Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgiris“ naujų savininkų rankose – iš praeities atsiritę gandai

Antrus metus iš eilės be A lygos titulo likęs Vilniaus „Žalgiris“ prieš naujo sezono startą apgaubtas įvairių gandų skraiste. Antradienį Valdo Urbono auklėtiniai rinksis į pirmąją šiais metais treniruotę, o viešojoje erdvėje pasirodė informacija, kad netrukus klubas gali turėti naujuosius savininkus. Visgi klubo vykdomoji direktorė Vilma Venslovaitienė iš tokių spekuliacijų tik juokiasi.
Vilniaus „Žalgirio“ ateitį gaubia nežinomybė
Vilniaus „Žalgirio“ ateitį gaubia nežinomybė / 15min koliažas

Iki A lygos pirmenybių lieka daugiau nei trys mėnesiai, bet „Žalgirio“ stovykloje klausimų daugiau nei atsakymų.

Antrus metus iš eilės su sidabro apdovanojimais likę sostinės atstovai, panašu, jog šiemet bus priversti veržtis diržus. Tai reiškia, kad konkuruoti su Marijampolės „Sūduva“ 2019-aisiais V.Urbono kariaunai gali būti dar sunkiau.

Pirmuosius pralaimėjimus suvalkiečiams Vilniaus klubas patyrė dar neišbėgus į aikštę.

Šiomis savaitėmis „Sūduva“ iš vilniečių panosės nušvilpė „Kauno Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės saugą Gratą Sirgėdą. Maža to, sostinę paliko ir į Marijampolę persikėlė vienas talentingiausių šalies gynėjų Dominykas Barauskas.

Dar prieš kelis metus tokie judesiai lietuviškame perėjimų lange būtų sunkiai įsivaizduojami. Dabar – situacija gerokai pasikeitusi, o du iš eilės A lygos čempionų titulai bei sėkmingi žygiai Europoje jėgų santykį akivaizdžiai pakreipė „Sūduvos“ pusėn.

Prieš praėjusio sezono pradžią „Žalgiris“ dar deklaravo solidesnį biudžetą už savo pagrindinius varžovus, bet jau tuomet pagrindinės komandos rėmėjos Vilniaus savivaldybės atstovai aiškiai deklaravo, kad klubas privalo sugrįžti į viršūnę.

„Jokio kitokio pasiteisinimo nenoriu girdėti“, – per sezono pristatymą pareiškė Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilma Venslovaitienė ir Linas Kvedaravičius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilma Venslovaitienė ir Linas Kvedaravičius

Iškelto uždavinio įgyvendinti nepavyko, tad labai tikėtina, kad šiemet sezoną „Žalgiriui“ teks pradėti su gerokai susitraukusiu pinigų kapšu.

Savivaldybė savo sprendimo dar nepadarė. Paraiškų priėmimas dėl miesto paramos vyks iki sausio 16-osios dienos. Po to seks lėšų tvirtinimas ir pervedimas.

Visgi savivaldybės koridoriuose kalbama, kad šiemet žalgiriečiai gali sulaukti 200-300 tūkst. eurų kuklesnės injekcijos nei pernai. Tai reikštų, kad miesto parama susitrauktų iki 700-800 tūkst. eurų.

Ši suma yra beveik dvigubai mažesnė nei klubas gavo praėjusį sezoną. Iš pradžių klubui miestas skyrė 1 mln. eurų, o gruodį „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ sąskaitas papildė papildomos 500 tūkst. eurų injekcijos.

Būtent ši nežinomybė kol kas stipriai kiša koją braižant būsimo sezono gaires ir gerokai riboja naujojo „Žalgirio“ operacijų direktoriaus Deivido Šembero bei vykdomosios direktorės V.Venslovaitienės veiksmus žaidėjų turguje.

Savaitės pradžioje į viešumą vėl iškilo gandai, kad dar prieš naujojo sezono pradžią klubas gali pereiti į naujų savininkų rankas. Vis dėlto V.Venslovaitienė šią informaciją kategoriškai paneigė.

„Viskas yra parduodama, bet per tuos dešimt metų, kuriuos esu klube, tokio pasiūlymo taip ir nebuvo. Jei kas nors ateis, siūlys konkrečią kainą ir rimtai į tai žiūrės, mes kalbėsimės, bet taip kol kas dar nebuvo. Kol kas situacija paprasta – niekas nieko neparduoda, nes niekas nieko neperka“, – iš gandų juokėsi V.Venslovaitienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Deividas Česnauskis, Deividas Šemberas, Vilma Venslovaitienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Deividas Česnauskis, Deividas Šemberas, Vilma Venslovaitienė

Kad „Žalgirio“ ekipa gali pereiti į naujų šeimininkų rankas šurmuliuota ir anksčiau. Beveik prieš metus buvo pasirodžiusi informacija, jog į istorinę šalies komandą taikosi verslininkas Antanas Guoga. Tiesa, tuomet šias spekuliacijas paneigė tiek paties verslininko aplinka, tiek V.Venslovaitienė.

Portalo žiniomis, vasarą susidomėjimą klubu rodė ir kelių verslininkų grupė, tačiau susitarti su dabartiniais klubo vadovais jiems nepavyko.

Paklausta, ar per šį laikotarpį buvo sulaukusi konkrečių pasiūlymų parduoti komandą, V.Venslovaitienė taip pat nedaugžodžiavo.

„Būta daug gandų, bet kad ateitų kas nors ir dėtų pinigus ant stalo – to niekada nebuvo“, – teigė klubo vadovė.

Ji taip pat kategoriškai paneigė gandus, kad artimiausiu metu gali palikti „Žalgirį“ ir išvykti į Kroatiją, kur dirba buvęs Vilniaus klubo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius