-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirį“ pasirinkęs P.Golubickas: „Buvo variantų, kur galima uždirbti daugiau“

Paulius Golubickas geriausią karjeros sezoną kol kas žaidė Marijampolės „Sūduvoje“ 2019-siais. Tuomet komandai vadovavo Vladimiras Čeburinas. Po kelerių permainingų metų Kroatijoje 23-ejų ignalinietis vėl pasuko gimtinės kryptimi ir vėl suvienijo jėgas su specialistu iš Kazachstano. Tik ne Marijampolėje, o Vilniaus „Žalgiryje“.

2019-siais, vilkėdamas „Sūduvos“ aprangą, tuomet dar 20-metis P.Golubickas A lygoje pelnė 8 įvarčius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus per 28 rungtynes.

Kroatijoje saugas per nepilnus tris sezonus sužaidė 45 rungtynes, įmušė 1 įvartį, tačiau tvirtu starto sudėties futbolininku „Gorica“ klube netapo, o pagalius į ratus kišo ir traumos.

Tad prieš pusantro mėnesio Kroatijos klubas ir P.Golubickas pasuko skirtingais keliais. Galiausiai Lietuvos rinktinės saugas pasirinko „Žalgirį“.

„Svarsčiau ilgai pakankamai, nuo to laiko, kai su „Gorica“ išsiskyriau, – pasakojo P.Golubickas. – Matome, kokiame lygyje „Žalgiris“ yra šiuo metu, komanda žaidžia Europoje, tikslai aukšti, iššūkiai žaidėjus veža. Norisi sau įrodyti, kad galiu būti žaidėjas, kurį prisimena. Taip pat reikia atsižvelgti į tai, koks yra trenerių štabas, žaidėjų kokybė, bendruomenė. Tikrai nuo pirmų dienų jautėsi, kad mane gerai priima.“

Kadangi V.Čeburinas gerai pažįsta P.Golubicką, galbūt būtent treneris ir paskambino pirmas?

„Iš pradžių kalbėjome su klubo vadove, – teigė futbolininkas. – Derybos vyko. Kai žaidėjas atvyksta į klubą, žiūri į bendruomenę, trenerį, filosofiją. Tiek treneris, tiek prezidentė prisidėjo prie atvykimo.“

Pats „Žalgirio“ treneris taip pat pabrėžė, kad gerai pažįsta P.Golubicką, tačiau pridūrė, jog nuo darbo kartu prabėgo ne vieneri metai.

„Jis žaidė kitoje šalyje, kitame čempionate. Ten jis turėjo kitas užduotis, kurias jam kėlė kiti treneriai. Įdomu, kiek jis paaugo. Bet jį gerai pažįstu, man patinka jo žmogiškosios savybės ir neabejoju, kad vėl greitai surasime bendrą kalbą. Esu labai patenkintas, kad jis yra čia, ir tikiu, kad jis bus mums labai naudingas aikštėje“, – pasakojo V.Čeburinas.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./FK „Žalgirio“ komanda pradeda pasiruošimą naujam futbolo sezonui
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./FK „Žalgirio“ komanda pradeda pasiruošimą naujam futbolo sezonui

„Žinome, kad tie metai prie šio trenerių štabo buvo tikrai geriausi karjeroje, – apie ankstesnį darbą su V.Čeburinu, Eivinu Černiausku ir Audriumi Ramonu kalbėjo P.Golubickas. – Reikia į tai atsižvelgti, tikiuosi parodyti vėl, kad niekur nedingau.“

Tuo tarpu „Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė atskleidė, kad jau praėjusio sezono metu su „HNK Gorica“ buvo susitarusi dėl P.Golubicko nuomos.

„Jį pasikviesti buvo lengva man ir Čeburinui, nes kvietėme jį jau praėjusiais metais. Jau net su „HNK Gorica“ buvau susitarusi, kad jį išleis, išnuomos. Bet čia jo sprendimai, jam reikėjo apsispręsti. Šiandien jis čia“, – teigė Lietuvos čempionų vadovė.

E.Žaldario nuotr./Vladimiras Čeburinas, Paulius Golubickas ir Vilma Venslovaitienė
E.Žaldario nuotr./Vladimiras Čeburinas, Paulius Golubickas ir Vilma Venslovaitienė

Kalbėdamas apie etapą Kroatijoje P.Golubickas neslėpė, kad per tuos metus buvo gerų dalykų, tačiau neišvengta ir klaidų, iš kurių teko pasimokyti.

„Nelengvas etapas, bet manau, kad viskas prasideda nuo paties savęs. Neįrodžiau, kad galiu būti geras jiems. Bandysime tą padaryti vėl. Tai parodė, kad kažką dariau ne taip, kad kažką reikia keisti“, – kalbėjo futbolininkas.

Kai atėjo sprendimo dėl ateities laikas, P.Golubickas turėjo ir daugiau susidomėjimo.

„Nepasakyčiau, kad buvo toks išskirtinis pasiūlymas, kad galėtum sakyt, jog „va, tai kažkas tokio“. Buvo gal variantų, kur galima daugiau uždirbti, bet mano tikslas dabar – žaisti, atsiskleisti vėl, dirbti. Dėl to pasirinkau šią komandą“, – teigė „Žalgirio“ naujokas.

LFF nuotr./Paulius Golubickas
LFF nuotr./Paulius Golubickas

Dar krimsdamas legionieriaus duoną P.Golubickas stebėjo „Žalgirio“ praėjusio sezono puikų žygį, kurio metu sostinės komanda tapo Lietuvos čempione, laimėjo LFF taurę ir pateko į Konferencijų lygos grupių etapą.

„Teko stebėti ir A lygą, ir Europos kovas, – pasakojo saugas. – Neatsiliko nei nuo šveicarų, nei nuo slovakų, žaidė apylygiai, net geriau atrodydavo. Smagu buvo žiūrėti. Kiekvieno žaidėjo tikslas rungtyniauti Europoje. Kai žiūri ir matai, kad saviems gerai sekasi, visada norisi, galvoji, kad gal vieną dieną ten žaisi pats. Tikslai dar aukštesni, bandysime pasiekti daugiau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius