.

„Jau samprotaujama, kad keli pasaulio čempionato mačai turėtų būti perkelti į Krymą – greičiausiai į Sevastopolį. Taip Rusija įteisintų savo pretenzijas į Krymą ir priverstų pasaulį pripažinti, kad tai ne Ukrainos, o Rusijos žemės. Kalbama, kad keli mačai turėtų būti perkelti iš Saransko ar Maskvos. Mat Maskvoje yra du stadionai, kurie priims čempionato kovas, o Saransko miesto 45 tūkst. vietų stadiono statyba vyksta vangokai“, – 15min.lt apie įmanomus pirmenybių scenarijus pasakojo pavardės prašęs neminėti Rusijos sporto žurnalistas.

2018 metų planetos futbolo pirmenybių Rusijoje atrankos varžybų burtai bus traukiami 2015 metų birželio 25 dieną Sankt Peterburge.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius