Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Xavi greiti sprendimai: 10 naujų taisyklių „Barcoje“

„Barcelona“ klubo legenda Xavi tapo komandos treneriu ir iškart ėmėsi permainų – įvedė 10 taisyklių, kurių privalu laikytis futbolininkams.
Xavi
Xavi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

AS.com žurnalistas Javieras Miguelis aprašė naująją tvarką „Barcelona“ stovykloje, kuria Xavi bandys kelti primigusį Katalonijos futbolo milžiną.

1. Žaidėjai turi atvykti 1,5 val. prieš treniruotę.

Iki dabar žaidėjai atvykdavo kada panorėję į treniruotes, kurios prasideda 11 val.

Futbolininkai galėjo būti treniruočių bazėje ir likus valandai, ir 20-čiai minučių, bet dabar tvarka griežtėja – atvykti privaloma pusantros valandos prieš pratybas.

Xavi taip sieks, kad jo auklėtiniai tinkamai pasiruoštų treniruotei, o prieš tai papusryčiautų. Taip pat atsiras laiko individualiems pokalbiams. Naujasis treneris net paskyrė žmogų, kuris atsakingas už atvykusių žaidėjų registraciją.

2. Trenerių štabas turi atvykti 2 val. prieš treniruotę.

Xavi su savo asistentais rodys pavyzdį – bus treniruočių bazėje dar prieš futbolininkams atvykstant. Taip pat pagalbinis personalas paruoš komandą treniruotei, kad atvykę žaidėjai galėtų pradėti dirbti ir individualiai.

3. Žaidėjai valgo „Barcos“ sporto centre.

Visi pagrindinės komandos žaidėjai privalo pietauti „Blaugrana“ bazėje, maistą kontroliuos pasamdyti klubo dietologai. Suderinta mityba gali padėti išvengti traumų ir pagerinti žaidėjų fizinę formą.

„Scanpix“ nuotr./Xavi
„Scanpix“ nuotr./Xavi

4. Grįžta baudos.

Nuo tada, kai išvyko Luisas Enrique, sankcijos už smulkius, vidutinius ar rimtus taisyklių pažeidimus išnyko su mintimi, kad futbolininkai yra profesionalai ir gali patys suprasti, kaip elgtis nedera. Xavi mano, kad tai gali veikti idealaus scenarijaus atveju, bet viskas yra daug labiau komplikuota.

Pats Xavi žaidė ir Franko Rijkaardo komandoje, kur viskas buvo laisva, ir Pepo Guardiolos treniravimo metu, kuomet saldžios dienos greitai baigėsi, bet atsirado rezultatai.

5. Eksponentinės sankcijos.

Baudos bus nustatytos ir didės geometrine progresija. Tai reiškia, kad žaidėjas, pavėlavęs į treniruotę pirmą kartą, mokės 100 eurų, antrą kartą – 200, trečią – 400 ir taip toliau. L.Enrique laikais vienas iš futbolininkų sezono metu pasiekė 6000 eurų ribą.

6. Likus 48 val. iki rungtynių – laiku grįžti namo.

Kai komandai iki rungtynių lieka dvi dienos, nuo šiol draudžiama namo grįžti vėliau nei vidurnaktį. Xavi mano, jog futbolininkas turi suvokti, jog į mačą reikia atvykti geriausios fizinės būklės ir gerai pailsėjus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Xavi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Xavi

7. Meritokratija.

Kiek treniruojiesi – tiek ir žaidi. Tik tie žaidėjai, kurie gerai dirbs treniruotėse, gaus žaidimo laiko „Barcelona“ komandoje. Prasčiau dirbantieji bus atsarginiai.

8. Pašalinių veiklų kontrolė.

Futbolininkai turi papildomų pomėgių, nesusijusių su futbolu, tačiau kartais tai paveikia jų pasirodymus aikštėje dėl tolimų kelionių ar prarandamo laiko. Dabar žaidėjai turės gauti trenerių sutikimą, jei norės kur nors skristi lėktuvu sezono metu.

9. Draudžiamos rizikingos veiklos.

Nuo šiol nepamatysite „Barcos“ žaidėjo nardančio ar važinėjančio elektriniu paspirtuku. Didelės rizikos pavojingi užsiėmimai bus vertinami kaip rimti pažeidimai, už tai bus galima net nutraukti kontraktus.

10. Teigiamas įvaizdis.

Futbolininkai yra pagrindiniai klubo veidai, tad turi rodyti pavyzdį. Xavi auklėtiniai privalės draugiškai elgtis su sirgaliais, rodyti tinkamą požiūrį. Kelionių metu visi turės laikytis nustatytos tvarkos ir gerbti „Barcelona“ klubą.


Ispanijos čempionate „Barca“ po 12 turų turi 17 taškų ir žengia 9-oje vietoje. Čempionų lygos E grupėje katalonai turi 6 taškus po keturių mačų ir yra antri, bet dėl patekimo į atkrintamąsias dar reikės rimtai pakovoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius