-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ pratybose – patyręs puolėjas Andrius Velička

Kartu su Vilniaus „Žalgiriu“ treniruojasi buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas Andrius Velička. Portalo sportas.info žiniomis, futbolininkas nutraukė sutartį su Baku AZAL komanda, kurioje praleido 2012-2013 metų Azerbaidžano pirmenybių sezoną.
Andrius Velička ir Karolis Chvedukas
Andrius Velička (kairėje) / V.Knyzelio/LFF.lt archyvo nuotr.

34 metų veteranas karjerą pradėjo ir daugiausia jos metų rungtyniavo „Kauno“ komandoje. Be „Kauno“ ir AZAL jis yra žaidęs Machačkalos „Anži“ (Rusija), Pavlodaro „Irtyš“ (Kazachstanas), Edinburgo „Hearts“ (Škotija), Stavangerio „Viking“ (Norvegija), Glazgo „Rangers“ (Škotija), „Bristol city“ (Anglija), „Aberdeen“ (Škotija) ir Panevėžio „Ekrano“ komandose.

Lietuvos rinktinės sudėtyje A.Velička yra žaidęs 26 rungtynes ir įmušęs 2 įvarčius.

„Dar nereiškia, kad A.Velička liks „Žalgiryje“. Jis kol kas dalyvavo tik dviejose mūsų komandos treniruotėse“, – kalbėjo „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Anot klubo sporto direktoriaus, A.Veličką dabar stebi „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Marekas Zubas.

„Velička yra patyręs, geras žaidėjas. Galų gale – lietuvis. Nėra daug gerų žaidėjų lietuvių. Mes jį pažiūrėsime. Kadangi Marekas nepažįsta šio futbolininko, galės padirbėti su juo ir individualiai. Tada ir nuspręs ar tinka, ar netinka. O šiaip mums reikia ir vyresnių žaidėjų, su patirtimi“, – kalbėjo M.Nikoličius.

Jis negalėjo pasakyti, kaip keisis „Žalgirio“ sudėtis per vasaros perėjimų langą. Žadėjo iš komandos paleisti 2-3 žaidėjus, kurie netenkina klubo savo žaidimu. Galbūt į jų vietą bus pakviesti kiti futbolininkai.

„Per tuos tris vasaros mėnesius žaidėjai gali išvažiuoti. O mes turime savo tikslus: laimėti Lietuvos čempionatą ir kuo geriau pasirodyti Europoje. Nuo to viskas ir priklausys. Jeigu kas nors išvažiuos, teks atrasti, kas jį pakeistų“, – kalbėjo M.Nikoličius.

Tiesa, paprastai paleisti sau reikalingų futbolininkų „Žalgiris“ nežada. Anot M.Nikoličiaus, visi žaidėjai turi su klubu galiojančias sutartis. Pagrindo žaidėjų pasitraukimas galimas tik gavus „Žalgiriui“ išpirką.

„Taip, jeigu didelis klubas, nesvarbu iš kokios valstybės, padės pinigus ant stalo ir sakys – mes norime šito žaidėjo, tai jo niekas nesulaikys. Nes natūralu, kad žaidėjas nori žaisti aukštesniame lygyje. Bet niekas nesutiks, jei atsiras koks nors lenkų klubas, numes mums 20 tūkstančių ir sakys: „išnuomokite mums Jakubą Wilką“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius