-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 05 01

15min.lt mėnesio sportininko rinkimai: Jonas Valančiūnas, Dainius Zubrus ar Lukas Spalvis?

Portalas 15min.lt kviečia skaitytojus prisiminti balandžio mėnesio sporto įvykius ir išrinkti labiausiai Lietuvos sportui nusipelniusį balandžio mėnesio sportininką. Pirmąjį kartą rinkimuose tarp kandidatų įrašėme Joną Valančiūną, Dainių Zubrų ir Luką Spalvį. Kviečiame jus balsuoti už labiausiai, jūsų manymu, nusipelniusį sportininką, o komentaruose tikimės, kad parašysite, kodėl būtent jis nusipelnė balandžio mėnesio geriausio Lietuvos sportininko prizo.
Jonas Valančiūnas, Dainius Zubrus, Lukas Spalvis
Jonas Valančiūnas, Dainius Zubrus, Lukas Spalvis / 15min.lt montažas

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Jonas Valančiūnas

Balandžio mėnesį viena didžiausių Lietuvos krepšinio žvaigždžių pradėjo nekaip – balandžio 8-ąją 21-erių lietuvis sulaikytas neblaivus prie vairo. Nors „Toronto Raptors“ aukštaūgio byla dar nepasiekė teismo, jau dabar aišku, kad 0,8 promilės į alkoholio matuoklį įpūtusiam lietuviui teks sumokėti nemenką baudą ir kurį laiką atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu.

Nors J.Valančiūnas savo elgesiu nuvylė ir klubo vadovus, ir trenerius, ir gerbėjus, tačiau kaltę suskubo išpirkti. Sportininkai geriausiai tai daro, kai žaidžia galingai.

Pirmose rungtynėse po skandalo lietuvis pasiekė savo karjeros NBA rezultatyvumo rekordą, įmesdamas 26 taškus į „Philadelphia 76ers“ krepšį, o jau kitose rungtynėse su „New York Knicks“ pasiekė dar vieną rekordą – atkovojo 21 kamuolį.

„Scanpix“/„USA Today Sports“ nuotr./Kevinas Garnettas ir Jonas Valančiūnas
„Scanpix“/„USA Today Sports“ nuotr./Kevinas Garnettas ir Jonas Valančiūnas

Po dar porą gerų mačų sužaidęs lietuvis reguliarųjį sezoną užbaigė ramiai, tačiau gražiausiomis spalvomis sužydėjo pirmose NBA atkrintamosiose. Nors „Raptors“ sekasi permainingai, tačiau lietuvis ne itin galinga „Brooklyn Nets“ priekine linija naudojosi itin profesionaliai ir pirmas tris rungtynes baigė su dvigubais dubliais kišenėje. Lietuvio debiutas atkrintamosiose buvo geriausias NBA lygoje per pastaruosius tris dešimtmečius.

Nors balandį J.Valančiūnas pradėjo skandalingai, tačiau bent jau sirgalių akyse kaltę išpirko puikiu žaidimu.

Dainius Zubrus

Vienintelio NHL lietuvio balandis stipriausioje pasaulio ledo ritulio lygoje kažkuo ypatingu neišsiskyrė. Nors D.Zubrus sezoną baigė su 13 įvarčių, kurių tris įmušė būtent praėjusį mėnesį, tačiau „New Yersey Devils“ nepateko į NHl atkrintamąsias. Gal ir nereikėtų džiaugtis, tačiau tai buvo geriausias Lietuvos ledo rituliui nutikęs dalykas per pastaruosius metus.

Lietuvis sutiko prisijungti prie mūsų šalies ledo ritulio rinktinės, nes Vilnius rengėsi pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės varžyboms. Organizatoriai vėliausią įmanomą datą pasirinko ne veltui, o lietuviai vietoje puikaus pavasariško oro rinkosi sėdėti šaltoje „Siemens“ arenoje.

Alfredo Pliadžio nuotr./Dainius Zubrus
Alfredo Pliadžio nuotr./Dainius Zubrus

Dainiaus Zubraus efektas buvo stulbinantis. Lietuvos rinktinė jau pirmose rungtynėse 4:0 sutriuškino Nyderlandus ir į ledo ritulio kovas „Siemens“ arenoje sutraukė tūkstantines minias. Nors ledo ritulio rinktinė čempionato nelaimėjo ir į aukštesnį divizioną nepakilo, tačiau tikrai atkreipė ne tik aistruolių, bet ir sporto funkcionierių dėmesį – 40 tūkst. „Siemens“ arenoje apsilankusių sirgalių yra aiškus įrodymas, kad ši sporto šaka Lietuvoje turi ateitį.

Du pralaimėjimus per penkerias rungtynes patyrusi Lietuva čempionate laimėjo bronzos medalius, o aiškiai iš kitų žaidėjų išsiskyręs D.Zubrus tapo geriausiu turnyro puolėju. Lietuvos ledo ritulio žvaigždė ne tik žaidė, bet ir pasižymėjo paprastumu, noru bendrauti su žurnalistais ir sirgaliais bei ne kartą parodytu patriotiškumu.

 Lukas Spalvis

Vos 19 metų lietuvis Lukas Spalvis Danijos futbolo čempionate nuo kovo pabaigos tapo tikru vartininkų siaubu. Ir daro tai puolėjas ne bet kur, o lygos lyderių komandoje „Aalborg“. Per šešerias balandį žaistas rungtynes L.Spalvis įmušė net septynis įvarčius, o jo ekipa ne tik pirmauja Danijos pirmenybėse, bet ir pateko į šalies taurės finalą.

Per 17 pirmųjų Danijos čempionato  rungtynių lietuvis į komandos paraišką mačui buvo įtrauktas tik šešis kartus, o aikštėje pasirodė  vos trissyk. Vis dėlto, dėl traumos iškritus keliems žaidėjams nuo vasario pabaigos per 11 rungtynių L.Spalvis tik kartą nežaidė startinėje sudėtyje ir įmušė 8 įvarčius. Įdomiausia, kad visus juos – dubliais.

http://fodbold.aabsport.dk nuotr./Lukas Spalvis
http://fodbold.aabsport.dk nuotr./Lukas Spalvis

Būtent balandį įsibėgėjęs lietuvis stebino labiausiai, kai įmušė septynis sykius, iš kurių kartą – taurės pusfinalyje. Galbūt tai sutapimas, tačiau komandos pergalių serija neseniai nutrūko būtent tada, kai lietuvis neįmušė.

Nors Danijos čempionatas ir nėra pati galingiausia lyga, tačiau bent jau balandį į L.Spalvį žiūrėdami Lietuvos futbolo sirgaliai žinojo – šalies rinktinė ateitį turi.

Luko Spalvio balandžio mėnesio įvarčiai Danijos lygoje: du įvarčiai į „Bronby“ vartus čia; du įvarčiai į „Midtjylland“ vartus čia; du įvarčiai į OB vartus čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius