Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2012 05 21

18-ojo gimtadienio proga – garsiojo talento triumfas Europos čempionate

Didžiosios Britanijos šuolių į vandenį žvaigždė Tomas Daley pakartojo 2008-ųjų triumfą Europos čempionate ir sekmadienį Nyderlanduose antrą kartą karjeroje tapo senojo žemyno čempionu.
Tomas Daley
Tomas Daley / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį T.Daley švenčia savo 18-ąjį gimtadienį, o tuomet, kai jis pirmą kartą laimėjo auksą, jam tebuvo 13-ka. Tąkart Europos čempionatas, kaip ir šiemet, vyko Eidhovene (Nyderlandai), o jaunasis britas išgarsėjo visame pasaulyje.

Pekino olimpinėse žaidynėse, būdamas jauniausias savo šalies atstovas, T.Daley iškovojo 7-ąją vietą, tačiau Londono olimpinėse žaidynėse šeimininkas sieks kur kas aukštesnio rezultato. Auksas Europos čempionate suteikė dar daugiau vilčių olimpiadoje užlipti ant podiumo.

T.Daley nuo 10 metrų platformos atliko geriausius šešis šuolius savo karjeroje ir iš viso surinko 565.05 balus. Tai geriausias brito rezultatas karjeroje.

„Šis titulas ir geriausias asmenis rezultatas man reiškia labai daug. Nieko daugiau negalėjau tikėtis“, – džiaugsmu tryško aštuoniolikmetis.

„Rezultatas, kurį pasiekiau yra pakankamai aukštas ir mano didžiausi konkurentai iš Kinijos neturėtų jaustis ramūs prieš olimpines žaidynes. Žinau, kad jausiu spaudimą, tačiau aš su tuo susitvarkysiu ir tikiuosi, kad pateksiu ant podiumo“, – po triumfo kalbėjo T.Daley.

AFP/Scanpix nuotr./Tomas Daley
AFP/„Scanpix“ nuotr./Tomas Daley

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius