Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ žvaigždė iš Malio nuskynė vilniečiams LFF Supertaurę

Lietuvos futbolo sezonas vasario 26-osios popietę startavo sostinės „Sportimos“ manieže, kur mače dėl LFF Supertaurės Vilniaus „Žalgiris“ rezultatu 1:0 įveikė „Trakus“.
„Žalgiris“ – „Trakai“
„Žalgiris“ – „Trakai“ / Alfredo Pliadžio nuotr.

A lygos čempionams pergalę atnešė po keitimo aikštėje pasirodęs legionierius iš Malio Mahamane Traore.

77 minutę žalgirietis pasinaudojo neužtikrintu „Trakų“ vartininko Igno Plūko žaidimu. Po Bahrudino Atajičiaus tolimo smūgio I.Plūkas atmušė kamuolį prieš save ir po nedidelės sumaišties M.Traore nukreipė žaidimo įrankį į „Trakų vartus.

„Trakai“ dar bandė kilti lemiamam šturmui, bet neišnaudojo kelių gerų progų. „Žalgiris“ triumfavo, nuo 2012 metų iškovodamas jau 15-tą trofėjų.

Naudingiausiu rungtynių žaidėju pripažintas Vytautas Lukša.

„Dažniausiai tokiose rungtynėse rezultatas būna 1:0. Svarbiausia buvo nepadaryti klaidos. Galbūt skirtumas nėra įtikinantis, bet pergalė pelnyta. Žaidėme tikrai gerai, ypač pirmajame kėlinyje“, – po rungtynių „FutboloTV“ sakė „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas.

Paklaustas, kaip pavyko laimėti jau 15-tą titulą iš eilės, treneris sakė: „Atvykau į geriausią komandą. Titulus ši komanda skynė ir iki manęs. Mes dirbame, kad kažką pasiektume ir Europoje“.

VIDEO: „Žalgirio“ triumfas LFF Supertaurėje

Mantas Kuklys pripažino, kad pergalę pasiekti nebuvo lengva: „Rungtynės labai sunkios. Nuovargis jaučiasi. „Trakai“ labai rimtai kovojo. Jie žaidė penkiais gynėjais – tai tam tikra naujovė Lietuvos futbole, bet mes tam buvome pasiruošę“.

Rungtynių eiga:

Nuo pat pirmojo teisėjo švilpuko žalgiriečiai perėmė iniciatyvą ir kamuolio kontrolę. Itin aktyvus buvo dešinysis kraštas, kuriame varžovams daug rūpesčių kėlė Vytautas Lukša. Saugas atliko ne vieną aštrų perdavimą, o kartą stipriai smūgiavo į „Trakų“ vartininką Igną Plūką.

Prabėgus kiek daugiau nei penkiolikai minučių, Slavko Blagojevičius neapdariai prarado kamuolį aikštės viduryje, tuo pasinaudojęs Tadas Labukas pabėgo į priekį, tačiau prie puolėjo suskubo žalgirietis ir, efektingai išmušdamas kamuolį, neleido surengti akistatos su Armantu Vitkausku. Netrukus po pakelto kampinio galva pavojingai smūgiavo Mamadou Mbodjis, visgi, I.Plūkas buvo savo vietoje.

Kėlinio viduryje žalgiriečiai kelis sykius mušė iš toli. Matija Ljujičius ir Mantas Kuklys po du kartus pabandė savo laimę, o antrasis serbo smūgis privertė „Trakų“ vartininką atmušti kamuolį toliau nuo vartų. 32-ąją minutę pavojinga ataka atsakė „riteriai“: krašto gynėjas Alma Wakili surengė puikų reidą daugiau nei per pusę aikštės ir, įsiveržęs į baudos aikštelę, smūgiavo į A.Vitkauską. Paskutinėmis pirmos rungtynių dalies minutėmis komandos apsikeitė aštriomis atakomis, tačiau įvarčių taip ir nepelnė.

Alfredo Pliadžio nuotr./„Žalgiris“ – „Trakai“
Alfredo Pliadžio nuotr./„Žalgiris“ – „Trakai“

Per pertrauką „Trakų“ treneris Olegas Vasilenka atliko du keitimus, o Valdas Dambrauskas į aikštę vietoje M.Ljujičiaus išleido Bahrudiną Atajičių. Antrame kėlinyje žalgiriečiams sunkiau sekėsi kurti progas – pirmoji iš jų buvo 62-ąją minutę, kai pavojingas Darvydo Šerno smūgis buvo blokuotas.

VIDEO: Gražiausi rungtynių epizodai

66-ąją minutę pirmą kartą oficialiame mače debiutavo naujokas Mahamane'as Traore ir netrukus aštriai perdavė kamuolį D.Šernui, nuo kurio I.Plūkas ir „Trakų“ gynėjai šiaip ne taip apsigynė. Po kiek daugiau nei dešimties minučių išaušo saugo iš Malio šlovės akimirka. B.Atajičiaus smūgį I.Plūkas atrėmė, tačiau įvykusioje sumaištyje M.Traore buvo staigesnis ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Po praleisto įvarčio „Trakai“ metė visas pajėgas į priekį, tačiau išpešė du smūgius, kurie didelių problemų A.Vitkauskui nesukėlė. Žalgiriečiai ne kartą turėjo progų padvigubinti rezultatą kontratakų metu, bet kieta gynyba „Žalgiriui“ nukalė dar vieną trofėjų.

Darvydo Šerno komentaras

Komandų sudėtys:

„Žalgiris“: Armantas Vitkauskas, Linas Klimavičius, Donovanas Slijngardas, Mamadou Mbodji, Slavko Blagojevičius, Egidijus Vaitkūnas, Darvydas Šernas, Vytautas Lukša, Matija Ljujičius, Elivelto, Mantas Kuklys. Atsarginiai: Saulius Klevinskas, Georgas Freidgeimas, Bahrudinas Atajičius, Saulius Mikoliūnas, Mahamane Traore, Justas Lasickas, Rolandas Baravykas.

„Trakai“: Ignas Plūkas, Modestas Vorobjovas, Deividas Česnauskis, Tadas Labukas, Oscaras, Justinas Januševskis, Abbo Wakili, Mychailas Šyška, Arūnas Klimavičius, Pavelas Krukas, Jurijus Mamajevas.

Sauliaus Čirbos nuotr./„Žalgiris“ iškvojo 2017 m. LFF supertaurę
Sauliaus Čirbos nuotr./„Žalgiris“ iškvojo 2017 m. LFF supertaurę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius