Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirį“ 2010–ųjų sezone į pergales ves Igoris Pankratjevas

Šeštadienį surengtoje spaudos konferencijoje atgimstantis Vilniaus „Žalgiris“ oficialiai pristatė pagrindinės komandos trenerių štabą: vyr. trenriu tapo Igoris Pankratjevas, jo asistentu – Mindaugas Čepas.
 Igoris Pankratjevas ir  Mindaugas Čepas
Igoris Pankratjevas ir Mindaugas Čepas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Su treneriais „Žalgiris“ pasirašė pirmuosius kontraktus šiame sezone. Buvę žalgiriečiai prie sostinės komandos vairo stovės mažiausiai metus: sutartys pasirašytos vienam sezonui su galimybe jas pratęsti, teigiama išplatintame pranešime.

Buvęs „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės žaidėjas, naujasis „Žalgirio“ vairininkas I. Pankratjevas prieš draugiškas rungtynes su Šiaulių „Šiauliais“ atsakė į žurnalistų klausimus:

Kaip jučiatės vėl grįžęs į „Žalgirį“?

Jaučiuosi tarsi po ilgos ilgos komandiruotės grįžęs namo. „Žalgiryje“ buvau žaidėju, buvau treneriu. Tikiuosi, trečias kartas bus sėkmingas ir komandoje liksiu ilgam.

Kaip galite apibūdinti save kaip trenerį?

Vidutiniškai griežtas, kartais piktas. Bet tik kartais (šypsosi). Ir, žinoma, daug reikalaujantis iš žaidėjų. Mano treniruojamoje komandoje pirmiausia turi būti drausmė ir tvarka. Bus drausmė – bus ir rezultatas.

Treniruotėje iš žaidėjų reikalauju visiškai išsikrauti, netaupyti jėgų. Į treniruotę futbolininkas turi ateiti gerai pailsėjęs. Tokie mano pirminiai reikalavimai.

Koks futbolas jums prie širdies?

Vienareikšmiškai nepasakysiu, koks. Man malonu, kada komanda nepraleidžia įvarčio, bet tai nereiškia, kad man patinka tik gynyba. Trumpai kalbant, svarbu tvarka gynyboje, o prie priešininko vartų visada atsiranda progų, tereikia jas išnaudoti.

Prieš mėnesį turėjote konkrečių pasiūlymų iš kitų Lietuvos ir užsienio klubų. Kodėl pasilikote „Žalgiryje“?

Buvo kaip buvo. Į praeitį neatsigrežiu, žiūriu tik į priekį. „Žalgiris“ man arčiau širdies. Dvejonių apsispręsti ir priimti pasiūlymą dėl „Žalgirio“ vyr. trenerio posto – nebuvo.

Kokius tikslus kelsite komandai, sau?

Vienas iš pirmųjų uždavinių – sukurti tvirtą, draugišką kolektyvą. Tai nėra paprasta, tačiau padaroma. Kol nesurinkta galutinė komandos sudėtis, konkrečių tikslų ir uždavinių nevardinsiu. Galiu pasakyti tik viena: tikslas – laimėti kiekvienerias rungtynes.

„Žalgiryje“ šiuo metu sportuoja 22 futbolininkai. Kiek jų komandoje liks?

Jau dvi savaites vyksta peržiūra, vyrai treniruotėse kovoja dėl kontrakto. Komandos nariai bus atrenkami griežtai, bet teisingai. Draugai, pažįstami ir draugų vaikai tikrai neliks. Liks tie, kurie šiai dienai stipresni. Pokyčių sudėtyje dar tikrai bus. Jų reikia norint tinkamai startuoti A lygoje. Su kai kuriais futbolininkais, gali būti, atsisveikinsime jau rytoj, o į jų vietą laukiame atvykstančio pastiprinimo.

Pusantrų metų „Žalgirio“ vyriausiu treneriu dirbęs Mindaugas Čepas džiaugėsi, jog galės dirbti kartu su patyrusiu specialistu: „Jaučiuosi labai ramiai, nes komandos vadžio pereina į patikimas rankas. Manau, kad šio specialisto kompetencija niekas negali sudvejoti. Tiesiog džiaugiuos, kad turėsiu progą padirbėti su tokiu specialistu kaip Igoris Pankratjevas.“

Spaudos konferencijoje naujieji „Žalgirio“ treneriai patvirtino, jog komanda sezonui ruošiasi pagal planą, kiekvieną savaitgalį yra numatytos draugiškos rungtynės. O nuo ateinančios savaitės klubas pradės rašytis sutartis su žaidėjais.

Šeštadienį 15:30 val. Vilniaus „Sportimos“ manieže „Žalgiris“ draugiškose rungtynėse susitiks su Šiaulių „Šiauliais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius