Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 17

Akcijos „Norime sportuoti – įsirengiame patys“ rezultatai: per 20 antaujintų arba naujai įrengtų sporto objektų

Lietuvos mokinių ir studentų sporto centras neturi tiek lėšų, kiek norėtų, ir negali įsirengti solidžių sporto aikštelių, aikštynų ir kliūčių ruožų. Pasak centro vadovės Onos Babonienės, jie pamatė, jog nelaukiant finansavimo daug ką galima pasidaryti ir patiems.
Tinklinio aikštelės įrengimo darbai
Tinklinio aikštelės įrengimo darbai / LMSSC nuotr.

LMSSC kilo idėja rengti akciją  „Norime sportuoti – įsirengiame patys“ ir tą savo sumanymą reklamuoja savo svetainėje, per įvairius pasitarimus su savivaldybių atstovais.

„Mums nekilo jokių abejonių, jog tikrai patys su minimaliomis lėšomis arba visai be jų galime padaryti vaikams erdves sportuoti. Kad mūsų žodžiai nebūtų vien tiktai teoriniai, o praktiški, greitai patys įrodėme savo darbais. Konkursas sulaukia didelio pasisekimo“, – sako LMSSC direktorė Ona Babonienė.

Trečius metus paaiškėja nugalėtojai, kurie iškilmingoje aplinkoje yra apdovanojami. 2009 m. akcijos laureatų pagerbimas ir apdovanojimas vyko Vilniuje, praėjusiais metais – Biržuose, o šiemet – Trakuose. Akcijos dalyvių šiemet susirinko iš Vilniaus, Širvintų, Alytaus, Lazdijų, Kupiškio, Biržų, Raseinių, Radviliškio, Šiaulių, Pakruojo, Kelmės, Šilutės, Šilalės ir Skuodo.

Po šių metų akcijos mokyklų sporto bazė pagausėjo naujomis aikštelėmis, aikštynais, kliūčių ruožais. Netgi pradinukai vaikai nebuvo pamiršti, jiems irgi buvo pritaikyta būdų, kaip ant skersinio atlikti prisitraukimus, laikyti pusiausvyrą, nugalėti baimę. Nemažai mokyklų pačios persidažė savo aikšteles ar jas susitvarkė.

Buvo atrinkta 19 projektų, labiausiai vertų dėmesio. Nugalėtojams teko krepšinio, tinklinio, futbolo kamuoliai, šokdynės, badmintono, teniso raketės.

Kaip teigė LMSSC direktorė O. Babonienė bei nugalėtojai, ši akcija, kuri vyks ir kitąmet, – tai viena iš geriausių pamokų ir labai geras sumanymas, puikus darbas visiems. „Jeigu patys įsirengėme, tai patys ne tiktai sportuosime, bet patys ir saugosime šitą erdvę, kartu kviesime ir kitus sportuoti“, – sakė ji. 

KAS KĄ ĮSIRENGĖ?

Gervinės kaimo bendruomenė įsirengė laisvalaikio sporto aikštelę, Kupiškio r. Adomynės pagrindinė mokykla – mergaičių ir berniukų persirengimo kambarius sporto salėje, Kelmės r. Kolainių pagrindinė mokykla – sporto ir poilsio kampelį, Šiaulių r. Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazija – tris tinklinio aikšteles sporto salėje, Biržų Kaštonų pagrindinė mokykla – krepšinio aikštelę, Pakruojo r. Linkuvos gimnazija – treniruoklių patalpą ir gimnastikos salę, Šilutės r. Vilkyčių pagrindinė mokykla – paplūdimio tinklinio aikštelę,  Avižienių bendruomenė – mini futbolo aikštelę, Širvintų sodų bendrija „Rasa” – paplūdimio  tinklinio aikštelę, Lazdijų r. Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazija – gimnastikos buomą,  Alytaus profesinio rengimo centras – sportavimo erdvę, Vilniaus Mikalojaus Daukšos vidurinė mokykla – vaikų žaidimo aikštelę, Šiaulių r. Kuršėnų Stasio Anglickio pagrindinė mokykla – šuolių į tolį sektorių, Šiaulių r. Kuršėnų Daugėlių pagrindinė  mokykla – perdažė krepšinio aikštelę pagal naujus FIBA reikalavimus, Vilniaus Vasilijaus Kačialovo gimnazija pasistatė krepšinio lentą, Širvintų jaunimo grupelė „Širvintų jaunimiečiai“ – atnaujino savo krepšinio aikštelę, Radviliškio r. Šeduvos lopšelis-darželis įsirengė  sporto kiemelį, Šilalės r. Obelyno pagrindinė mokykla – kvadrato, tinklinio aikšteles, Skuodo r. Ylakių gimnazija – universalų sporto aikštyną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius