-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 22

Aistringo golfo mėgėjo iš Čekijos manija atvedė į Lietuvą

Iš Čekijos kilusio Filipo Biso gyvenimas neįsivaizduojamas be dviejų aistrų – kelionių ir golfo, kurias jis sujungė ir pavertė savo kasdieniu darbu. Septynerius metus aktyviai golfą žaidžiantis vyras skaičiuoja, kad jau ne po vieną kartą yra apsilankęs beveik 300 golfo laukų 33 skirtingose šalyse. Viena iš tų šalių yra ir Lietuva, kurios aikštynams aistringas golfo fanas negaili gerų žodžių.
Golfo laukai
Golfo laukai
Temos: 1 Golfas

Derina su darbu kelionių agentūroje

Per metus 180 raundų sužaidžiančio golfo aistruolio teigimu, pati patraukliausia šio sporto savybė – tai jo įvairovė. Niekada nebūna dviejų vienodų žaidimų, nes sąlygos visuomet skiriasi. Pasaulyje nėra dviejų vienodų aikštynų, visur tenka susidurti vis su naujais iššūkiais. Taip pat kiekvieną dieną tenka prisitaikyti prie skirtingų oro sąlygų.

Šiandien vyras be golfo tiesiog neįsivaizduoja savo gyvenimo. Matyt, dėl to ir jo profesinė karjera pasisuko šio pomėgio link – jis dirba kelionių agentūroje.

„Džiaugiuosi, kad mano darbas suteikia man galimybę tiek daug laiko praleisti žaidžiant golfą viso pasaulio aikštynuose. Dabar ir dauguma mano atostogų jau būna tiesiogiai susiję su golfu. Be jo mano gyvenimas atrodytų visai kitaip“, – sakė F.Bisas.

Atrado įspūdingiausius golfo laukus

Vyras teigė, kad kai esi žaidęs tokioje gausybėje aikštynų, nėra paprasta išsirinkti geriausius ir mėgstamiausius. Vis dėlto pašnekovas įvardino savo geriausiųjų trejetuką – golfo laukus, kuriuose žaidimas paliko didžiausią įspūdį.

Kaip vienus įspūdingiausių golfo laukų pasaulyje F.Bisas visų pirma išskiria „St. Andrews“ Škotijoje. „Tai tikrų tikriausi golfo namai – vienas seniausių ir žymiausių pasaulio golfo klubų pasaulyje. Atmosfera ten yra nepakartojama, kurią būtina pajusti kiekvienam golfo mėgėjui“, – teigė jis.

Golfo laukai
Golfo laukai

Kitas aikštynas, kurį išskiria F.Bisas – prabangūs „TPC Sawgrass“ golfo laukai Floridoje, kuriuose kasmet organizuojamas žymusis „The Players Championship“ turnyras. Ypatingo dėmesio verta 17-oji, „žaliąja sala“ vadinama šio aikštyno duobutė.

Golfo laukai
Golfo laukai

Legendomis apipintos duobutės ilgis yra 121 m ir ją pagrinde sudaro vos 24 m pločio vandens apsuptas pusiasalis su nedideliu smėlio bunkeriu. „Šiuose laukuose pasiektas PAR, be jokios abejonės, yra pati įsimintiniausia akimirka mano golfo karjeroje“, – prisiminė aistringas golfo mėgėjas iš Čekijos.

Trečiasis, tačiau ne mažiau įspūdingas, pasak F.Biso, yra JAV Niujorko valstijoje esantis „Bethpage Black“ aikštynas. „Tai neabejotinai pats sudėtingiausias aikštynas, kuriame man teko žaisti. Kiek atsimenu, jame patyriau visišką sutriuškinimą, bet žinau, kad ten dar sugrįšiu ir pabandysiu vėl“, – sakė jis.

Kaip vieną gražiausių F.Bisas išskiria „GC Adamstal“ golfo klubą Austrijoje. „Šis aikštynas įsikūręs reto grožio vietovėje šalia Alpių, todėl nuvažiuoti ten pažaisti privalu vien dėl kerinčių vaizdų“, – pasakojo golfo aistruolis.

Golfo laukai
Golfo laukai

Ragina atsikratyti stereotipų

Čekijos golfo aistruolis taip pat šią vasarą spėjo apsilankyti ir Lietuvos golfo aikštynuose. Jis dalyvavo atvirajame Lietuvos golfo mėgėjų čempionate, o anksčiau žaidė Sostinių ir Europos centro golfo klubuose. Abu aikštynai jam paliko labai gerą įspūdį.

„Jūsų akštynai puikiai prižiūrėti, tačiau gal šiek tiek per sudėtingi pradedantiesiems žaidėjams. Man net tapo aiškiau, kodėl lietuviai yra tokie geri žaidėjai“, – juokiasi F.Bisas.

Lygindamas golfo padėti savo gimtinėje ir Lietuvoje, jis atkreipia dėmesį į tai, kad Čekijos situacija Rytų Europos kontekste yra išskirtinė. Pas mus ši sporto šaka vis dar žengia pirmuosius savo žingsnius, o Čekijoje pirmasis golfo aikštynas atsirado dar 1905 m., kai jo pareikalavo vieno Vakarų Bohemijoje esančio SPA lankytojai britai.

„Žinoma, sovietmečiu golfą stengtasi numarinti. Tačiau golfas prisikėlė, ir šiuo metu Čekijoje veikia 105 aikštynai, kuriose reguliariai žaidžia apie 50 000 žmonių. Panašiais skaičiais negali pasigirti nei viena kita regiono šalis“, – tvirtino pašnekovas.

Jis pripažino, kad mažose šalyse golfas dažnai apipinamas mitais. Jie yra pagrindinė priežastis, kodėl žmonės nedrįsta išbandyti šios sporto šakos.

„Golfas yra tiek brangus ir sudėtingas, kiek mes norime, kad jis būtų

Golfas yra tiek brangus ir sudėtingas, kiek mes norime, kad jis būtų

. Tai ne elito pramoga, o socialinė veikla, būdas susitikti su draugais bei draugiškai su jais pasivaržyti, pabūti gražios gamtos apsuptyje“, – įsitikinęs žaidėjas iš Čekijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius