Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vunderkindu vadinamas lietuvis drebina Angliją – pešasi elitiniai klubai

„Vunderkindas – „Arsenal“, „Manchester United“ ir „Chelsea“ kovoja dėl lietuvio talento“, – dūzgia Anglijos žiniasklaida. 17-metis Vilius Piliukaitis atsidūrė dėmesio centre. Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) auklėtinis žaidžia „Blackburn Rovers“ jaunimo komandoje ir jau atkreipė Anglijos milžinų dėmesį.
Vilius Piliukaitis
Vilius Piliukaitis / 15min.lt montažas

NFA prieš tris mėnesius paskolino futbolo talentą Anglijos klubui ir jis netruko sužibėti.

Praėjusį mėnesį kai spalio 13 dieną, jaunimo (iki 18 metų) komandų varžybose lietuvis įmušė įvartį į „Manchester City“ vartus.

Iš viso elitinėse Anglijos klubų jaunimo pirmenybėse per penkerias rungtynes V.Piliukaitis jau pelnė tris įvarčius ir atliko rezultatyvų perdavimą.

Kaune įsikūrusi Nacionalinė futbolo akademija negarsėja kaip talentų kalvė. Galbūt V.Piliukaitis pralauš ledus?

Vos po kelių mėnesių „Blackburn Rovers“ ekipoje tauragiškį medžioja didžiausi Anglijos klubai. „The Sun“ skelbia, kad dėl jo jau kovoja „Arsenal“, „Manchester United“ ir „Chelsea“.

„Tottenham“ jau gailisi

Anglijos žiniasklaidoje linksniuojamo 17-mečio agentas Paulius Paknys pripažįsta, kad jo darbas dabar yra atitraukti futbolininką nuo sensacingų antraščių.

„Visa ta informacija yra teisinga. Mes susitikome su didžiaisiais klubais, bet pas mus jau buvo tokių žvaigždučių, iš kurių vėliau nieko neišėjo. Burbulai sprogdavo. Viliui pasakyta į tai per daug nereaguoti. Jis dabar susikaupęs ir žaidžia už „Rovers“. Apie dėmesį iš gigantų jis jau žinojo prieš kelias savaites, bet žaidė puikiai“, – apie užgriuvusį dėmesį jo klientui kalbėjo P.Paknys.

Po sezono su lietuviu sutartį už išpirką pratęsti turės galimybę „Blackburn Rovers“, bet vargu ar antrajame pagal pajėgumą vyrų divizione žaidžiančiam Anglijos klubui pavyks išlaikyti V.Piliukaitį, jeigu į duris rimčiau pasibels „Premier“ lygos milžinai.

Tiesa, Blakberno klubas buvo pasirinktas neatsitiktinai. P.Paknys priminė, kad V.Piliukaičio norėjo ir Londono „Tottenham Hotspur“ klubas.

„Mes buvome į „Tottenham“ nuvažiavę ir ten norėjome žaisti, bet jie tada neapsisprendė, o mes nusprendėme į „Rovers“ važiuoti. Mes negalėjome laukti, kol jie mąsto. Dabar jie gailisi. Palaikome ryšį ir su jais“, – apie tai, kaip lietuvis atsidūrė „Championship“ lygai priklausančiame klube, pasakojo agentas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Paulius Paknys
Luko Balandžio / 15min nuotr./Paulius Paknys

Retas talentas Lietuvoje

„The Sun“ turimas šaltinis „Rovers“ klube negailėjo pagyrų lietuviui: „Vilius tapo vienu iš geriausių jaunųjų žaidėjų, kuriuos mes matėme per ilgą laiką. Žinojome, kad jis talentingas, kai atvyko, bet jis pranoko visus lūkesčius. Jokia staigmena, kad dabar juo domisi visi.“

P.Paknys talentingą klientą sutiko prieš dvejus metus. Tada 34-erių buvusį futbolininką patraukė tauragiškio individualūs reidai.

„Jis yra individualiai stiprus žaidėjas, kokių Lietuvoje reta. Pas mus visi gali bėgti ir dirbti 90 minučių. Tokių darbininkų pilna, o individualių talentų reta. Galime išskirti Arvydą Novikovą ar Fiodorą Černychą. O daugiau nėra. Vilius gali apeiti du ar tris žaidėjus. Jis fiziškai gerai sudėtas ir agresyviai žaidžia. Tokie yra jo pliusai ir anglams to reikia“, – apie V.Piliukaičio sugebėjimus aikštėje kalbėjo jo agentas.

Nacionalinėje futbolo akademijoje 17-metis žaidė metus ir pelnė 7 įvarčius 1–ojoje lygoje prieš pakeldamas sparnus į Angliją.

Grandų vilionės

P.Paknys džiaugiasi, kad prieš sezoną priėmė teisingą sprendimą nuvykę į „Rovers“ klubą. Ateityje laukia dar sunkesni žingsniai.

Klubas suteikė puikias sąlygas ir galimybę treniruotis su pagrindine komanda, bet „Manchester United“, „Arsenal“ ir „Chelsea“ vardai kalba patys už save.

„Juo domisi didžiausi klubai, bet mes neskubame išeiti iš Blakberno komandos, turime sutartį iki kitų metų. Tai yra super komanda ir super sąlygos. Jie ten labai gerai patobulėja. Jis dabar susikaupęs ir žaidžia už „Rovers“. Aišku, visko būna. Gal jau žiemą viskas pasikeis. Bet mąstome blaiviai. Nesinori mėtytis“, – apie malonų galvos skausmą kalbėjo P.Paknys.

Agentas gyrė V.Piliukaitį už nuostabią darbo etiką: „Aišku, kai tokie klubai domisi ir draugai kalba, sunku. Bet jis yra labai adekvatus vaikas ir nosies neužriečia. Neleidžiu jam.“

V.Piliukaitis žaidžia Lietuvos 17-mečių rinktinėje, bet šanso žaisti su vyresniais dar negavo.

„Jis visada žaidė U-17 rinktinėje. Šiais metais buvo atvažiavęs ir į U-18, bet nežinau, kodėl treneriai nepaėmė į rungtynes. Sako, kad jis jaunesnis, ir nori, kad ankstesnė karta sužaistų. Neišgyvename labai. Rinktinė yra svarbu, bet svarbiausia yra tobulėti“, – apie žaidimą rinktinėje kalbėjo P.Paknys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius