Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija sieks surengti 2024-ųjų Europos futbolo čempionatą

Vokietijos futbolo funkcionieriai norėtų matyti savo šalyje dar vieną Europos futbolo čempionatą, o nacionalinė rinktinė norėtų tapti 2024-ųjų metų Senojo žemyno turnyro šeimininke.
Michelis Platini, Angela Merkel, Wolfgangas Niersbachas ir Hansas-Peteris Friedrichas 2012-ųjų Europos futbolo čempionate
Michelis Platini, Angela Merkel, Wolfgangas Niersbachas ir Hansas-Peteris Friedrichas 2012-ųjų Europos futbolo čempionate / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Futbolas UEFA

Šalies futbolo federacijos prezidentas Wolfgangas Niersbachas atskleidė, kad pateiks paraišką dėl po daugiau nei 10 metų vyksiančių žemyno pirmenybių rengimo.

Vokietija dar nerengė Europos čempionato kaip susivienijusi valstybė: Vakarų Vokietija buvo 1988-ųjų metų Senojo žemyno pirmenybių šeimininkė, tuo tarpu susivienijus vokiečiams teko garbė surengti tik 2006 metų pasaulio čempionatą.

Federacijos prezidentas mano, kad atėjo laikas dar vienai „vasaros pasakai“: „Praėjo 17 metų nuo unikalaus Europos čempionato, todėl ateina laikas naujai vasaros pasakai. Kol kas negalime pateikti paraiškos, tačiau UEFA gali turėti omenyje, kad mes tai padarysime“.

Europos čempionatą Vokietija paskutinį kartą laimėjo 1996-aisiais metais, kai Oliverio Bierhoffo įvartis užtikrino pergalę finale ir aukso medalius akistatoje su Čekija 2 :1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius