Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 13

A.Didžbalio treneris atskleidė: sunkiaatletis irgi yra vartojęs meldoniumą

Šeštadienį Rio olimpinėse žaidynėse startuosiantis sunkiaatletis 25 metų Aurimas Didžbalis anksčiau irgi yra vartojęs meldoniumą, portalui sportas.info interviu atskleidė jo treneris Bronius Vyšniauskas.
Mildronatas
Mildronatas / „Scanpix“ nuotr.

Lietuvis dėl dopingo vartojimo prieš penkerius metus prarado Europos vicečempiono titulą bei vietą Londono olimpinėse žaidynėse. Tačiau dabar A. Didžbalis bei B.Vyšniauskas nusiteikę ryžtingai.

Vis dėlto ir starto išvakarėse sunkiaatlečių neaplenkia dopingo šešėlis. To B. Vyšniauskas nėra linkęs sureikšminti.

Treneris starto išvakarėse A. Didžbaliui neleido bendrauti su žiniasklaida.

„Esame įtampoje tiesiogine to žodžio prasme. Esame pasiruošę – jei pavyks, rezultatas bus geras. O sportininkai bijo, kad jei nepasiseks pirmieji bandymai, bus dar didesnė įtampa. Vaikščiojame įtampoje. Mūsų tikslas yra laimėti – laimėti prieš save. Apie medalius net nenoriu kalbėti

Vaikščiojame įtampoje. Mūsų tikslas yra laimėti – laimėti prieš save. Apie medalius net nenoriu kalbėti.

“, – sako B. Vyšniauskas.

Trenerio teigimu, varžybų metu bus labai svarbi ir pasirinkta taktika.

„Tai bus taktika – gal bus daug, o gal užteks mažai. Aurimas gali 235 kg pastumti, o gali 215 kg. Milimetrą ant peties neuždėjo ir viskas. Mažiausias netikslumas lemia pergalę ar pralaimėjimą. Mes pirmais priėjimais norime užsitikrinti minimaliai – patekti į šešetuką ar aštuntuką. Kaip treneris galiu pasakyti, kad paslaptis tokia. Nenorime gauti „barankos“. Laukia ketverių metų darbo egzaminas. Tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – sako B. Vyšniauskas.

Po diskvalifikacijos dėl dopingo į sportą sugrįžęs A. Didžbalis 2014 metais laimėjo bronzą pasaulio čempionate, o po metų tapo Europos čempionu.

pliadisfoto.com nuotr./Aurimas Didžbalis
pliadisfoto.com nuotr./Aurimas Didžbalis

Dėl dopingo buvo įkliuvęs ne tik A. Didžbalis, bet B. Vyšniausko garsusis sūnus Ramūnas.

„Mes tuos dalykus suprantame visai kitaip. Aišku labai skaudu, kad įvyko toks atvejis, kaip Ramūnui Vyšniauskui buvo įvykę, tačiau niekas nesigilina į smulkmenas ir nenori apie tai kalbėti. Ramūnui po operacijos mes leidome į koją draudžiamus hormonus, bet visai tai darėme oficialiai, žinojome tą.

Ramūnui po operacijos mes leidome į koją draudžiamus hormonus, bet visai tai darėme oficialiai, žinojome tą.

Bet mes nežinojome, kad meldoniumas organizme laikosi metus ar pusę – niekas to nežinojo. Bet juk protingi žmonės supranta – jie uždraudė nuo sausio 1-os, bet prieš uždrausdami jie nepasakė, kiek organizme jis laikosi. Kažkodėl žurnalistai mažai apie tai rašo. Man patiko rusų profesorius Kiseliovas, gerai išsireiškė, kad mes dar nenustatėme, kiek meldoniumas išsilaiko organizme. Mes irgi jį naudojome – jis buvo kaip vitaminas, kaip B vitaminas. Jis nėra anabolikas – jei vartoja anabolikus, tai suprantu. O kas tas meldoniumas? Apie Aurimo temą nenoriu kalbėti. Gal kada nors ir kalbėsime, rimtai kalbėsime“, – užsimena B. Vyšniauskas.

Paklaustas, ar yra įsitikinęs, kad dabar A. Didžbalis yra švarus, B. Vyšniauskas prabyla apie sąmokslo teorijas.

„Kaip gali būti užtikrintas? Gal jūs jam bevalgant rytoj ką nors įbersite. Tai ir yra politika. Gerai, kad čia švediškas stalas – eini ir įsidedi. Bet būna Europos, pasaulio čempionatai ir nežinai, kuris eidamas prieš tave ant salotų pabėrė miltelių“, – sako B. Vyšniauskas.

Bet būna Europos, pasaulio čempionatai ir nežinai, kuris eidamas prieš tave ant salotų pabėrė miltelių.

Treneris neslepia, kad meldoniumą vartojo ir A. Didžbalis.

„Mes buvome pasėdę – dideli krūviai, psichologiškai sunku. Tai mes jo truputį pavartojome. Bet mes nedaug jo pavartojome, gal keletą kartų. Bet jis didelio efekto nedaro ir dabar jo nenaudotume. Bet tarybiniais laikais, kai nebuvo tokių patikrinimų, tai buvo laisvesnė programa. Niekas to neslėpdavo“, – pasakoja B. Vyšniauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius