-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirį“ už pakarpos ištraukęs kapitonas pasiuntė žinutę sirgaliams: „Ši komanda to nusipelnė“

66 minutė „Rheinpark“ stadione. Tomašas Šimkovičius gavo kamuolį ir užtaisė mirtiną kulką, kuri nuo skersinio įlėkė į „Vaduz“ vartus. Vilniaus „Žalgiriui“ šis įvartis padovanojo ne tik pergalingas lygiąsias, bet ir neeilinį įvykį – galimybę išbandyti jėgas su „Sevilla“, o pats žalgiriečių kapitonas tikslų smūgį paskyrė dukrai, švenčiančiai trečiąjį gimtadienį.
Tomašas Šimkovičius
Tomašas Šimkovičius / Arūno Kisieliaus nuotr.

Kai traumą gavo Georgas Freidgeimas, T.Šimkovičiui buvo pasiūlyta tapti komandos kapitonu. Patyręs 31-erių metų futbolininkas nesudvejojo. „Man patinka padėti vaikinams, perduoti savo patirtį, buvau kapitonu beveik visose komandose, kuriose žaidžiau“, – 15min iškart po rungtynių kalbėjo komandos kapitonas.

Paprašytas prisiminti nuostabų įvartį „Rheinpark“ stadione, T.Šimkovičius pasakojo, kad kamuolio trajektoriją pakeitė varžovas, sukūręs rikošetą.

Kiek vaizdžiau apie komandos draugo smūgį kalbėjo vartininkas Džiugas Bartkus: „Čia buvo fantastika. Tikrai labai ilgai lauktas, tikėtas ir, kaip sako, įvarčiai keičia situaciją ir šiuo atveju tai viską pakeitė.“

VIDEO: Pergalingas žalgiriečių šėlsmas rūbinėje

– Ar prieš rungtynes tikėjotės, kad „Vaduz“ taip aktyviai nuo pat pradžių bandys atakuoti?

– Taip, tam ir ruošėmės. Manau, kad mūsų žaidimo planas pavyko neblogai. Galbūt kartais atsitraukėme per giliai, bet gerai, tai yra futbolas. Jie turėjo keletą šansų pirmajame kėlinyje, bet turėjome jų ir mes. Jei matėte, mes šiose rungtynėse šansų mušti turėjome daugiau nei „Vaduz“.

– Kas pasikeitė po pertraukos? Ką kalbėjote jos metu, kokius pakeitimus žaidime akcentavote?

– Taip, kalbėjome, kad reikia likti ramiems, kad nieko nenutiko. Žinojome, kad, jei mušime kartą, varžovams reikės dviejų ir bus labai sudėtinga. Tai ir padarėme. Antrame kėlinyje turėjome neblogų galimybių, geresnių nei varžovai. Taip, jie kontroliavo kamuolį ilgiau, bet, kaip jau sakiau, toks buvo žaidimo planas.

Arūno Kisieliaus nuotr./Vilniaus „Žalgiris“
Arūno Kisieliaus nuotr./Vilniaus „Žalgiris“

– Ar jūsų įvartis pačiam yra kol kas svarbiausias šiame sezone?

– Tikrai taip. Visam klubui tai buvo labai svarbus įvartis. Man tas įvartis taip pat ypatingas, nes mano dukrelė šiandien švenčia trečiąjį gimtadienį. Smagu ir šį įvartį skiriu jai. Esu miręs, kaip ir komandos draugai, daug kovėmės ir nusipelnėme pergalės.

– Kalbant apie jūsų įvartį, kamuolio skriejimo trajektorija atrodė įspūdingai...

– Taip, kamuolys šiek tiek kliudė vieną „Vaduz“ žaidėją ir pakeitė kryptį. Kai smūgiavau, jaučiau, kad pavyko gerai. Nežinau, kas būtų nutikę, jei varžovas kamuolio lietęs nebūtų, bet... Man ir nerūpi.

– Kitame etape lauks „Sevilla“, kaip reikia kovoti prieš tokią pasaulinio lygio komandą?

– Tai bus didžiulė ir nuostabi patirtis. Kai kuriems žaidėjams – galbūt pirma tokiame lygyje. Turime tuo mėgautis. Visi žino, kad varžovai bus favoritai, bet Vilniuje... Negali žinoti, kaip viskas klostysis ant dirbtinės vejos ir su mūsų sirgaliais už nugaros. Žinoma, jų kokybė yra aukšta, o po mūsų jie žais prieš „Barcelona“, tad žinoma, kad bus sunku.

– Stadione buvo apie 30 sirgalių iš Lietuvos, ką jums reiškia tokiame kampelyje kaip Vaducas girdėti savų aistruolių palaikymą?

– Tai nuostabu, aš nesitikėjau jų pamatyti. Manau, kad yra nuo to visiems bus tik smagiau. Tikiuosi, kad ir Vilniuje susirinks pilnas stadionas ir ne tik prieš „Sevilla“, bet žmonių daugiau bus ir A lygos rungtynėse. Ši komanda to nusipelnė. Lietuvos klubinis futbolas auga ir yra labai svarbu turėti tokius sirgalius, kokius turi „Žalgiris“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius