Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirį“ pasitinkantis V.Basadre aiškino Ispanijos jaunimo dominavimą prieš Lietuvą

Marijampolės „Sūduvos“ treneris Victoras Basadre dar prieš Lietuvos ir Ispanijos U-21 jaunimo rinktinių akistatą savo šalies žiniasklaidai pasakojo, jog lygių skirtumas tarp ekipų yra akivaizdus. Strategas žinojo, kad Valdo Urbono laukia sunkus vakaras ir buvo teisus, o pats V.Basadre dabar pasitinka realistiškesnį iššūkį – jo vadovaujamas Marijampolės klubas penktadienį namuose principiniame mūšyje susikaus su Vilniaus „Žalgiriu“.
Victoras Basadre
Victoras Basadre / Vytauto Kuralavičiaus nuotr.

Su 15min bendravęs V.Basadre pasakojo, kad prieš ispanų jaunimo ir Lietuvos rinktinių susitikimą sulaukė daug skambučių iš Ispanijos žurnalistų.

Šie trenerio klausė apie galimus sunkumus U-21 komandai, kuriai teks žaisti su vyrų komanda, bet V.Basadre ramino savo šalies žiniasklaidą – net ir Ispanijos jaunuoliai yra daug aukštesnio lygio nei V.Urbono kariauna.

Net 0:4 pralaimėjo lietuviai Leganese antradienio vakarą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ispanijos futbolininkų džiaugsmas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ispanijos futbolininkų džiaugsmas

„Pirmas, antras, net trečias divizionas Ispanijoje yra pajėgesnis nei A lyga. O Ispanijos nacionalinės komandos visada kaunasi dėl titulų, tie jaunimo rinktinės futbolininkai žaidžia aukščiausiuose divizionuose. Jie jaunesni, bet labai talentingi. Negalime į vieną liniją sustatyti amžiaus, patirties ir kokybės. Tai skirtingi dalykai. Kartais tu gali būti jaunesnis, tačiau jau turėti patirties, būti techniškas, talentingas. Kartais esi vyresnis, bet to neturi. Žinojau, kad skirtumas tarp komandų yra didžiulis. Taip, kaip sakė Valdas Urbonas, Lietuva galėjo sužaisti geriau, tačiau priešais save jie turėjo itin galingą varžovą“, – tikino V.Basadre.

Ispanas pats pasitinka bene didžiausią iššūkį Lietuvos klubiniame futbole – jo laukia Vladimiro Čeburino vadovaujamas čempionas „Žalgiris“.

Pirmas, antras, net trečias divizionas Ispanijoje yra pajėgesnis nei A lyga

Pirmąsias tarpusavio rungtynes sūduviečiai laimėjo 2:1 ir vis dar pirmauja A lygoje su 34 taškais. Tiesa, „Kauno Žalgiris“ yra surinkęs 32 taškus, vilniečiai – 31.

„Pirmas tarpusavio susitikimas buvo sunkus, tačiau pastaraisiais metais „Žalgirio“ ir „Sūduvos“ rungtynės visada yra įtemptos, nugalėtojo niekada negali prognozuoti. Tikimės, kad taip bus ir penktadienį. Gal šįkart turime daugiau laiko pasiruošti dėl pertraukos. Tačiau visi turi savo problemų. Viskas bus pamiršta, kai rungtynės prasidės“, – kalbėjo V.Basadre.

Ispanas turės nemažai galvos skausmo prieš susitikimą. Krašto gynėjas Markas Beneta Lietuvos rinktinėje sužaidė trejas rungtynes per trumpą laiką, vidurio gynėjas yra diskvalifikuotas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Markas Beneta
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Markas Beneta

„Pamenu, kai Markas buvo rinktinėje paskutinį kartą, mes jam davėme pailsėti per rungtynes su „Banga“. Davėme jam laiko atsigauti, po trejų iš eilės mačų jis buvo labai pavargęs. Dabar situacija panaši – jis trejas rungtynes žaidė be keitimų, daug ir sunkiai dirbo aikštėje. Bet problemų turime ne tik dėl jo, reikia pakeisti kažkuo ir Semirą Kerlą. Turime ir dar klausimų, kurie bus atsakyti artimiausiu metu – gali būti, kad dėl traumų nežais ir dar keletas žaidėjų. Viskas paaiškės po paskutinės treniruotės. Net ir Serge'as Nyuiadzi. Jis Togo rinktinėje žaidė mažiau nei Markas, tačiau turėjo nelengvą kelionę. Reikės rasti sprendimus ir išstatyti geriausią įmanomą vienuoliktuką“, – pasakojo „Sūduvos“ treneris.

Vis tik dėl atsiradusių nemalonumų V.Basadre per daug galvos nesuka. Jo teigimu, su iškritusių žaidėjų problemomis jis susiduria viso sezono metu.

„Kartais būna, kad žaidėjas negali padėti dėl traumos, kartais dėl kortelių. Žaidėme be Nicolo Gorobsovo, žaidėme be Nacho, bet komanda žaidė panašiai gerai visus kartus. Net ir tada, kai pralaimėjome, buvau laimingas dėl to, kaip komanda atrodė aikštėje. Esu tikras, kad sužaisime gerai net ir be kelių žaidėjų. Leimonas pasirengęs žaisti gynybos viduryje, Mikelis Garrutxaga laukia šanso, net Gorobsovą ar Jefremovą galime ten statyti. Nesibaiminu dėl to, patikėkit“, – ramino V.Basadre.

S.Kerla diskvalifikuotas buvo dėl to, kad po pralaimėjimo Telšių „Džiugui“ spjovė link tribūnose esančių žiūrovų.

15min koliažas/Semiras Kerla
15min koliažas/Semiras Kerla

„Žinoma, kad kalbėjausi su juo, tačiau suprantate, kad tai yra privatus pokalbis, – į detales nesileido treneris. – Aš labai patenkintas Kerla, myliu jį. Tiek jis, tiek visa komanda žino, kad jį myliu. Žinau, kaip jis stengiasi mums padėti. Taip, žmonės kartais klysta. Jis pripažino man, kad suklydo, pasielgė neteisingai. Žinote, kai pralaimi kartą, du, tuomet pulsas sukyla, esi karštas. Nelabai turiu ką daugiau apie tai pasakyti. Mes priėmėme tą situaciją, mes sutikome su nuobauda. Neturėsime jo keliose rungtynėse, bet galime ir šioje situacijoje pasimokyti ir patobulėti.“

Aš labai patenkintas Kerla, myliu jį

V.Basadre skaičiuoja, kad, neskaičiuojant vartininkų, turi 15 futbolininkų pagrindinėje komandoje. Nors strategas pripažįsta, kad žaidėjų skaičius galėtų būti didesnis, tačiau tikina, jog yra patenkintas savo auklėtinių darbu. Nors pastiprinimo reikėtų.

„Patikėkite, aš esu patenkintas darbu, kurį daro klubas šiuo klausimu. Mes pradėjome ieškoti žaidėjų dar žiemos lango metu, bet jų surasti nėra paprasta. Priežasčių yra įvairių: pinigai, nenoras žaisti Lietuvoje. Esu patenkintas tuo, ką turime. Taip, sudėtis nėra labai gili, turime, atrodo, 15 žaidėjų. Gal tik dviejuose ir trijuose mačuose galėjau rinktis iš jų visų, kitais kartais kažkas turėjo problemų“, – pasakojo V.Basadre.

„Žalgiris“ pabarstė taškų sezono metu, bet prieš rinktinių pertrauką įsibėgėjo, „Sūduva“ buvo pergalingame kelyje ilgą laiką, tačiau paskutinius du mačus pralaimėjo.

„Tai yra normalu. Mes irgi pradėjome pralaimėjimu prieš „Panevėžį“, bet tada laimėjome 10 ar 11 rungtynių iš eilės, priminė treneris. – Tokiame ilgame čempionate visi banguos. Mes pralaimėjome paskutinius du susitikimus, bet visų tikslas yra lapkritis, kada viskas paaiškės. Bet esu patenkintas, kaip mes atrodome, kaip žaidžiame.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius