2009 09 02

A.Raslanas: „Nematau prasmės likti poste“

Iš atostogų grįžęs Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius Algirdas Raslanas netrukus vėl paliks savo kabinetą: „Nutariau trauktis iš direktoriaus pareigų.“
Algirdas Raslanas
Algirdas Raslanas / Deimantės Dokšaitės nuotr.

„Pasikalbėsiu su Vyriausybės kancleriu, tada ir bus suformuota oficiali mano pasitraukimo iš posto priežastis“, – antradienį „Lietuvos rytui“ sakė 52 metų A.Raslanas.

Valstybės kontrolei vasarą atlikus KKSD auditą nustatyta, kad A.Raslanas pažeisdamas teisės aktų reikalavimus paskirstė daugiau kaip 9,5 mln. litų valstybės lėšų.

Dėl pernai padarytų departamento buhalterijos apskaitos pažeidimų auditoriai negalėjo patvirtinti daugiau nei 25 mln. litų išlaidų.

Kalbama, kad departamento vadovo kėdė laisva liks iškart po Europos krepšinio čempionato Lenkijoje.

Dienraščio žiniomis, reorganizuojamam KKSD iki kitų metų sausio 1-osios vadovauti turėtų vienas A.Raslano pavaduotojų. Kaip realiausias kandidatas įvardijamas Ritas Vaiginas.

Prie Vyriausybės įsteigta Saulėlydžio komisija pasiūlė KKSD priskirti prie Vidaus reikalų ministerijos (VRM). Šiam siūlymui pritarus, nuo 2010 metų sausio 1-osios departamentas bus VRM sudėtyje, o jo vadovą skirs vidaus reikalų ministras.

Į KKSD vadovo kėdę A.Raslanas antrą kartą atsisėdo 2005-ųjų rugsėjo 27 dieną, kai laimėjo Algirdo Brazausko Vyriausybės paskelbtą konkursą ir pakeitė iš departamento direktoriaus pareigų nusišalinusį Vytą Nėnių.

Be to, A.Raslanas KKSD vadovavo 1990–1993 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius