Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žlugo Vilniaus futbolo stadiono statybos konkursas

Vilniaus futbolo stadiono statybos projektuotojo ir rangovo konkursas, kuriam galutinį pasiūlymą dar pernai pateikė vienintelė žlugusio Ūkio banko bendrovė Žalgirio sporto arena, nutrauktas.
Stadionas
Stadionas
Temos: 2 Vilnius Stadionas

Centriniame viešųjų pirkimų portale nurodoma, kad Viešųjų pirkimų tarnyba nutraukti konkursą Vilniaus savivaldybei leido gegužės 30 dieną, o jo procedūros nutrauktos birželio 9 dieną.

Stadiono projektavimo ir statybos konkurse dalyvavo „Ogmios centro“, „Gamapolio“ ir „Ogmios real estate“ konsorciumas bei Žalgirio sporto arenos ir „YIT Kaustos“ susivienijimas, tačiau galutinį pasiūlymą pateikė tik pastarasis.

Žalgirio sporto arena paraišką konkursui pateikė tuomet, kai dar priklausė Ūkio banko grupei. Pernai kovą Žalgirio sporto areną bei ŽSA įmonių grupę, kuriai priklauso Vilniaus centre esantis apleistas Žalgirio stadionas ir šalia jo esantis sklypų kompleksas, iš Ūkio banko kartu su apdraustais įsipareigojimais perėmė Šiaulių bankas.

2012 metų pabaigoje paskelbusi konkursą, Vilniaus valdžia ieškojo bendrovės, kuri suprojektuotų ir pastatytų naują, ne mažesnį kaip 10 tūkst. vietų futbolo stadioną, įrengtų jo infrastruktūrą, o savivaldybė už jį išsimokėtų per 10 ar daugiau metų.

Skelbta, kad stadionas pagal Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) klasifikaciją būtų ketvirtos kategorijos, o vieno žiūrovo vietos kaina nebūtų didesnė kaip 2,5 tūkst. eurų (8,6 tūkst. litų). Pagal UEFA reikalavimus toks stadionas turi turėti mažiausiai 8 tūkst. vietų - tokiu atveju jis kainuotų ne daugiau kaip 69 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius