-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 15 /22:38

„Žalgiris“ tik rungtynių pabaigoje įveikė „Utenį“

Titulą ginantis Vilniaus „Žalgiris“ sugrįžo į pergalių kelią „SMScredit.lt A lygoje“ ir sugrąžino atotrūkį nuo „Trakų“ iki aštuonių taškų. Vilniečiai 25-ojo turo mače namuose 2:1 (0:0) nugalėjo priešpaskutinėje turnyro lentelės vietoje žengiantį Utenos „Utenį“.
Vytautas Lukša mače su „Uteniu“
Vytautas Lukša mače su „Uteniu“ / zalgiris-vilnius.lt nuotr.

Šeimininkai, rungtyniavę be kelių starto sudėties žaidėjų, gana vangiai pradėjo rungtynes ir priminė savo pačių šešėlius. Be Lino Pilibaičio netaiklaus tolimo smūgio ir Matijos Ljujičiaus bandymo, kurį atrėmė Lukas Žukauskas, čempionai pirmoje kėlinio pusėje daugiau nieko įsimintino nesukūrė.

Savo ruožtu „Utenis“ jau pirmomis minutėmis kėlė keletą kampinių, o kiek vėliau pavojingai atakavo. Du sykius baudos aikštelėje pavojingose situacijose atsidūrė Igoris Poručinskis, savo ruožtu, rezultatyviausias komandos žaidėjas Jurijus Vereščiakas nepataikė galva į kamuolį po to, kai nesėkmingai sužaidė Mantas Kuklys.

Žalgiriečiai dar du sykius smūgiavo iš tolimesnės distancijos: M. Ljujičiaus spirtas kamuolys skriejo į vartininką, o Mamadou Mbodjio – šalia virpsto.

Netrukus J. Vereščiako smūgį kaire koja atrėmė Armantas Vitkauskas, o kitoje aikštės pusėje L. Žukauskas atmušė kamuolį po tolimo L. Pilibaičio bandymo. Paskutinės „Utenio“ atakos metu pavojingai į baudos aikštelę įsiveržė Arminas Vaskela, tačiau kamuolio sulaukęs Jevgenijus Morozas smūgiavo virš vartų.

Antrame kėlinyje žalgiriečiai akivaizdžiai perėmė iniciatyvą ir svečiams leido surengti tik pavienius išpuolius. Visgi uteniškiai gynėsi patikimai ir tik 64-ąją minutę buvo priversti kapituliuoti.

Į baudos aikštelę įsiveržęs Elivelto sulaukė dovanos, kai kamuolys dėkingai atšoko nuo L. Žukausko ir jo paties bei tiksliai smūgiavo į tuščius vartus.

Kaip ir praėjusio turo akistatoje su Klaipėdos „Atlantu“, taip ir dabar „Utenis“ sugebėjo žaisti kantriai ir išlyginti rezultatą. 81-ąją minutę po pakelto kampinio „Žalgiriui“ priklausantis saugas Danielis Romanovskis vienu lietimu nukreipė kamuolį į čempionų vartus.

Visgi žalgiriečiams pavyko nenuvilti savo aistruolių ir susitikimo pabaigoje pelnyti pergalingą įvartį. 86-ąją minutę M. Kuklys smūgiavo į virpstą, tačiau kamuolys atšoko tam pačiam „Žalgirio“ saugui ir šis jį antruoju bandymu pasiuntė į vartus.

Valdas Dambrauskas per likusį laiką suteikė šansą debiutuoti „SMScredit.lt A lygoje“ gynėjui Dominykui Barauskui, o garbingai kovoję uteniškiai, likus trims turams lenkiantys „Kauno Žalgirį“ vienu tašku, lemiamo šturmo taip ir nesurengė.

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris“ 25 19 3 3 56:21 60
2. „Trakai“ 25 16 4 5 45:20 52
3. Klaipėdos „Atlantas“ 25 14 7 6 36:23 47
4. Marijampolės „Sūduva“ 25 12 6 7 36:31 42
5. Jonavos „Lietava“ 25 6 8 11 25:36 26
6. Kauno „Stumbras“ 25 6 5 14 30:48 23
7. Utenos „Utenis“ 25 4 3 18 22:43 15
8. „Kauno Žalgiris“ 25 2 8 15 22:50 14

Rezultatyviausias čempionato žaidėjas – 14 įvarčių pelnę Nerijus Valskis („Trakai“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius