Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Žalgirio“ futbolininkai mače su „Kruoja“ laukia rimto iššūkio

Į Lietuvos čempiono titulą nusitaikiusi Vilniaus miesto futbolo draugija „Žalgiris“ šeštadienį Panevėžyje susigrums su ambicingų tikslų šį sezoną taip pat neslepiančia Pakruojo „Kruojos“ komanda.
Praėjusiame sezone „Žalgiris“ tris kartus įveikė „Kruoją“.
Praėjusiame sezone „Žalgiris“ tris kartus įveikė „Kruoją“. / S.Čirbos nuotr.

Praėjusiame sezono finišavę 5-oje vietoje Pakruojo futbolininkai šiemet „General Financing A lygoje“ siekia pasirodyti ne ką prasčiau.

Tarpsezoniu „Kruojos“ ekipą sudrebino ženklios permainos. Klubą paliko apie dešimt žaidėjų, tarp kurių į VMFD „Žalgiris“ komandą persikėlęs saugas Povilas Krasnovskis. Futbolininkų pasikeitė daug, bet trenerių štabas išliko beveik nepakitęs. Prie komandai diriguojančių Aido Dambrausko ir ukrainiečio Sergėjaus Vorobėjaus prisijungė vartininkų treneris iš Latvijos Eriks Grigjans.

Sezoną Pakruojo „Kruoja“ pradėjo pergalingai. Panevėžyje vykusiose rungtynėse komanda rezultatu 1:0 palaužė Tauragės „Tauro“ pasipriešinimą. Nors pergalė buvo iškovota tik minimaliu skirtumu, rungtynių iniciatyva neabejotinai priklausė pakruojiečiams. Tą kartą pirmąjį sezono ir vienintelį rungtynių įvartį pelnė Tomas Miklinevičius. Antrajame čempionato ture būsimieji žalgiriečių varžovai išvykoje nusileido „Šiaulių“ komandai rezultatu 2:1. Įvartį svečiams pelnė Irmantas Zelmikas. Po iškovotos pergalės šiauliečių treneris teigė, jog „Kruoja“ demonstruoja kibų, agresyvų žaidimą ir su ja varžytis visoms komandoms bus sunku.

Prieš savaitgalio dvikovą su VMFD „Žalgiris“ komanda kovingieji pakruojiečiai savo sąskaitoje turi tris taškus ir turnyrinėje lentelėje rikiuojasi penktoje vietoje. Jiems įkandin seka tiek pat taškų surinkęs Panevėžio „Ekranas“.

Ketvirtadienį gimtadienį šventęs VMFD „Žalgiris“ vartininkas Marius Rapalis mano, kad artimiausios rungtynės atskleis tikrąjį komandos pajėgumą.

„Pirmosios varžybos su Gargždais tikrai buvo labai sunkios. Tose rungtynėse žaidėme gana prastai, bet su Klaipėdos „Atlantu“ pasirodėme gerai. Manau, artimiausios kelios varžybos parodys tikrąjį mūsų pasirengimą ir pajėgumą. Laukia įtemptos rungtynės su tokiomis stipriomis komandomis kaip Pakruojo „Kruoja“ ar Marijampolės „Sūduva“, – sakė M.Rapalis.

Prisimindamas sunkias praėjusio sezono kovas su „Kruoja“ žalgirietis savaitgalį laukia ne ką lengvesnės akistatos.

„Panevėžyje laukia labai sunki dvikova. Praėjusiame sezone su „Kruoja“ nebuvo nei vienų lengvų rungtynių. Manau, ne išimtis bus ir šios. Be to prieš šį sezoną komanda pasistiprino pajėgiais žaidėjais, tad lengva tikrai nebus“, – sunkiai dvikovai ruošiasi pagrindinis komandos vartininkas.

III turo dvikova tarp čempionate pirmaujančios VMFD „Žalgiris“ komandos ir Pakruojo „Kruojos“ vyks Panevėžio FA stadione. Rungtynių pradžia 14 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius