Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 01

15min.lt mėnesio sportininko rinkimai: R.Navardauskas, M.Valčiukaitė ar tinklininkių duetas?

Portalas 15min.lt kviečia skaitytojus prisiminti liepos mėnesio sporto įvykius ir išrinkti labiausiai Lietuvos sportui nusipelniusius birželio mėnesio sportininkus. Šį mėnesį rinkimuose tarp kandidatų įrašėme dviratininką Ramūną Navardauską, irkluotoją Mildą Valčiukaitę ir paplūdimio tinklininkes Moniką Povilaitytę ir Ievą Dumbauskaitę. Kviečiame jus balsuoti už labiausiai, jūsų manymu, nusipelniusį sportininką, o komentaruose tikimės, kad parašysite, kodėl būtent jis nusipelnė liepos mėnesio geriausio Lietuvos sportininko prizo.
Ramūnas Navardauskas, Milda Valčiukaitė, Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė
Ramūnas Navardauskas, Milda Valčiukaitė, Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė / 15min.lt montažas

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Ramūnas Navardauskas

Lietuvos dviratininkas Ramūnas Navardauskas liepos 25 dieną „Tour de France“ lenktynių 19-ojo etapo lenktynėse finišavo pirmas. Tai buvo pirmasis kartas istorijoje, kai lietuviui pavyko triumfuoti „Tour de France“ lenktynių etape.

208,5 km „Garmin-Sharp“ komandos atstovas R.Navardauskas nuvažiavo per 4 valandas 43 minutes 41 sekundę. 

Į Lietuvą sugrįžęs dviratininkas tikino, kad jo pasiekimas – visos komandos nuopelnas. „Pergalė komandai buvo ilgai laukta, nes mūsų lyderis po dešimties etapų susirgo ir negalėjo tęsti varžybų. Komanda buvo suinteresuota pergale, visi nariai buvo šalia, buvau dengiamas nuo visų pavojų, man daug padėjo ir pavyko laimėti, – sakė R.Navardauskas. – Komandos pasitikėjimas tavimi kyla, kai sugebi su kitais važiuoti petys į petį. Kitas dalykas – reikia įvykdyti užduotis, kurios tau yra skirtos. Tai komandoje vertinama kur kas labiau nei užimta vieta galutinėje įskaitoje. „Tour de France“ lenktynėse komandos tikslas buvo kuo toliau nuvežti mūsų lyderį, tačiau jam iškritus situacija pasikeitė“, – sakė dviratininkas.

Per savo karjerą R.Navardauskas jau yra laimėjęs ir kitų prestižinių „Giro d'Italia“ lenktynių etapą.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ramūnas Navardauskas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ramūnas Navardauskas

Milda Valčiukaitė

Liepos 28 dieną Italijos mieste Varezėje Milda Valčiukaitė tapo pasaulio jaunimo čempione vienviečių valčių klasėje. Jaunoji Lietuvos irklavimo žvaigždė viena tarptautinėje arenoje paskutinį kartą irklavo prieš ketverius metus, todėl M.Valčiukaitei tai buvo nemažas karjeros iššūkis.

Į Lietuvą sugrįžusi irkluotoja, kuri suaaugusiųjų varžybose startuoja dviviečių valčių klasėje su Donata Vištartaite, tikino, kad laimėjimas padidino pasitikėjimą savimi: „Prieš išvažiuodama labai didelių vilčių neturėjau, bet labai džiaugiuosi pergale, nes jaunimo medalio dar neturėjau. Tai pirmas ir turbūt paskutinis jaunimo čempionatas, nes kitais metais laukia atranka į olimpines žaidynes ir reikės nesiblaškyti.

Manau, kad po šios pergalės tapau labiau pasitikinti savimi, nes laimėjau viena pati. Tai gal turės teigiamų pokyčių ir dvivietėje, žinosiu, kad galiu pasitikėti ne vien Donata, bet ir savimi“, – sakė naujoji pasaulio jaunimo čempionė.

Pauliaus Cuberos/LIF nuotr./Milda Valčiukaitė
Pauliaus Cuberos/LIF nuotr./Milda Valčiukaitė

Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė

Devyniolikmetės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė liepos 27 dieną Kipre pasibaigusiame pasaulio jaunimo (iki 21 metų) paplūdimio tinklinio čempionate iškovojo sidabro medalius.

Po aštuonių pergalių serijos Lietuvos merginos vienintelį pralaimėjimą patyrė finale, kai lemiame susitikime po 48 minutes trukusios trijų setų kovos 1:2 (19:21, 21:18, 10:15) nusileido čempionėmis tapusioms kanadietėmis Sophie Bukovec ir Tiadorai Mirič.

Lietuvėms nepavyko pakartoti 2012-ųjų pasiekimo, kai jos čia Larnakoje tapo pasaulio jaunių (iki 19 metų) čempionėmis.

Monika Povilaitytė
Monika Povilaitytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius