-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žutautas: „Rinktinės sudėtyje dvikovoje su Ukraina bus jaunų žaidėjų“

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas antradienio rungtynėse su Ukrainos komanda žada į startinę sudėtį išleisti ne vieną jauną žaidėją, tačiau veikiausiai turės apsieiti be susižeidusio gynėjo Tado Kijansko, rašoma pranešime spaudai.
Rinktinės treniruotėje
Rinktinės treniruotėje / LFF nuotr.

Į Charkovą, kur antradienį 19 valandą stadione „Metalist“ prasidės rungtynės su Ukraina, Lietuvos rinktinės delegacija atvyko vėlyvą sekmadienį. Paskutinę treniruotę prieš dvikovą su ukrainiečiais lietuviai surengė rungtynių išvakarėse, pirmadienio vakarą.

Rinktinės strategas Raimondas Žutautas po treniruotės buvo patenkintas stadiono veja ir tikino, kad komanda susitvarkys su žiūrovų spaudimu. „Nors anksčiau girdėjome kalbų, kad stadiono veja prastoka, priekaištų dėl to neturime. Manau, antradienį stadionas bus beveik pilnas, tačiau tai papildomos įtampos tikrai nekelia. Galbūt per pirmąsias sekundes, kai išeini į aikštę, matai žiūrovus. Kai tik koja paliečia kamuolį, niekas daugiau nerūpi, tik žaidimas“, – svarstė rinktinei vadovaujantis buvęs futbolininkas.
 

R.Žutauto teigė dėl komandos startinės sudėties beveik apsisprendęs po paskutinės treniruotės, tačiau kai kurios pozicijos mačo išvakarėse dar buvo aptarinėjamos trenerių štabe. „Dar nesinori atskleisti visų kortų, tačiau galiu pasakyti, kad startinėje sudėtyje bus jaunų žaidėjų, – kalbėjo treneris ir pridūrė: – Kiekvienos rungtynės svarbios, tačiau pirmos – ypač.“

Vėliau prie komandos prisidėjęs „Sevilla“ gynėjas Marius Stankevičius, kuris tik prieš kelias dienas baigė klubinį sezoną ir buvo tarp Ispanijos taurės finalo laimėtojų, nesiskundė dėl nuovargio. „Rinktinė yra rinktinė, prie jos prisidėti visada malonu.  Po treniruotės jaučiamės puikiai ir tikiuosi, kad antradienį parodysime gerą žaidimą“, – kalbėjo vienas komandos lyderių.

Komandos nuotaiką kiek apkartino tik gynėjo Tado Kijansko patirta trauma. Per treniruotę susižeidęs gynėjas veikiausiai nebus registruojamas rungtynėms.

Antradienio ryto duomenimis, į rungtynes stadione „Metalist“, kuriame telpa beveik 42 tūkst. žiūrovų,  parduota jau apie 35 tūkst. bilietų. Stadione bus apie 2 tūkst. milicijos darbuotojų ir kito personalo, o į rungtynes akredituota apie 150 žurnalistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius