-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 12

R.Pivoriūnaitė apie Lietuvos karatė tradicijas: „Esame maži, bet tarp lyderių pasaulyje“

Penktadienio rytą 15min studijoje lankėsi karatė kovotojos Rita Pivoriūnaitė ir Aneta Meškauskienė, kurios pristatė šį savaitgalį Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiantį Europos kiokušin karatė čempionatą.
Rita Pivoriūnaitė ir Aneta Meškauskienė
Rita Pivoriūnaitė ir Aneta Meškauskienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
VIDEO: Karatė kovotojos apie lietuvius Europos čempionate: „Galime kabintis lyderių etiketę“

Šešis kartus Europos kiokušin čempionė R.Pivoriūnaitė pabrėžė, kad Lietuvos kovotojai yra žinomi visame pasaulyje: „Aš visada sakau, kad mes galime sau klijuotis tą lyderių etiketę. Žinoma, pasaulio čempionatuose yra stiprūs japonai. Taip pat Rusija gerai pasirodo, bet Lietuva yra tarp trejetuko lyderių. Tai labai džiugina. Esame maža tauta, bet turime labai stiprius kovotojus.“

Europos čempionate Vilniuje lietuviams padės ir savos sienos.

„Mes esame išlepę. Kiekvieną kartą tikimės daugiau ir daugiau. Lietuvoje mes praeiname tokią atranką, kad po to jau būna lengviau. Kiekvienoje kategorijoje turime po labai stiprų kovotoją, iš kurių galime tikėtis aukščiausių apdovanojimų“, – apie Lietuvos rinktinės lūkesčius kalbėjo R.Pivoriūnaitė.

A.Meškauskienė ne tik rengėsi Europos čempionatui, bet ir žongliravo darbus bei dviejų vaikų auginimą.

„Viską reikia labai gerai suderinti, tada viskas įmanoma. Šiuo metu dirbu kompanijoje „Google“ ir užsiimu reklama „YouTube“. Taip pat turiu šeimą, du vaikus. Dienotvarkė suderinta minutėmis, bet man tai malonu“, – kalbėjo karatė kovotoja.

Aneta Meškauskienė dalyvaus 60-65 kg svorio kategorijoje ir taikosi į aukščiausias pozicijas. Moteris gyvena Airijoje ir taip pat atstovauja šiai šaliai, bet varžydamasi už Lietuvą jaučia daug didesnę atsakomybę.

Rita Pivoriūnaitė yra tituluota karatė kovotoja, kuri jau baigė karjerą. Vilniuje vyksiančiame Europos čempionate jai patikėtos vedėjos pareigos.

Balandžio 13-14 dienomis Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančiame 2019 metų Europos pilno kontakto (kiokušin) karatė čempionate lietuviai žada kautis dėl aukščiausių vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius