-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Žalgirį“ palikęs Justas Lasickas: „Vilniuje jauniems futbolininkams nėra lengva“

Jaunasis Lietuvos futbolo talentas Justas Lasickas, sukirtęs rankomis su Balstogės „Jagiellonia“, prisistatė lenkams ir papasakojo apie savo kelią profesionaliame futbole bei sunkumus, su kuriais susidūrė Vilniaus „Žalgiryje“.
Justas Lasickas
Justas Lasickas / nuotr. fkzalgiris.lt

20-metis neslėpė, kad Balstogėje žaidžiantis Arvydas Novikovas ir anksčiau ten rungtyniavęs Fiodoras Černychas jau spėjo papasakoti apie tai, kas laukia naujoje karjeros stotelėje.

„Fiodoras ir Arvydas pasakojo, kad, visų pirma, atvykstu į labai gerą komandą, turinčią gerą požiūrį. Miestas taip pat yra šaunus. Jie sakė, kad lyga yra pajėgi, į rungtynes ateina daug žiūrovų. Turėjau ir kitų pasiūlymų, bet „Jagiellonia“ buvo mano sąrašo viršuje“, – oficialiai „Jagiellonia“ klubo svetainei kalbėjo J.Lasickas.

Jaunasis futbolininkas papasakojo apie savo patirtį Serbijoje, kur, vilkėdamas Belgrado „Zemun“ marškinėlius, aukščiausioje lygoje sužaidė 34 rungtynes.

„Serbijos lyga yra labai pajėgi, lengva nebuvo. Varžovai ten daug neleidžia. Kai sužaidžiau keletą gerų rungtynių, pajaučiau, kad oponentai bando geriau mane perprasti ir atakuoti agresyviau. Tačiau manau, kad Lenkijos lyga yra šiek tiek stipresnė. Abu čempionatai yra pajėgūs, tačiau „Ekstraklasa“ atrodo šiek tiek geresnė“, – svarstė 20-metis „Jagiellonia“ ekipos naujokas.

„Žalgiris“ – didžiausias klubas Lietuvoje ir visuomet turi laimėti.

J.Lasickas išgirdo klausimą ir apie nesėkmingą bandymą įsitvirtinti Vilniaus „Žalgiryje“, tačiau konkretų atsakymą jam rasti buvo sunku: „Sunku pasakyti. Vilniuje jauniems futbolininkams nėra lengva, nes „Žalgiris“ – didžiausias klubas Lietuvoje ir visuomet turi laimėti. Jei nežaidi gerai, yra kiti žaidėjai, galintys tave pakeisti. Tikriausiai man reikėjo išvykti ten, kur galėjau žaisti ilgiau ir nejausti tokio didelio spaudimo. Todėl ir persikėliau į Serbiją.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius