Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karjeras pabaigę žymūs futbolininkai: 7 įdomiausios profesijos

Kokiu keliu žengia profesionalūs futbolininkai, pakabinę savo sportinius batelius ant vinies? Dauguma iš jų pabando laimę treniruodami jaunąją kartą, kiti pradeda plėtoti verslą, o treti, kaip Davidas Beckhamas, rūpinasi savo prekės ženklo įvaizdžiu. Visgi kartais pasirinkimai būna kur kas originali ir iš nuostabos verčia kilstelėti ne vieną antakį.
Temos: 1 Petr Čech

Timas Wiese – parodomosios imtynės

Buvęs Vokietijos rinktinės vartininkas profesionalaus futbolininko karjerą baigė 2014-aisiais ir tapo – imtynininku. 2016-aisiais jis pradėjo auginti raumenis, per dieną suvartodamas 6000 kalorijų ir netrukus žengė į ringą turėdamas „Mašinos“ pravardę. Tiesa, WWF sutarties jam nepasiūlė ir 2017-aisiais jis sugrįžo į futbolą – kurį laiką pažaidė Vokietijos aštuntojo diviziono klube.

twitter nuotr./Timo Wiese'o pokyčiai
twitter nuotr./Timo Wiese'o pokyčiai

Thomas Gravesenas – pokeris

Tas pats visų puikiai prisimenamas plikis iš Madrido „Real“. Visgi milijonieriumi danas tapo ne dėl sutarties su „Karališkuoju“ klubu, o puikiai žaisdamas pokerį. Dabar buvęs kietas saugas gyvena Las Vegase, o jo kaimynai – Andre Agassi ir Nicolas Cage'as.

„Scanpix“ nuotr./Thomas Gravesenas
„Scanpix“ nuotr./Thomas Gravesenas

Petras Čechas – ledo ritulys

Londono „Chelsea“ ir Čekijos rinktinės buvęs simbolis jau futbolo aikštėje dėvėjo šalmą, o baigęs karjerą patraukė į ledo ritulį. Jis pradėjo ginti anglų „Guildford Phoenix“ klubo vartus ir jau pirmosiose rungtynėse buvo išrinktas geriausiu mačo žaidėju. Taip P.Čechas įgyvendino savo vaikystės svajonę.

„Scanpix“ nuotr./Petras Čechas
„Scanpix“ nuotr./Petras Čechas

Djibrilis Cisse ir Gaizka Mendieta – didžėjai

D.Cisse visuomet traukė naktinis gyvenimas, tad pabaigęs karjerą prancūzas galėjo netrukdomas leistis į vakarėlių siautulį, kur taip pat sulaukė pripažinimo. Gaizka Mendieta aikštėje buvo kur kas mažiau ekstravagantiškas, tačiau baigęs karjerą taip pat galėjo mėgautis savo pomėgiu – muzika. Baskas tiek suka plokštelės, tiek pasirodo koncertų metu su gitara.

„Scanpix“ nuotr./Djibrilis Cisse
„Scanpix“ nuotr./Djibrilis Cisse
FIFA nuotr./Gaizka Mendieta
FIFA nuotr./Gaizka Mendieta

Faustino Asprilla – prezervatyvų verslas

Kolumbijos legendinis puolėjas savo gimtojoje šalyje turi išleidęs populiariausią prezervatyvų liniją – „Tino“. „Taip aš prisidedu prie kovos su AIDS ir nepilnamečių nėštumu“, – teigia futbolininkas.

15min koliažas/Faustino Asprilla sumanymas
15min koliažas/Faustino Asprilla sumanymas

Frankas Leboeufas – aktorystė

1998 metų pasaulio čempionas žengė taku, kurį jau buvo pramynę britai Vinnie Jonesas ir Davidas Beckhamas. Vis dėlto skirtingai nei šiuos du žaidėjus, prancūzą būtų galima vadinti tikru aktoriumi. Jis yra suvaidinęs net 26 filmuose.

Frankas Leboeufas (viduryje)
Frankas Leboeufas (viduryje)

Hakanas Šukuras – taksi

2002-aisiais metais Turkijos rinktinę prie pasaulio čempionato bronzos atvedęs legendinis puolėjas šiuo metu yra paprastas „Uber“ taksi vairuotojas Vašingtone. Kodėl? Tėvynėje futbolininko sąskaitos yra įšaldytos, turtas – areštuotas. Priežastis – konfliktas su Turkijos vadovu Recepu Erdoganu.

„Twitter“ nuotr./Hakanas Šukuras
„Twitter“ nuotr./Hakanas Šukuras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius