-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„West Ham United“ namie parklupdė „Liverpool“ ir pasiekė lyderių penketuką

Anglijos „Premier“ lygoje startavo 20-asis turas, kurį pradėjo į lyderių penketuką besitaikančios „Liverpool“ ir „West Ham United“ komandos. Namuose žaidę „Plaktukai“ 2:0 įveikė „Raudonuosius“ ir nėra pralaimėję jau pastarųjų šešerių rungtynių.
Michailas Antonio ir Andy Carrollas džiaugiasi pirmojo įvarčiu 2
Michailas Antonio ir Andy Carrollas džiaugiasi pirmojo įvarčiu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pastarąjį kartą abu kartus per sezoną „Liverpool“ ekipą „West Ham“ buvo įveikęs net prieš 52 metus. Pirmosios šį sezoną tarpusavio rungtynės Liverpulyje buvo pasibaigusios „Plaktukų“ pergale 3:0.

Nors kamuolio kontrolė ir buvo „Liverpool“ pusėje, tačiau pirmajame kėlinyje daugiau pavojingų epizodų sukūrė „West Ham“ žaidėjai. Futbolas buvo gana agresyvus, nors pražangų buvo mažai, tačiau visos jos kietos.

Į aikštę pirmajame kėlinyje net kelis kartus ėjo medikai. Teisėjas dar pirmajame kėlinyje dėl to pridėjo penkias papildomas minutes.

Michailo Antonio įvartis

Jau 10-ąją minutę po puikaus Ennero Valencia iš krašto skersuoto kamuolio Michailas Antonio pakilo aukščiau už visus ir tiksliu smūgiu galva „pakišo“ kamuolį tarp vartininko ir vartų skersinio.

Vos po septynių minučių šeimininkai galėjo savo persvarą padvigubinti. Manuelis Lanzini gavo kamuolį ties baudos aikštelės linija ir atliko galingą smūgį, tačiau kamuolys atsimušė į virpstą.

Manuelio Lanzini smūgis į virpstą

38-ąją min. kietas futbolas pasiglemžė pirmąją auką. M.Lanzini po susidūrimo su varžovu negalėjo tęsti rungtynių ir buvo pakeistas.

Per teisėjo pridėtą pirmojo kėlinio laiką skersinio tvirtumą patiktino ir „Liverpool“ saugas Emre Canas.

Antrąjį įvartį „West Ham“ pasiekė antrojo kėlinio pradžioje, 55-ąją minutę. Po Marko Noble'o aukšto perdavimo iš dešiniojo krašto lyg iš niekur atbėgęs bei aukštai iššokęs Andy Carrollas „nukabino“ kamuolį nuo gynėjo ir komandos draugo galvų ir įmušė įvartį.

Andy Carrollo įvartis

Ties 70-ąją minute sutrikusi „Liverpool“ gynyba vos negavo trečiojo įvarčio, tačiau fantastiškai sužaidė Simonas Mignolet. Vartininkas iš pradžių atrėmė A.Carrolo smūgį galva iš kelių metrų, kamuolys dar kartą atšoko varžovui ir jau ant žemės gulėdamas S.Mignolet dar kartą atrėmė smūgį, kurį atliko M.Antonio.

Fantastiškas Simono Mignolet žaidimas

Po šios pergalės „West Ham United“ klubas su 32-iem taškais pakilo į penktąją turnyro lentelės vietą, o „Liverpool“ turi 30 taškų ir yra aštuntas. Po kitų 20-ojo turo susitikimų abu klubai blogiausiu atveju gali nukristi per dvi pozicijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius