Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ legionierius Bobrovskis: „Mus gerbia visi varžovai“

„Žalgirio“ gynėjui Janui Bobrovskiui Vilnius pamažu tampa antraisiais namais. Legionierius iš Rusijos, Sankt Peterburgo, pramoko lietuviškai, pamėgo lietuvišką gamtą, Vilniaus senamiestį ir šaltibarčius.
Janas Bobrovskis
Janas Bobrovskis / sportas.info nuotr.

Jis lietuviškai niūniuoja „Olialia“ pupyčių dainą „Greičiau greičiau“, o svarbiausia – įsitvirtino „Žalgirio“ startinėje sudėtyje. Apie penkis mėnesius Lietuvoje, lietuvišką futbolą, Baltijos taurę ir pasaulio futbolo čempionatą futbolininkas papasakojo internetinei svetainei www.zalgiris–vilnius.lt.

– Kuo tau įdomi A lyga? Kokį įspūdį palieka Lietuvos čempionatas?

– Iškart pabrėšiu, kad A lyga yra stipriausia lyga, kurioje man teko iki šiol rungtyniauti. Atvykęs į Lietuvą iš jaunimo lygio perėjau į vyrų futbolą. Aiškiai matosi, kad A lygoje yra keturios penkios stiprios komandos ir tiek pat – silpnesnių. Tačiau kovoti reikia su visomis. Nors čempionatas vyksta įtemptai, nors čia žaidžiamos ne vienos gražios rungtynės, pasigendu žiniasklaidos, futbolo mėgėjų susidomėjimo ir dėmesio A lygai, futbolui apskritai. Susidomėjimas futbolu Lietuvoje, palyginti su Rusija, yra gerokai žemesnis. O stadionai vasarą pakankamai geri. Džiaugiuosi, kad treniruojamės ir žaidžiame natūraliose aikštėse.

– Vos atvykęs į Lietuvą išreiškei susižavėjimą „Žalgiriu“. Ką apie savo komandą gali pasakyti dabar?

– Esame nuostabus kolektyvas. Tik atvykęs į komandą pastebėjau, kad treneriui svarbiausia – darnus kolektyvas, gera atmosfera, geri tarpusavio santykiai. Nuo to priklauso žaidimo kokybė, rezultatai. Vaikinai draugiški, nesame suskirstyti į jaunesnius ar senesnius, dažnai būname kartu, o treniruotėse net treneris pajuokauja. „Žalgiryje“ ypač gerai subalansuoti santykiai tarp vadovybės, trenerių ir žaidėjų, todėl problemų nėra. Apie „Žalgirį“ galiu atsiliepti tik teigiamai.

– Kaip vertini komandos rezultatus?

– Nuostabu būti pirmoje A lygos vietoje. Nuostabu dažnai laimėti. Mus dabar gerbia ir mūsų prisibijo visi varžovai. Man toks komandos rezultatas nėra netikėtas: aš ir mano draugai iš Sankt Peterburgo atvykome į Lietuvą, kad kovotume dėl čempionų titulo.

– Savo žaidimu esi patenkintas?

– Tiesą pasakius, dar daug yra kur tobulėti, dar daug reikia dirbti. Praėjusiame sezone žaidžiau mažai. Šiais metais „Žalgirio“ sudėtyje žaidžiu nuolat ir tuo itin džiaugiuosi. Palengva įsivažiuoju ir aikštėje jaučiuosi vis stipriau, grįžta pasitikėjimas savo jėgomis. Ačiū už tai partneriams, kurie man padeda, mane palaiko.

– Sezono pradžioje keletą rungtynių žaidei dublerių komandoje. Kodėl?

– Labai nesėkmingai žaidžiau pirmose A lygos rungtynėse. To nesitikėjo nei treneris, to nesitikėjau pats. Priešsezoninėse rungtynėse žaidžiau ramiai ir užtikrintai. Tikriausiai čempionato pradžioje nesusitvarkiau psichologiškai. Po rungtynių ilgai kalbėjomės su treneriu. Jis nusprendė kelioms rungtynėms mane išsiųsti į dublerių komandą, kad įgaučiau pasitikėjimo savimi, susitvardyčiau. Atrodo, šis trenerio sprendimas buvo teisingas. Dėkoju treneriui, kad viskas taip įvyko. Dabar vėl esu laimingas, kad žaidžiu, o komanda laimi.

– Esi vidurio gynėjas, tačiau per sužaistas 9 rungtynes neužsidirbai nė vienos geltonosios kortelės. Kaip tai paaiškinsi?

– Kontakto nebijau, dažnai iš po varžovų kojų išmušu kamuolį čiuoždamas, tačiau stengiuosi žaisti į kamuolį, tad kortelių kol kas pavyko išvengti.

– A lygoje laukia sunki savaitė: trečiadienį „Žalgiris“ žais išvykoje su „Vėtra“, sekmadienį – namuose su „Ekranu“...

– Man patinka žaisti su stipriomis komandomis. Stiprūs varžovai ir patys žaidžia, ir leidžia tai daryti mums. Kai žaidžia dvi komandos, o ne viena, įdomu ir žiūrovams, ir žaidėjams. Žaisime su „Vėtra“, vėliau pas mus atvyks čempionas „Ekranas“. Bus sunkios, įdomios kovos. Aš tikiu, kad esame pajėgūs abi šias komandas įveikti. Per artimiausius du turus reikia iškovoti 6 taškus.

– Šiuo metu A lygoje pertrauka. Vyksta Baltijos taurė. Kas šio draugiško turnyro favoritai?

– Kadangi lietuvišku futbolu pradėjau domėtis tik atvykęs į Lietuvą, o Latvijos ir Estijos rinktinių beveik nepažįstu, prognozuoti nesiryšiu. Tik tikiuosi, kad Daydas Arlauskis sekmadienį atliks bent du rezultatyvius perdavimus (šypsosi). Linkiu jam sėkmės.

– Stebi pasaulio futbolo čempionatą. Kuri komanda tau, gynėjui, patinka labiausiai?

– Laisvalaikiu su Pavelu (Pavelas Komolovas – „Žalgirio“ saugas – red. past.) stengiamės pažiūrėti visus pasaulio futbolo čempionato mačus. Labai gražiai atakuoja Argentina, tai yra svajonių komanda, tačiau su tokia gynyba, kokią demonstruoja dabar, ši rinktinė finalo gali nepasiekti. Patinka Vokietijos žaidimas, kaip ir visada, tai yra gerai veikianti vokiška mašina. Nepaisant pralaimėjimo Serbijai, vokiečiai žino, kaip žaisti, visi žaidėjai žino savo vietą, pareigas, užduotis. Ir atakuoja, ir ginasi ši rinktinė užtikrintai. Patiko ir gynybiniai Brazilijos veiksmai.

– Ką jauti, kai per televiziją rodo Slovėnijos rinktinės rungtynes?

– Apmaudu, kad Rusija nepateko į pasaulio čempionatą. Apmaudu ne tiek dėl to, kad nepateko, kiek dėl to, kad dabartinės sudėties Rusija galėtų kovoti gal net ir dėl čempionų vardo. Reikėjo tiesiog įveikti slovėnus... bet futbolas yra futbolas.

– Gyvendamas Vilniuje savo gimtojo miesto Sankt Peterburgo nepasiilgsti?

– Visko būna. Bet Vilnius yra labai gražus miestas. Žmonės, gatvės, upė, tiltai – viskas primena Sankt Peterburgą. Vilnius yra lyg maža mano gimtojo miesto dalis.

– Ne kartą niūniavai „Olialia pupyčių“ dainą. Tai tavo atradimas Lietuvoje?

– Lietuvoje atradau Vilniaus senamiestį, šaltibarščius ir, žinoma, „Olialia“ pupytes. Man jos labai patinka. Vis laukiu, kada jos ateis į stadioną pažiūrėti „Žalgirio“ rungtynių (juokiasi). Tikiuosi, bent po šito interviu jos tikrai ateis į stadioną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius