-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ skanduotės liko neišgirstos (nuotraukos)

Legendinės Lietuvos futbolo komandos Vilniaus „Žalgirio“ sirgalių kantrybė trūko – pirmadienį jie surengė protestą prieš klubo valdžią, tačiau nieko nepešė.
Vilniaus futbolo klubo „Žalgiris“ protestas
Vilniaus futbolo klubo „Žalgiris“ protestas / Sauliaus Sinkevičiaus nuotr.
Temos: 1 Protestas

Pirmadienį po pietų prie Žolyno gatvėje esančios „Žalgirio“ klubo būstinės susirinko per 60 sirgalių. Kas su plakatais, kas su skanduotėmis, tačiau gerą pusvalandį spaustas durų skambutis taip ir liko neišgirstas. Niekas iš klubo vadovų neatėjo ir situacijos dėl mylimos komandos situacijos sirgaliams nepaaiškino.

„Kita vertus tokiu savo elgesiu jie tą situaciją ir paaiškino. Klubas baigia funkcionuoti, yra tik komanda, kuri pati rūpinasi savo treniruotėmis, – 15min.lt pasakojo prisiekęs Vilniaus „Žalgirio“ sirgalius Ingvaras. – Klubo vadovams niekas nerūpi arba jie nieko negali. Tie žmonės turėtų atsistatydinti iš klubo valdybos ir užleisti vietą kitiems. Tai būtų garbinga.“Tie žmonės turėtų atsistatydinti ir užleisti vietą kitiems. Tai būtų garbinga.

Anot jo, niekas specialiai šios akcijos neorganizavo. „Kai pusę metų niekas negerėja, kai pamatai, jog tai liepto galas, neaišku, ar „Žalgiris“ apskritai žais kitą sezoną aukščiausioje lygoje, tai įvyksta spontaniškai. Žmonės jau seniai griežė dantimis ir klausė, kodėl mes nieko nedarome“, – kalbėjo Ingvaras.

Rezultatas – apie pusę valandos bergždžiai spaustas skambučio mygtukas. „Jie negali pasiteisinti, kad skambutis buvo sugedęs. Visąlaik skandavome „Žalgirio“ skanduotes, net kurčias būtų išgirdęs. Arba ten nieko nebuvo, arba vaidino, kad nieko nėra“, – aiškino pašnekovas.

Jis teigė, kad iki šiol jokio tiesioginio konflikto su klubo vadovybe ar savininkais Kastujevais nebuvo. „Tiesiog mėginame surasti išeitį iš šios situacijos. Niekas nemėgina kalbėti, kaip „Žalgiris“ gali būti išlaikomi be Kastujevų ir kitų, kurie nesirūpina komandos reikalais. Kaip bus toliau, negaliu pasakyti“, – sakė Ingvaras.

Legendinio Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo banko sąskaitoje jau beveik pusę metų švilpauja vėjai. Pažadais maitinami futbolininkai atlyginimu paskutinį kartą džiaugėsi praėjusių metų birželį. Atsiskaityti su 5-ąją vietą 2008-ųjų šalies pirmenybėse iškovojusiais futbolininkais buvo žadama iš karto po sezono, vėliau iki Kalėdų, po to – iki naujųjų metų.

Tačiau pinigų „Žalgirio“ komanda nesulaukė iki šiol. Negana to, už skolas buvo atjungtas elektros, vandens ir šildymo tiekimas į klubo bazę Antakalnyje, kuri praėjusią savaitę iš viso buvo uždaryta.

Kilpą po legendinės „Žalgirio“ vienuolikės kaklu riša klubo prezidentas ir savininkas Vadimas Kastujevas. Birželio pradžioje Maskvoje sulaikytas verslininkas iki šiol sėdi kalėjime, tačiau parduoti „Žalgirio“ komandos nesirengia.

Iškilus realiai grėsmei, jog legendinis „Žalgirio“ klubas gali išnykti iš Lietuvos futbolo žemėlapio pagalbos ranką ištiesė Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD). Žalgiriečiams nemokamai rengtis artėjančiam „A lygos“ sezonui praėjusios savaitės pabaigoje buvo leista lengvosios atletikos manieže Vilniuje Žemaitės gatvėje. KKSD viešbutyje buvo apgyvendinti ir keli klubo futbolininkai, kurie buvo iškraustyti iš uždarytos komandos bazės Antakalnyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius