-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 22 /15:01

„Žalgiris“ ketvirtą kartą iš eilės neįveikė „Stumbro“

Trejos lygiosios A lygoje ir „Stumbro“ triumfas praėjusių metų LFF taurės finale – Vilniaus „Žalgiris“ jau keturis mačus iš eilės negali įveikti šios Kauno ekipos. Nesuvestų sąskaitų liks ir po 9-ojo A lygos turo – sekmadienį namų rungtynes su „Stumbru“ vilniečiai sužaidė lygiosiomis 1:1.
 A lygos rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ - Kauno „Stumbras“
A lygos rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ - Kauno „Stumbras“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Fabio Lopesas suklaidino kelis varžovus 30-ą minutę, įsiveržė į „Žalgirio“ baudos aikštelę ir tiksliai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą, išvesdamas „Stumbrą“ į priekį.

Iki viešnagės Vilniuje „Stumbras“ paskutinius du mačus buvo pralaimėjęs identiškais rezultatais 0:1 ir nepelnydamas įvarčio sužaidė daugiau nei 240 „sausų“ minučių.

„Žalgiriui“ rezultatą pavyko išlyginti 74-ą minutę, kai pasižymėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Louisas Ogana. Tai pirmasis šio Nigerijos futbolininko įvartis Lietuvoje.

Tomašas Šimkovičius prasiveržė dešiniuoju kraštu ir atliko perdavimą į baudos aikštelę. Ten Lukas Čerkauskas nepataikė į kamuolį ir L.Ogana savo šansu pasinaudojo.

„Žalgiris“ įsirašė 16-ąjį tašką ir lieka antroje vietoje, „Stumbras“ su 9-iais – ketvirtas.

LFF stadione žaidę vilniečiai jau 2-ąją minutę galėjo išsiveržti į priekį. Po tolimo ir gynybą perskrodusio Jeremy Manzorro perdavimo Liviu Antalis atsidūrė dėkingoje situacijoje, tačiau rumunui smūgis nepavyko – kamuolį antruoju bandymu sugavo vartininkas Rodrigo Josviaki.

„Stumbras“ susitikimo pradžioje taip pat surengė porą išpuolių ir kėlė porą kampinių. 19-ąją minutę po Dominyko Galkevičiaus aukšto perdavimo galva pavojingai šalia vartų smūgiavo Marcosas Junioras, gana retai šį sezoną žaidžiantis starto sudėtyje.

Kėlinio viduryje žaidimo tempas sulėtėjo, kamuolį kur kas ilgiau kontroliavo šeimininkai, bet būtent jiems 30-ąją minutę teko nuleisti galvas, kai Fabio Lopesas, „Stumbro“ legionieriaus iš Portugalijos, pelnė savo antrąjį sezono įvartį.

Žalgiriečiai po patirto nokdauno gana ilgą laiką nesukūrė itin pavojingų epizodų, tačiau po pertraukos šeimininkų spaudimas tapo kur kas didesnis, o išpuoliai – aštresni.

Vis dėlto 61-ąją minutę „Stumbras“ turėjo dėkingą galimybę pelnyti antrą įvartį. Šį kartą po keitimo aikštėje pasirodęs kauniečių atakų lyderis Nasro Boucharebas stipriai smūgiavo į artimąjį vartų kampą, tačiau komandą išgelbėjo Džiugas Bartkus. Perdavimą puolėjui atliko pirmojo įvarčio autorius F. Lopesas.

VIDEO: A lyga. 9 turas: „Žalgiris“ – „Stumbras“ (santrauka)

Nors kauniečiai buvo prispausti savo aikštės pusėje, tačiau gintis jiems sekėsi gana sėkmingai. Visgi 74-ąją minutę „Žalgiris“ pasinaudojo pora kauniečių pralaimėtų dvikovų ir išlygino rezultatą – pasižymėjo Louisas Ogana, o T.Šimkovičius atliko jau šeštą rezultatyvų perdavimą šį sezoną.

Šiame mače netrūko emocijų, žaidėjams dažnai buvo suteikiama pagalba, tad buvo pridėtos net šešios minutės. „Žalgiris“ spaudė oponentus, bet pergalingo įvarčio neįmušė. Jei Marijampolės „Sūduva“ 9-ojo turo mače įveiks „Palangą“, skirtumas tarp čempiono bei vicečempiono išaugs iki 9 taškų.

VIDEO: Mariano Barreto: „Jaučiame, kad praradome du taškus“
VIDEO: Aurelijus Skarbalius: „Akivaizdu, kad stipriai banguojame“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius