-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 19

17-metės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė – Europos paplūdimio tinklinio jaunimo čempionato bronzos medalininkės!

Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė dar kartą pademonstravo savo neįtikėtiną sportinį charakterį ir iškovojo bronzos medalius Europos jaunimo (iki 20 metų) paplūdimio tinklinio čempionate.
Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė toliau raško medalius tarptautinėje arenoje. / sportoakimirka.lt nuotr.

Mažajame finale lietuvaitės po labai atkaklios ir permainingos kovos įveikė ruses Ksenią Dabizhą ir Anną Garbunovą – 2:1 (21:16, 15:21, 15:12).

Tai jau antrasis merginų medalis šio sezono tarptautiniuose jaunimo paplūdimio tinklinio čempionatuose. Septyniolikmetės tinklininkės prieš mėnesį taip pat laimėjo pasaulio jaunimo iki 19 metų paplūdimio tinklinio čempionatą.

Pernai Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė tapo Europos jaunių (iki 18 metų) čempionėmis.

Karštas emocijų užvaldyto trenerio ir Lietuvos tinklinio federacijos prezidento Mariaus Vasiliausko komentaras iškart po paskutinio – bronzinio – taško:

„Viso mačo metu vyko psichologinė kova. Kas padavinėjo, tas ir parodė dūšią. Tokiame lygyje į ketvertuką patenka vienodo pajėgumo komandos ir galimybes laimėti turi visos. Mūsiškės jau antrame čempionate iš eilės, mače dėl medalio demonstruoja stiprybę ir pasiryžimą. Ateini žaisti dėl medalio ir nesvarbu, koks jis – auksinis ar bronzinis. Esi akis į akį su varžovu ir turi jį įveikti. O ketvirta vieta yra tokia bjauri, kad net sunku įsivaizduoti. Nuėjusios tokį ilgą kelią, merginos tikrai buvo verto apdovanojimo!

Monika į čempionatą atvyko beveik nesitreniravusi ir su stipriai skaudančia nugara. Tepdavome, masažavome, maitinome vaistais ir ji, šaunuolė, atlaikė. Po pergalės ketvirtfinalyje Monika verkė iš skausmo, buvo be galo gera matyti džiaugsmo ašaras, kai merginos laimėjo prieš ruses. Ir treneris Tadas Donėla susigraudino. Tik nerašykit apie tai. Tai buvo paskutinės metų varžybos, kurias buvo būtina laimėti ir mes laimėjome.

Žiūrint mačo pabaigą jau jaučiau, kad reikia valerijono. Širdis pradėjo keistai kalatotis. Galima ir „užlinkti“ stebint tokias pabaigas. Gerą šalį aplošėm. Smagu.

Panos geros ir joms apsimoka dirbti toliau. Labai šviesi ateitis laukia, jei tik išvengsime traumų.“

Europos jaunimo čempionėmis tapo lenkės Katarzyna Kociolek ir Jagoda Gruszczynska, sekmadienį finale 2:0 (21:13, 21:16) įveikusios vokietes Aniką Krebs ir Jeleną Wlk.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Marius Vasiliauskas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Marius Vasiliauskas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius