Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 25

„Žalgiriui“ netikęs „Panevėžio“ triumfo architektas: „Turėjau asmeninių ambicijų“

Baltais, lietuje permirkusiais A lygos čempiono marškinėliais apsivilkęs Deividas Česnauskis triumfuojančių „Panevėžio“ futbolininkų būryje rado ir apkabino klubo direktorių Bronių Vaitiekūną. Jų svajonė ką tik virto realybe.

Tik 2015 metais įkurtas ir vos penktą sezoną aukščiausioje šalies lygoje žaidžiantis „Panevėžio“ futbolo klubas užkopė į pačią A lygos viršūnę, nuo sosto nuvertęs triskart turtingesnį Vilniaus „Žalgirį“.

Šio istorinio žygdarbio kūrėjai tvirtai spaudė vienas kitą glėbyje, o B.Vaitiekūno akyse ėmė kauptis ašaros.

Savo įrodė ir 42-ejų D.Česnauskis. Prieš penkerius metus, tik pakabinęs futbolininko batelius ant vinies, sporto direktoriumi pirmiausia jis tapo būtent Vilniaus „Žalgiryje“.

Tik užsibūti Vilmos Venslovaitienės karalystėje jam nepavyko.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Deividas Česnauskis Vilniaus „Žalgiryje“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Deividas Česnauskis Vilniaus „Žalgiryje“

„Žinojau, kaip negražiai Deividas išsiskyrė su „Žalgiriu“, ir pasikviečiau jį prisijungti prie mūsų. Jis irgi turėjo ambicijų tapti čempionu. Ir save parodyti, ir įrodyti, – 15min teigė B.Vaitiekūnas. – Ir jis tai padarė.“

„Šią pergalę brandinome trejus metus, – papildė D.Česnauskis. – 2020-aisiais, išėjęs iš „Žalgirio“, ieškojau savęs. Ieškojau vietos, kurioje galėčiau prisidėti savo pažintimis, idėjomis, futbolo matymu. „Panevėžys“ priėmė, suteikė man galimybę. Esu dėl to labai dėkingas.“

Būtent D.Česnauskis pernai į Aukštaitijos sostinę atvežė Gino Lettieri. 56-erių italų specialistą, kurį kvietė į Lietuvą dar dirbdamas ir Vilniuje.

Oficialiai jokių pareigų neužima

  • Futbolo agentu po išsiskyrimo su Vilniaus „Žalgiriu“ tapęs D.Česnauskis „Panevėžio“ klube jokių oficialių pareigų neužima.
  • „Jis mums padeda be jokio atlygio, be nieko, – sakė B.Vaitiekūnas. – Taip, gauna procentus nuo savo atstovaujamų žaidėjų, bet jo darbas tuo nesibaigia. Jis nuolat bendrauja su futbolininkais, su G.Lettieri.“
  • Didelė dalis auksinio „Panevėžio“ žaidėjų – D.Česnauskio klientai arba jo pasiūlyti, surasti futbolininkai.
  • „Esame sutarę procentą už atvežtą žaidėją. Normalu tarp konsultuojančio žmogaus ir klubo. Tai – vienintelis mano atlygis „Panevėžyje“, – sakė D.Česnauskis.

Apie saldžios pergalės paslaptis, savo ir „Panevėžio“ ateitį, patirtį Vilniaus „Žalgiryje“ bei kito sezono ambicijas – išskirtis D.Česnauskio interviu portalui 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius