-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 31

2010-ųjų sporto žymės: metų šešėliai

2010-aisias Lietuvos sportas neišvengė įvairių šurmulių, kurie skleidė neigiamas emocijas. Sportas.info išskyrė penkis įsimintiniausius metų šešėlius.
Ž.Balčiūnaitės triumfo akimirka
Ž.Balčiūnaitės triumfo akimirka / Alfredo Pliadžio nuotr.

LKL čempionato finalas. Per gegužę vykusią Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją aistros labiau virė ne aikštėje, o greta jos. Kauno „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas pareiškė, kad Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovai siūlė jam atlygį už tai, kad kauniečiai leistų sostinės klubui laimėti finalą ir taip gautų kelialapį į Eurolygą. Užvirė viešas žodžių mūšis, o aistros dar labiau įsiliepsnojo, kai V. Romanovas iš komandos išvarė vyriausiąjį trenerį Darių Maskoliūną, kaltindamas jį nenoru laimėti. Be trenerio likęs „Žalgiris“ pralaimėjo finalo seriją rezultatu 3:4. 

Kaltinimai Živilei Balčiūnaitei. Liepos 31 d. išsipildė bėgikės svajonė – Barselonoje ji tapo Europos maratono čempione. O spalio 29-ąją lyg perkūnas iš giedro dangaus trenkė žinia: Lietuvos lengvosios atletikos federacija (LLAF) paskelbė, kad sustabdo bėgikės sportinę veiklą, nes gavo Tarptautinės lengvosios atletikos asociacijos (IAAF) pranešimą apie tyrimą dėl įtarimą sukėlusio Živilės Balčiūnaitės mėginio, paimto per Europos čempionatą Barselonoje. Buvo nustatytas leidžiamo testosterono ir epitestosterono santykio nukrypimas, kurį galėjo sukelti intervencija iš išorės. Pati bėgikė mano, kad hormonų kiekio nukrypimus nuo normos galėjo sukelti ginekologės jai skirti vaistai ir per pirmenybes prasidėjusios menstruacijos. Gruodžio 1 d. įvykusiame LLAF Drausmės komisijos posėdyje buvo išklausyti Ž. Balčiūnaitės, trenerio Romo Sausaičio ir jiems atstovaujančio teisininko argumentai, kurie galėtų paneigti IAAF antidopingo taisyklių pažeidimus. Taip pat komisijos nariams buvo pateikta informacija apie papildomus tyrimus, medikų ir teisininkų suformuluotos išvados. Išklausiusi argumentus ir išnagrinėjusi pateiktas išvadas, LLAF Drausmės komisija vienbalsiai nusprendė, kad nepakanka argumentų, įrodančių bėgikės kaltę, už kurią jį turėtų būti diskvalifikuota. Komisijos išvada ir bėgikės pateikti medikų bei teisininkų dokumentai išsiųsti IAAF Medicinos ir antidopingo departamentui. Jis ir paskelbs galutinį sprendimą. Kol vyksta tyrimas, Ž. Balčiūnaitės sportinė veikla sustabdyta, bet Europos čempiono titulo iš jos niekas neatėmė.

Vilniaus „Vėtros“ išnykimas. Dar pernai Lietuvos čempionato sidabrą iškovojęs sostinės klubas šiemet vasarą baigė gyvuoti. Komandą sužlugdė skolos buvusiems žaidėjams ir treneriams. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomasis komitetas „Vėtros“ klubui žaisti A lygoje leido išimties tvarka su įpareigojimu iki nustatyto termino įgyvendinti licencijavimo finansinių kriterijų reikalavimus. Tačiau nei iki pirminio, nei iki vėliau skirto papildomo termino „Vėtra“ neatliko šio įsipareigojimo. Todėl liepą LFF Drausmės komiteto sprendimu „Vėtros“ klubas buvo pašalintas iš 2010 m. A lygos, dublerių ir 2010–2011 m. LFF taurės varžybų, o komandos rezultatai anuliuoti. Klubui priklausiusį stadioną perėmė LFF.

Sužlugdytas Iššūkio taurės turnyras. Arba iš Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidento posto pasitrauks Rolandas Bučys, arba dauguma rinktinės žaidėjų nepasirodys ant ledo. Tokį ultimatumą R. Bučiui pateikė geriausi šalies ledo ritulininkai. R. Bučys nepasitraukė, tad varžybas teko atšaukti. Turnyre vasarį turėjo rungtyniauti Lietuvos, Vengrijos ir Rumunijos nacionalinės komandos bei Baltarusijos klubų rinktinė.
 

Vitalijos Vaščiūnaitės padaryta avarija. Buvusi Lietuvos jaunimo krepšinio rinktinės žaidėja šią vasarą, būdama neblaivi, padarė avariją ir partrenkė žmogų. Nukentėjęs vyras iš 22 metų lietuvės už patirtus sužalojimus reikalauja 5,35 mln. JAV dolerių. Meksikietis į teismą atvyko su rankos įtvaru. Per avariją jam buvo nustatyti kojos lūžiai ir rankos kaulo skilimas. Vyras iki šiol negali dirbti. Merginai gresia ne tik sumokėti milžinišką ieškinį, bet ir kalėjimas. V. Vaščiūnaitė po šio įvykio prarado vietą Bruklino „St. Francis“ universiteto krepšinio komandoje ir aukštosios mokyklos stipendiją.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius