-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 08

2008 metų sporto statinys – Panevėžyje (nuotraukos)

Tradiciškai Kūno kultūros ir sporto departamento rengiamame ,,Metų sporto statinio“ konkurse 2008 metų geriausiu nauju sporto objektu buvo pripažinta universali sporto arena „Cido“ Panevėžyje.
Pergalę lėmė Panevėžio sporto statinio unikalumas – čia esantis dviračių trekas
Arenos statybos darbai kainavo 108 mln. litų / „Cido“ arenos administracijos nuotr.
Temos: 1 Panevėžys

Dėl geriausiojo vardo atkakliausia kova vyko tarp Panevėžio universalios arenos ir daugiafunkcio sporto paslaugų ir sveikatingumo komplekso „SEB arena“ Vilniuje. Pergalę lėmė Panevėžio sporto statinio unikalumas – čia esantis dviračių trekas.

Renkant geriausią metų statinį, vertintas sporto statinių funkcionalumas, universalumas, teikiamų paslaugų įvairovė, paslaugų socialinis prieinamumas, sportuojančiųjų skaičius ir kt.

Nacionalinio svarbos objekto statusą turinti arena buvo pradėta statyti 2007 m. pavasarį, o duris iškilmingai atvėrė šių metų spalio 24 d. Ši arena, reikalinga 2011 m. krepšinio čempionatui surengti, išskirtinė tuo, jog joje sumontuotas vienintelis Baltijo šalyse olimpinius standartus atitinkantis 250 m ilgio dviračių trekas. Taip pat arenoje galima rengti krepšinio, tinklinio, rankinio, bokso ir mažojo futbolo varžybas.

Panevėžio arenoje krepšinio varžybas gali stebėti apie 5,6 tūkst. žiūrovų, pramoginius renginius – iki 7 tūkst., o dviračių lenktynes – 3,1 tūkst. Arenos statybos darbai kainavo 108 mln. Lt, iš kurių – 70 mln. Lt ES struktūrinių fondų lėšos, 17,5 mln. Lt – savivaldybės investicijos, 14 mln. Lt – Valstybės investicinės programos (VIP) lėšos.

Konkurse dėl geriausio metų statinio vardo, be minėtų Panevėžio ir Vilniaus arenų, taip pat dalyvavo Marijampolės daugiafunkcis sporto kompleksas, Kūno kultūros ir sporto departamento prie bendrojo lavinimo mokyklų įrengtos universalios aikštelės (11 vnt.), Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijos sporto kompleksas, Šakių r. jaunimo ir kūrybos centras, Garliavos sporto ir sveikatingumo kompleksas ir Prienų daugiafunkcinis sporto kompleksas. Iš viso į šiuos sporto objektus praėjusiais metais buvo investuota 323,7 mln. Lt.

Ankstesnių metų „Metų sporto statinio“ laureatai

2001 m. (Kaunas) – ,,Oranžinis teniso centras“
2002 m. (Vilnius) – ,,Ledo rūmai“
2003 m. (Kaunas) – Kauno „Žalgirio“ stadiono sporto kompleksas
2004 m. (Vilnius) – ,,Siemens arena“
2005 m. (Vilnius) – Sporto ir sveikatingumo centras „IMPULS+“
2006 m. (Vilnius) – universali sporto salė „Sportima“
2007 m. (Šiauliai) – universali Šiaulių arena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius