-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgiris“ Lichtenšteino nykštukų nebijo – bus nesvetingas šeimininkas

Vilniaus „Žalgiriui“ prieš savaitę vykusios rungtynės su kukliu „Klaksvik“ klubu baigėsi blankiu rezultatu (1:1) ir dar blankesniu vaizdu aikštėje. Stodami į Europos lygos antrojo kvalifikacinio etapo akistatą prieš kitos nykštukinės Europos šalies Lichtenšteino stipriausią ekipą „Vaduz“ žalgiriečiai tikisi parodyti kitokį veidą.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Pirmasis mačas ketvirtadienį vyks LFF stadione. Po savaitės – atsakomoji dvikova – dešiniajame Reino upės krante.

Pirmajame atrankos etape kunigaikštystės klubas daug kam netikėtai eliminavo favoritu laikytą Sofijos „Levski“ klubą. Namuose „Vaduz“ laimėjo 1:0, o svečiuose nusileido 2:3, bet tų dviejų Bulgarijos sostinėje įmuštų įvarčių komandai užteko, kad žengtų toliau.

Tas rungtynes Sofijoje stebėjo ir „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas, į Vilnių apie būsimus priešininkus parsivežęs nemažai naudingos informacijos.

„Pasiruošimas vyko tikrai kryptingai. Ir paskutinės treniruotės metu mačiau, kad žaidėjai stengiasi ir kovoja degančiomis akimis. Noras didžiulis – tas džiugina. Šį kartą turime daugiau informacijos ir apie priešininkus. „Vaduz“ – gerai organizuota ir subalansuota komanda. Jie mėgsta tvarkingą futbolą ir rezultato siekia kryptingai. Rezultatas Sofijoje tą įrodo. Turime būti pasirengę ir siekti pergalės“, – mačo išvakarėse kalbėjo „Žalgirio“ strategas Valdas Urbonas.

– Ar labai šis varžovas skiriasi nuo „Klaksvik“, su kuriuo kovojote pirmajame etape? 15min paklausė stratego.

– Susidaryti nuomonę apie braižą bus galima prieš juos išbėgus į aikštę, bet „Vaduz“ lygis – tikrai neblogas. Farerų komanda savo sudėtyje turėjo keletą užsieniečių, kurie gerokai sustiprino ekipą. Panašiai yra ir su varžovu iš Lichtenšteino. Serbas, kroatas, legionierius iš Benino, vietiniai šveicarai priduoda kolorito ir lydinys gaunasi tikrai neblogas. Tai graži puokštė, kurioje žaidėjai puikiai vienas kitą papildo – gali laukti netikėtumo iš bet kur. Nebus lengva.

– Ar Sofijoje „Vaduz“ iškovotas kelialapis jus nustebino?

– Jei atvirai, tai – taip. „Levski“ tikrai pajėgi ir labai gerai sukomplektuota komanda. Tai, kad sugebėjo dvejose rungtynėse įveikti tokį priešininką – pagarba.

– Dvikovoje su Farerų salų ekipa ypač akcentavote kamuolio kontrolę. Ar pavyks panašų braižą primesti ir Vaduco ekipai?

– Sieksime kuo ilgiau kontroliuoti kamuolį ir žaisti su juo, o ne ieškoti atsitiktinių variantų. Braižas, kurį noriu matyti „Žalgiryje“, po truputį ryškėja. Aišku, daug kas priklauso ir nuo varžovų – ar jie leis mums žaisti taip, kaip norime. Bet man svarbiausia, kad turiu futbolininkų, kurie yra techniški, gali žaisti trumpais perdavimais.

– Kova su nykštukinės šalies komanda, kai visi sirgaliai tikisi tik pergalės – papildoma psichologinė našta?

– Neturėtume žiūrėti į šalį ar varžovą. Futbolą šiais laikais moka žaisti visi, o mes kažko išskirtinio čia tikrai neturime. Būkime Europos futbolo dalimi. Europos taurių varžybose papildomai motyvuoti žaidėjų nereikia. Jie patys supranta, kad tai – geras šansas parodyti save ir yra labai susikaupę.

Alfredo Pliadžio nuotr./Liviu Antalis ir Valdas Urbonas
Alfredo Pliadžio nuotr./Liviu Antalis ir Valdas Urbonas

– Atsakomojo mačo su „Klaksvik“ dėl traumos nebaigė Liviu Antalis. Ar rumunas bus pasiruošęs šiai dvikovai?

– Klaustukų dar šiek tiek yra, bet aš labai tikiu, kad jis galės žaisti. Beveik visose rungtynėse, kuriose esu čia, Liviu sugebėdavo įmušti įvartį. Tai daug ką pasako. Tokį žaidėją savo dispozicijoje turėti yra labai svarbu. Tai yra žmogus, kuris turi autoritetą komandoje ir yra labai svarbus tiek aikštėje, tiek už jos ribų.

– Tikslas – pergalė, ar nulinės lygiosios irgi būtų priimtinas rezultatas?

– Žaidžiant namuose tikrai norėtųsi įmušti įvartį, pasiekti rezultatą bei nepraleisti. Toks yra ir mūsų akcentas. Bet kaip klostysis rungtynės, matysime. Dabar galime tik spėlioti.

– Varžovams teks žaisti ant kiek neįprastos dirbtinės dangos. Tai „Žalgirio“ pranašumas?

– Privalumas yra žaidimas savoje aikštėje. Dabar čia turime dar ir laistymo sistemą, kas leido pagreitinti žaidimą. Kaip varžovai prie to adaptuosis, man sunku pasakyti. Bet ne jie pirmi, ne jie paskutiniai čia atvyksta. Didelio pliuso tame neįžvelgiu. Svarbiausia, kad jaustumėmės savo padėties šeimininkai ir nebūtume aikštėje svetingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius