Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 04

A.Skujytė: „Labai gaila...“

Į 30-ąjį Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionatą trečiadienį išvyko rekordinio dydžio – iš 10 sportininkų sudaryta – Lietuvos rinktinė. Tiesa, mūsiškių pajėgos Turine (Italija) vyksiančiose pirmenybėse galėjo būti ir gausesnės, jei ne apmaudi Austros Skujytės trauma.
A.Skujytei šis Europos čempionatas būtų buvęs jau trečias per karjerą, tačiau tik pirmas rutulio stūmimo sektoriuje. Anksčiau atletė varžėsi septynkovės rungtyje
A.Skujytei šis Europos čempionatas būtų buvęs jau trečias per karjerą, tačiau tik pirmas rutulio stūmimo sektoriuje. Anksčiau atletė varžėsi septynkovės rungtyje / Pliadisfoto.lt nuotr.
Temos: 1 Austra Skujytė

Rutulio stūmimo sektoriuje tokio rango pirmenybėse debiutuoti turėjusi 29 metų atletė, sporto gerbėjams labiau pažįstama dėl savo pergalių septynkovės rungtyje, susižeidė paskutinėje treniruotėje.

„Treniruotėje įprastai stumdžiau rutulį. Atliekant vieną bandymą pajutau nedidelį skausmą riešo sąnaryje, kuris kuo toliau, tuo labiau stiprėjo. Galiausiai skausmas tapo nepakeliamas. Negaliu nieko paspausti ta ranka, jau nekalbant apie normalų stūmimą. Labai gaila...“ – trečiadienį 15min.lt sielojosi trijose olimpinėse žaidynėse dalyvavusi atletė.

Negaliu nieko paspaust ta ranka, jau nekalbant apie normalų stūmimą, – liūdėjo A.Skujytė.

Aukštų tikslų nepuoselėjo

Bilietą į Turine šį savaitgalį (kovo 6–8 dienomis) vyksiančias senojo žemyno pirmenybes A.Skujytė iškovojo prieš porą savaičių Kaune vykusiame Lietuvos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate. 17 m 28 cm įrankį nuskraidinusi sportininkė pasiekė ne tik šio sezono rekordą Lietuvoje, bet ir 5-ą geriausią rezultatą per visą šalies rutulio stūmimo istoriją.

„Turine labai aukštų tikslų nepuoselėjau. Vis tik rutulio sektoriuje esu dar naujokė, todėl Turine norėjau apsiuostyti, iš arti pažiūrėti į konkurentes, parodyti savo rezultatą. Labai džiaugiausi tokia galimybe, bet ką padarysi – teks apsiuostyti kitose varžybose“, – optimizmo neprarado iš Biržų kilusi sportininkė.

Trečiadienį kalbinta A.Skujytė negalėjo pasakyti kiek laiko užtruks reabilitacija, tačiau išreiškė viltį, jog ateityje traumos pagalių į ratus nebekaišios.

„Tiksliai negaliu pasakyti kiek laiko užtruks gydymas. Tačiau tikiuosi, jog neilgai. Vaikštau į procedūras, gydausi. Manau, jog ši trauma neturėtų atsiliepti ateityje“, – atviravo tik paskutinę akimirką už Lietuvos rinktinės borto likusi atletė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius