Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 06

22 metų dviračių sporto talento žūtis pribloškė – kaip tai galėjo nutikti?

Dviratininkai mina pedalus antradienį per ketvirtą „Tour de Pologne“ lenktynių etapą, bet nesivaržys dėl pergalės. Sutrumpintame etape pagerbiamas Bjorgas Lambrechtas, žuvęs kelyje pirmadienį.
Bjorgas Lambrechtas buvo laikomas vienu talentingiausių savo kartos dviratininkų, bet žuvo per varžybas Lenkijoje pirmadienį būdamas 22-ejų metų.
Bjorgas Lambrechtas buvo laikomas vienu talentingiausių savo kartos dviratininkų, bet žuvo per varžybas Lenkijoje pirmadienį būdamas 22-ejų metų. / „Scanpix“ nuotr.

22 metų Belgijos dviratininkas žuvo per lenktynes Lenkijoje, kai krito į griovį, trenkėsi į betoninę pralaidą, o galiausiai mirė ant operacinio stalo.

B.Lambrechtas buvo laikomas vienu talentingiausių savo kartos dviratininkų.

Kiti dviratininkai jį vadino Matchbox'u – tai buvęs komandos draugas buvo sugalvojęs tokią pravardę dėl to, kad jis – garažo mechaniko sūnus ir buvo smulkaus sudėjimo – 165 cm ūgio ir 56 kg svorio.

Tragedija pirmadienį įvyko 48-ajame kilometre trečiajame etape, kurio bendras atstumas siekė 150 km.

Ta kelio atkarpa buvo lygi ir plati – atrodė, kad nėra jokių pavojų. Tačiau ėmė pilti lietus. B.Lambrechtas susvyravo ir krito.

Jo komandos draugas Jelle Wallaysas pasakojo savo išgyvenimus per nelemtą atsitikimą

„Žinia apie Bjorgą ėjo iš lūpų į lūpas, – sakė J.Wallaysas. – Girdėjau, kaip kilo panika. Aš iškart supratau, kad nutiko kažkas rimta. Man tai buvo tarsi deja vu jausmas, nes jau esu matęs, kaip nukentėjo Stigas Broeckxas. Jis vis dar gyvas, dar gali juoktis ir kalbėtis. Deja, Bjorgo atvejis kitoks.“

Dviratininkas pasakojo, kad oro sąlygos buvo įprastos, greitis – nedidelis.

„Lijo, bet nelabai stipriai, – prisiminė J.Wallaysas. – Bjorgui tiesiog labai nepasisekė. Jis važiavo peletone, užvažiavo ant kliūties ar kelio atšvaito, prarado pusiausvyrą ir krito. Aplinkybės daugiau nėra svarbios. Jo nebėra, tai buvo tiesiog kvaila nelaimė.

Ne, mes tuo metu nevažiavome greitai – apie 30 ar 35 km per val., ne daugiau – taigi tai buvo nelaimingas atsitikimas.“

VIDEO: Wypadek Bjorga Lambrechta na Tour de Pologne

B.Lambrechtas nebuvo naujokas profesionalių dviračių lenktynėse, kad galėtų tiesiog nuvirsti nuo dviračio. Nuo praėjusių metų jis atstovavo „Lotto-Soundal“ komandai ir buvo laikomas kylančia žvaigžde – pernai tapo pasaulio jaunimo vicečempionu.

Kodėl jis vis dėlto krito, atsakymo niekas nežino.

Dviračių komandos „Deceuninck-QuickStep“ automobilį vairavęs Brianas Holmas pravažiavo pro kritusį B.Lambrechtą.

„Mes matėme, kad jis krito, ir nesupratome, ką daryti – sustoti ar ne. Nutarėme, kad geriausia būtų palikti tai gydytojams. Visi būtume sustoję, jei žinotume, kad nutiko taip blogai“, – „Cyclingnews“ sakė B.Holmas.

Kiti dviratininkai liko susitelkę lenktynėms, nes dar buvo likę važiuoti apie šimtą kilometrų. Jie neabejojo, kad B.Lambrechtas sugrįš į peletoną, nes griūčių lenktynėse pasitaiko dažnai.

Varžybų rengėjai iškvietė sraigtasparnį, bet dėl sužeistojo būsenos nuspręsta neskraidinti. Jis buvo nugabentas Greitosios pagalbos automobiliu į Rybniko ligoninę.

„Jam nebuvo rimtai sužeista galva, bet stipriai sumušta krūtinė. Šios traumos lėmė širdies ir kvėpavimo sustojimą“, – sakė lenktynių gydytojas Ryszardas Wisniewski.

Pasak jo, nors Greitosios pagalbos automobilyje dviratininkas buvo atgaivintas, ir iškart nuvežtas ant operacinio stalo, ten jis mirė dėl traumų. „Tai labai skaudina, to nebuvau patyręs per visą gyvenimą“, – sakė dviračių sporto gydytojas.

Dėl tragedijos lenktynių rengėjai nusprendė, kad ketvirtajame etape kova nevyks, o pirmoji finišo liniją turėtų kirsti „Lotto-Soudal“ komanda, kuriai atstovavo jaunasis dviratininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius