Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 29

6 000 žingsnių – puikiausia apsauga nuo kelių artrito

Mokslininkų atlikti tyrimai rodo, kad vaikščiojimas neabejotinai gali padėti išvengti kelių skausmo. Moksliniame amerikiečių reumatologijos koledžo (ACR) leidžiamame žurnale, kuriame skelbiami naujausi artrito gydymo ir rizikos faktorių duomenys, rašoma, kad 6 000 žingsnių per dieną gali išgelbėti žmones nuo šios sunkios ligos, kurią kenčia daugelis ypač vyresnio amžiaus žmonės.
Kelių skausmas
Kelių skausmas / 123rf.com nuotr.

Vaikščiojimas – išeitis 

Mokslininkų teigimu, vaikščiojimas yra ypač aktualus tiems, kurie jaučia tam tikrus judėjimo sutrikimus, tokius kaip: sunkumą lipant laiptais ar skausmą stojantis nuo kėdės, iš lovos. Tyrimai liudija, kad pastaruosius sutrikimus, kuomet sunku judėti keičiant kūno poziciją ar esant didesnei apkrovai, dažniausiai lemia artritas – tai ypači liečia vyresnio amžiaus žmones.

Būtent vaikščiojimas specialistų rekomenduojamas kaip geriausia priemonė vyresnio amžiaus žmonėms, norintiems išvengti artrito. Mokslininkų tyrimo ataskaitoje rašoma, kad vaikščiojimo reikšmė suprantama tik jau susirgus šia liga. Matyti, kad fizinis pasyvumas nulemia šią ligą, tačiau jau susirgę žmonės pradeda suvokti ėjimo naudą ir vaikščioja bent po pusantros valandos per dieną.

Naujausiame amerikiečių mokslininkų tyrime dalyvavę 1 788 žmonės, kurie turi kelio sąnario sutrikimų ar turi riziką susirgti artritu, žingsniamačio pagalba visą savaitę sekė savo nueinamų žingsnių skaičių.

6 000 žingnsių

Remiantis tyrimo rezultatais, reguliariai didinant nueitą atstumą po 1 000 žingsnių, funkcinių kelio sutrikimų, kelių artrito rizika gali būti sumažinta beveik penktadaliu. Tyrimo metu paaiškėjo, kad jeigu norime pradėti justi teigiamą vaikščiojimo poveikį, kasdien turėtume nueiti bent 3 000 žingsnių, kurių skaičių reikia reguliariai didinti ir pasiekti bent 6 000. Tai būtina tiems, kuriems gresia artritas, kurie jaučia tam tikrus judėjimo sutrikimus ar skausmą kelių zonoje.

Informaciją parengė virtualių treniruočių portalas www.sportobirza.lt

*Skaitytojams primename, kad pirmosios Proenzi ArthroStop masinio ėjimo varžybos Lietuvoje vyks balandžio 16d., 12val., Pavilnių regioniniame parke. Nemokama registracija: http://ejimovarzybos.lt/registracija.html

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius