-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 03

Akvilė Stapušaitytė ir Kęstutis Navickas triumfavo Lietuvos badmintono čempionate

Praėjusį savaitgalį, vasario 1–2 dienomis Vilniaus SEB arenoje vyko 52-asis Lietuvos suaugusiųjų badmintono čempionatas. Svarbiausiame Lietuvos badmintono turnyre dalyvavo 75 dalyviai iš 8 Lietuvos badmintono klubų.
Akvilė Stapušaitytė su broliu Ramūnu
Akvilė Stapušaitytė su broliu Ramūnu

Dalyviai varžėsi penkiose grupėse: vyrų vienetų ir dvejetų, moterų vienetų ir dvejetų bei mišriųjų dvejetų.

Vyrų vieneto kategorijoje nepralenkiamas buvo Kęstutis Navickas, kuriam pasipriešinti sugebėjo tik dvidešimtmetis Povilas Bartušis, pusfinalyje po atkaklios kovos 1:2 (12:21, 21:19, 16:21) nusileidęs geriausiam Lietuvos badmintonininkui.

Vyrų dvejeto kategorijoje lygiaverčių varžovų nesutiko Alano Plavino ir Povilo Bartušio pora. Tai šiuo metu pirmą ir antrą reitingą Lietuvoje turintys badmintonininkai.

Vienintelė absoliuti čempionato nugalėtoja – Akvilė Stapušaitytė. Ji nugalėjo moterų vienetų, moterų dvejetų ir mišrių dvejetų kategorijose.

Vienetų kategorijoje A.Stapušaitytė nugalėjo jau 9 metus iš eilės. Moterų dvejetų kategorijoje geriausia Lietuvos badmintonininkė žaidė kartu su partnere Vytaute Fomkinaite. Mišrių dvejetų kategorijoje Akvilė Stapušaitytė nugalėjo kartu su broliu, SEB arenos badmintono akademijos treneriu Ramūnu Stapušaičiu.

16 porų lentelėje brolis su sese pasipriešinimo sulaukė tik finale, kur 2:0 (25:23 21:15) įveikė puikiai turnyre pasirodžiusius Povilą Bartušį ir Vytautę Fomkinaitę.

Lietuvos badmintono čempionatas vyksta nuo 1963 metų. Kiekvienais metais dėl Lietuvos čempiono titulo jame susirungia geriausi Lietuvos badmintonininkai.

Tai buvo pirmas oficialus badmintono turnyras SEB arenoje. Kovo 1 dieną čia vyks geriausio Lietuvos badmintonininko Kęstučio Navicko turnyras.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius