-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Žalgirio“ trenerį prieš mūšį su „Sevilla“ nustebino diskusijos apie varžovų sudėtį

Pliaupiant stipriam lietui trečiadienį Vilniuje „Žalgirio“ futbolininkai dėliojo paskutinius akcentus prieš kitą vakarą laukiančią ypatingą dvikovą su „Sevilla“ komanda. Prieš savaitę Europos lygos atrankos trečiojo etapo rungtynėse Sevilijoje tik 0:1 pralaimėtas mačas suteikė daugiau pasitikėjimo Lietuvos vicečempionams prieš atsakomąją dvikovą.
Liviu Antalis ir Valdas Urbonas
Liviu Antalis ir Valdas Urbonas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Staigiai išskalbti lietaus, sušlapę žalgiriečiai laidė juokelius išskirtinių rungtynių išvakarėse, kai treniruotė tik prasidėjo ir galima buvo pažaisti įprastą žaidimą stengiantis kuo ilgiau išlaikyti kamuolį ore, žaidėjams sustojus ratu.

„Tai jau šeštosios rungtynės Europos lygoje, nuovargis kraunasi, bet motyvacija ir stimulas lieka, – rungtynių Vilniuje išvakarėse sakė „Žalgirio“ treneris Valdas Urbonas. – Iš kitos pusės, žaidėjai nejaučia įtampos.

Galbūt pirmosios rungtynės mums pridėjo pasitikėjimo savimi. Labai tikiu, kad ir rytojaus rungtynėse duosime rimtą kovą.“

Arūno Kisieliaus nuotr./Valdas Urbonas
Arūno Kisieliaus nuotr./Valdas Urbonas

„Žalgiris“ pralaimėjo Sevilijoje praėjusią savaitę, bet pats sukūrė tris progas žaisdamas prieš klubą, kuris per pastaruosius dvylika metų net penkis kartus laimėjo Europos lygos turnyrą, o praėjusį sezoną pasiekė Čempionų lygos ketvirtfinalį.

Praėjusią savaitę Sevilijos komandos varžovų vardai ir titulai apvirto aukštyn kojomis.

Po mačo su „Žalgiriu“, Sevilijos futbolininkai dar žaidė sekmadienį Ispanijos Supertaurės rungtynes su „Barcelona“ – Maroke vykusį mačą laimėjo 2:1 laimėjo Ispanijos čempionai Barselonos futbolininkai.

„Scanpix“ nuotr./„Sevilla“ – „Barcelona“
„Scanpix“ nuotr./„Sevilla“ – „Barcelona“

Sevilijos komandos sudėtis kito rungtynėse praėjusią savaitę, bet V.Urbonui nesuprantamos kalbos, kad su „Žalgiriu“ žaidė prastesni žaidėjai.

„Keista, kad diskutuojama, ar žaidė pirma, ar antra „Sevilla“ sudėtis. Tame klube visi yra aukščiausio lygio, – sakė V.Urbonas. – Visi ten kovoja dėl vietos po saule, nes atėjo naujas treneris. Man visi jų žaidėjai paliko gerą įspūdį. Permainos sudėtyje man labai nerūpi, nes labiau žiūrime į savo žaidimo modeliavimą.“

Pačiam „Žalgiriui“, regis tinka naujas žaidimo modelis. Didžiąją sezono dalį A lygos rungtynėse ir pirmosiose dvejose Europos lygos etapuose kovojant su Farerų salų ir Lichtenšteino klubais vilniečiai rūpinosi kamuolio kontrole ir stengėsi daugiau atakuoti.

Šįkart tikslas kitas – apsiginti ir laukti savo progų.

Gainiodamas smagiais šūksniais savo žaidėjus per trumpus, bet intensyvius spurtus trečiadienio vakarą, V.Urbonas planavo, kaip užtušuoti Sevilijoje padarytas klaidas ir nesusikurti naujų.

„Rytoj pamatysite mūsų taktiką. Tačiau turbūt tai ne geriausias momentas kažką keisti, – teigė V.Urbonas, leisdamas suprasti, kad neprieštarautų, jei žaidimas būtų panašus į tą, kurį žalgiriečiai žaidė Sevilijoje. – Atakuoti galima daug kur, ant taktinės lentos galime daug pribraižyti, bet reikia galvoti, ką patys galime realiai pasiūlyti, žinant su kuo turime reikalą.

Nežiūrint į kamuolio kontrolės procentus, Sevilijoje susikūrėme gerų progų, ne prastesnių nei varžovai. Esmė ir tendencijos rodo, kad ne tik kamuolio kontrolė yra svarbu.“

Arūno Kisieliaus nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ prieš pat mačą Sevilijoje.
Arūno Kisieliaus nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ prieš pat mačą Sevilijoje.

Lietuvos futbolo federacijos 5 tūkst. vietų stadionas bus pilnas ketvirtadienio vakarą, kai 20 val. prasidėsiančiose rungtynėse oro temperatūra nebeturėtų išdykauti ir dirbtinę aikštę gaubs 20 laipsnių šiluma be lietaus.

„Ne taip dažnai Lietuvoje užpildomi stadionai, – džiaugėsi V.Urbonas. – Būsime tos šventės tiesioginiai dalyviai. Norime nenuvilti lūkesčių, todėl tikimės duoti kovą.

Aišku, tai (pilnas stadionas) bus papildomas dirgiklis, bet kartu ir stimulas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius