Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 23

33 kartus čempionai: „Vairo-Kalvio-Jupojos“ regbininkai iškovojo auksą

Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ komanda šeštadienį triumfavo Baltijos regbio „Top“ lygoje ir net 33-ią kartą tapo stipriausia Lietuvos komanda. „Top“ lygos finale šeštadienį šiauliečiai namuose 38:20 (19:6) nugalėjo pirmą sykį finale žaidusią Garkalnes „Livonia“ (Latvija) ekipą ir po dvejų metų pertraukos tapo čempionais.
Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“
Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ / nuotr. Vita ir Andrius Jevtušenkos
Temos: 1 Regbis

Jau antrąją finalo minutę šiauliečius į priekį išvedė Jonas Mikalčius, bet po poros minučių traumą patyrė kitas „Vairo“ žaidėjas Domas Kungys, kuris buvo išvežtas greitosios pagalbos automobiliu. Kiek vėliau latviai baudos smūgiu sumažino atsilikimą (3:5). Pirmam kėliniui artėjant į pabaigą, „vairiečiai“ po sumaišties prie varžovų įskaitinio ploto sugebėjo pelnyti dar penkis taškus, o realizacijos smūgį realizavo Donatas Vilimavičius (12:3). Vėliau po gražios atakos D.Vilimavičius pridėjo šeimininkams dar 7 taškus (19:3).

Antrajame kėlinyje Mantautas Vilimavičius padidino „Vairo“ persvarą iki 20 taškų (26:6). Visgi varžovai nenuleido rankų ir per keletą minučių surengė net du rezultatyvius išpuolius (26:20). Vėliau kurį laiką rezultatas nesikeitė, o 72-ąją min. po latvių klaidos J.Mikalčius be didesnio vargo prispaudė kamuolį varžovų įskaitiniame plote (33:20). Po kelių minučių tas pats J. Mikalčius po puikaus Ronnie Du Randto reido bei perdavimo pelnė dar 5 taškus ir „Vairas-Kalvis-Jupoja“ pelnytai tapo „Top“ lygos čempione.

„Pergalę lemia daug dalykų, bet svarbiausiais momentais svarbiausia yra kuo mažiau klysti gynyboje. Antrajame kėlinyje latviai turėjo iniciatyvą ir jiems tereikėjo dar vieno gero epizodo, kad perlaužtų rungtynes. Visiems žaidėjams sakau, kad rungtynės susideda iš momentų, ir kiekvienas lūžis galėjo baigtį pakreipti į kitą pusę. Mūsų vyrams pavyko susitvarkyti su sunkia situacija ir turėjome gražią rungtynių baigtį“, - sakė „Vairo-Kalvio-Jupojos“ treneris Gediminas Marcišauskas.

„Vairui-Kalviui-Jupojai“ visas „Top“ lygos sezonas nebuvo lengvas. Reguliariajame sezone buvo pralaimėta „Baltrex-Šiauliams“ bei Kauno „Ąžuolui“. Nepaisant to, pusfinalyje vykusiame neįtikėtino atkaklumo „Pietinia“ derbyje pavyko atsirevanšuoti „Baltrex-Šiauliams“, o finale nugalėta didžiausias šio sezono atradimas – „Livonia“.

nuotr. Vita ir Andrius Jevtušenkos/Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“
nuotr. Vita ir Andrius Jevtušenkos/Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“

„Titulo tikimės visada, tik tą dažniausiai darome tyliai. Lengva niekada nebuvo. Pastaraisiais sezonais atsiranda daugiau lygiaverčių komandų, kurios nori „įkąsti“ ir laimėti. Tai spyris mums ir turime labai daug dirbti, kad titulą turėtume savo rankose“, - pabrėžė G.Marcišauskas.

„LIvonia“ treneris Mattas Pallas apgailestavo, kad puikiai prasidėjusiame antrajame kėlinyje nepavyko išsilaikyti ant geros bandos ir persverti rezultatą savo naudai. Visgi jis teigė, kad didžiuojasi savo komanda, kuri pasiekė nuostabų rezultatą šiame sezone, nors nedaug kas tuo tikėjo.

Geriausiu finalo žaidėju šiauliečių gretose pripažintas Jonas Mikalčius.

Praėjusių metų finalininkai – Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ ir Kauno „Ąžuolas“ – šįkart varžėsi dėl bronzos. Kaune vykusioje akistatoje dėl trečiosios vietos „Baltrex-Šiauliai“ šventė pergalę 39:22 (29:17).

„Baltrex-Šiauliai“ prarado 2020 ir 2021 metais į viršų keltą lygos trofėjų. Tuo tarpu reguliariojo sezono nugalėtojas „Ąžuolas“ liko be apdovanojimų.

Kauniečiai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir po dviejų rezultatyvių išpuolių pirmavo 14:0, bet dar pirmojo kėlinio viduryje „Baltrex-Šiauliai“ sugebėjo išsiveržti į priekį 22:17. Po sėkmingų atakų pirmojo kėlinio pabaigoje ir antrojo pradžioje svečiai nutolo 36:17 ir panašią persvarą išsaugojo iki mačo pabaigos.

„Sunkus buvo sezonas Galbūt žaidėjams po dviejų iš eilės laimėtų titulų buvo kažkiek nukritusi motyvacija. Kitas metais kažką pakeisime ir tikrai grįžime į kovą dėl titulo, - sakė žaidžiantysis „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius. – Šiais metais komandoje debiutavo nemažai naujų, jaunų žaidėjų, todėl tai yra didelė nauda tiek jaunimui, tiek mums, kaip klubui. Visgi neramina tai, kad po ilgo sezono su regbiu-7, daugelis žaidėjų negali atlaikyti viso „Top“ lygos sezono“

Kauno „Ąžuolui“ šis sezonas tapo neišsipildžiusių vilčių sezonu. Puikiai sezoną pradėjusiai komandai papildomą psichologinį smūgį sudavė pats gyvenimas – per kelias savaites gyvybės tragiškai neteko vienas komandos narių Eimantas Jatautas bei vienas didžiausių ekipos sirgalių, komandos lyderio Tautvydo Krasausko tėtis.

„Tai yra tikros tragedijos. O varžybos vienos yra laimimos, kitos pralaimimos, čia tragedijos nebus, - kalbėjo „Ąžuolo“ treneris Linas Naujalis. – Šiame sezone visi stipriai paaugome ir įgavome daug patirties. Pajutome, kad neprofesionalai žaidėjai sunkiai gali „ištempti“ visą sezoną. Manau, kad Lietuvos regbiui reikia daugiau dėmesio skirti mokslinei analizei, kad būtų galima įvertinti krūvius žaidėjams. Bet kokiu atveju, „Ąžuolas“ turėjo nuostabų sezoną. Judėsime toliau.“

Geriausiais mažojo finalo žaidėjais pripažinti Tautvydas Krasauskas („Ąžuolas“) ir Matas Miežys („Baltrex-Šiauliai“).

Baltijos regbio „Top“ lygos sezone varžėsi aštuonios komandos. Ši lyga įkurta 2015 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius