Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMFD „Žalgiris“ nenuvertina „A lygoje“ dreifuojančio Klaipėdos „Atlanto“

Šeštadienį Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ komanda LFF stadione priims „General Financing A lygoje“ dreifuojantį Klaipėdos „Atlantą“.
Vaidotas Šilėnas
Vaidotas Šilėnas / avgi.lt nuotr.

Lietuvos sostinės ir uostamiesčio komandų tikslai šiame sezone visiškai skirtingi.

Žalgiriečiai nuo pat pirmų rungtynių siekia vienintelio tikslo – tapti šalies čempionais. Komanda sezono atidarymo rungtynėse Gargžduose dėl pergalės turėjo grumtis iki pat paskutinių minučių. Rungtynių pabaigoje fantastišką įvartį pelnęs Calumas Elliotas padovanojo savo ekipai pergalę prieš „Bangą“ 2:1 ir pirmuosius tris taškus.

Tuo tarpu būsimieji žalgiriečių varžovai šiame sezone pirmiausia galvos apie išlikimą aukščiausioje šalies futbolo lygoje. Praėjusį savaitgalį klaipėdiškiai oficialiai atidarė čempionatą rungtynėmis su Šiaulių „Šiauliais“. Šiame susitikime, kaip ir buvo galima tikėtis, „Šiauliai“ nuo pat pirmųjų minučių perėmė iniciatyvą į savo rankas ir laimėjo užtikrintai – 3:0.

Triuškinantis „Atlanto“ pralaimėjimas sezono starte nieko nenustebino. Kol kitos komandos tarpsezoniu intensyviai ruošėsi sezono pradžiai, Klaipėdos „Atlantas“ sprendė savo išlikimo problemas. Tarpsezoniu komanda sužaidė vos tris draugiškas rungtynes, kai tuo tarpu žalgiriečiai turėjo net trylika draugiškų akistatų. Tik prieš pat sezono pradžią susitvarkęs finansines problemas uostamiesčio klubas apskritai gali džiaugtis galimybe atstovauti Klaipėdos miestui aukščiausioje šalies futbolo lygoje.

Įdomu, kad sezono išvakarėse papildė Klaipėdos „Atlanto“ klubą papildė buvęs žalgirietis Denisas Gordejas.

VMFD „Žalgiris“ ekipos saugas Vaidotas Šilėnas nesitiki lengvų rungtynių ir akcentuoja komandos susikaupimo svarbą.

„Visi žino, kad „Atlantas“ turi problemų, bet mes į tai dėmesio nekreipiame ir varžovo nenuvertiname. Šeštadienį į aikštę žengsime maksimaliai susikoncentravę, nes mūsų vienintelis tikslas – pergalė. Manau ją iškovoti tikrai nebus lengva. „Atlantas“ pasipildė neblogais žaidėjais ir šiemet Klaipėdai atstovaujanti komanda turėtų būti dar stipresnė nei pernai. Taigi rimtai ruošiamės rungtynėms, taisome savo klaidas ir rytoj stengsimės iškovoti tris taškus“, – sako V.Šilėnas.

VMFD „Žalgiris“ ir Klaipėdos „Atlanto“ dvikova prasidės 19 valandą Vilniuje, Lietuvos futbolo federacijos stadione (Liepkalnio g. 13/2).

Kitos šeštadienį vyksiančios „A lygos“ antrojo turo rungtynės:
13:00 val. Tauragės „Tauras“ – Marijampolės „Sūduva“, Tauragės senojo stadiono aikštė
15:30 val. Vilniaus „Reo“ – Panevėžio „Ekranas“,Vilniaus „Sportimos“ maniežas

Sekmadienio susitikimai:
15:00 val. Šiaulių „Šiauliai“ – Pakruojo „Kruoja“, Šiaulių Gytarių dirbtinės dangos aikštė
17:00 val. Alytaus „Dainava“ – Gargždų „Banga“, Marijampolės „Arvi“ arena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius