Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 23

2007 metų „Tour de France“ laimėtojas Janas Ullrichas prisipažino vartojęs dopingą

Vokietijos dviratininkas Janas Ullrichas, kuris 2007 m. triumfavo prestižinėse daugiadienėse „Tour de France“ lenktynėse, pagaliau prisipažino vartojęs dopingą, nors dėl neleistinų preparatų vartojimą buvo diskvalifikuotas dar 2012 m.
Janas Ullrichas 2003 m.
Janas Ullrichas 2003 m. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

BBC praneša, kad vokietis prisipažino, kad buvo įsipainiojęs į kraujo perpilinėjimą, kurį jam atliko liūdnai pagarsėjęs ispanas medikas Eufemiano Fuentesas.

„Tuo metu beveik visi vartojo rezultatus gerinančius preparatus. Nevartojau nieko, ko nebūtų vartoję mano varžovai“, – Vokietijos žurnalui „Focus“ pripažino J.Ullrichas.

2007 metais karjerą baigęs J.Ullrichas tuo metu teigė, kad „būdamas dviratininku niekada negudravo“. Sportininkas 2000 metų olimpinėse žaidynėse laimėjo aukso ir sidabro medalius.

„Manau, kad nesąžiningumas pasireiškia tik tuo atveju, jeigu įgauni pranašumą, tačiau taip nebuvo. Aš tiesiog norėjau turėti tokias pačias galimybes kaip kiti dviratininkai“, – teigė J.Ullrichas.

Janas Ullrichas 2005 metais.
Janas Ullrichas 2005 metais.

Ispanas E.Fuentesas šiemet buvo pripažintas kaltu dėl švaraus kraujo perpilinėjimo profesionaliems dviratininkams. Policija kratos metu pas gydytoją rado nemažai saugomo kraujo.

J.Ullricho prisipažinimas – tai dar vienas smūgis dviračių sportui po legendinio Lence'o Armstrongo diskvalifikacijos ir titulų atėmimo.

„Mes abu esame vienodai kalti. Aš nesu geresnis už L.Arsmtrongą, tačiau ir ne blogesnis. Visada žinojau, kad net toks dviratininkas kaip jis, neišsisuks“, – teigė J.Ullrichas, kurio visi sportiniai rezultatai nuo 2005-ųjų yra diskvalifikuoti.

Vis dėlto Vokietijos olimpinio sporto konfederacijos prezidento Thomaso Bacho tautiečio prisipažinimas nesužavėjo: „Tai padaryta per vėlai. J.Ullrichas jau prieš kelis metu turėjo galimybė prisipažinti, tačiau to nepadarė. Tai, kad jis šiandien pasakė tai, ką visi ir taip žino, nepadės nei jam, nei dviračių sportui“.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius