Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 08

Alytuje paaiškės Lietuvos rankinio lygos bronzos medalininkai

Gegužės 8 dieną, sekmadienį, Alytuje paaiškės Lietuvos rankinio lygos (LRL) bronzos medalininkai – lemiamose serijos iki dvejų pergalių varžybose susikaus aikštės šeimininkai Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai su „HC Vilniaus“ ekipa. Dvikovos Alytaus sporto rūmuose pradžia – 14 val.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / rankiniolyga.lt nuotr.
Temos: 2 Medalis Rankinis

Primename, kad pirmose serijos varžybose Alytuje pergalę rezultatu 33:27 (17:11) šventė „HC Vilniaus“ rankininkai ir jau kalbėjo apie triumfą namuose. Buvo mąstoma net apie varžovų sutriuškinimą, tačiau viskas pakrypo ne jų naudai.

Alytiškiai Vilniuje jau atrodė kur kas solidžiau – lyg ant sparnų sužaidę antrąjį kėlinį „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai šventė pergalę – 28:26 (14:15). Taigi, intriga dėl bronzos nusikėlė į Alytų.

„HC Vilnius“ per savo klubo istoriją dėl medalių kovojo daugybę kartų: du kartus (2007 ir 2008 metais) tapo vicečempionais, o 2006 ir 2009 metais jiems atiteko bronzos medaliai. „HC Vilniaus“ žaidėjams įtampa ir atsakomybė – jokia naujiena.

O „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai į geriausiųjų ekipų ketvertuką pateko tik po 15 metų pertraukos.
Jiems žaisti LRL mažajame finale – itin aukštas pasiekimas. Jei alytiškiai iškovos medalius, tai perrašys savo klubo istorijos puslapius. 

* * *

Eugenijus GIMBUTAS: „Norime perrašyti istoriją“
Alytaus „Almeida-Stronglasas“ ekipos treneris

„Laimės tie, kurie bus psichologiškai tvirtesni. Po pergalės Vilniuje mano ekipos žaidėjai ėmė tikėti savo sėkme. Mes turime aikštės pranašumą, tikiu, kad susirinks daug rankinio sirgalių – nesinorėtų jų nuvilti. Rungtynės Alytuje ir Vilniuje skyrėsi lyg diena ir naktis. Po rungtynių Alytuje buvo užgautos ambicijos. Pergalę Vilniuje lėmė kovingumas, juodas darbas gynyboje. Bandysime tai pakartoti ir lemiamose varžybose. Į geriausiųjų ekipų ketvertuką patekome po 15 metų pertraukos – norime perrašyti klubo istoriją ir pagaliau iškovoti medalius. Manau, kad tam esame pasiruošę ir subrendę“.

* * *

Andžej LYSIONOK: „Svarbu psichologinis lūžis“
„HC Vilnius“ treneris

„Pralaimėjimas Vilniuje buvo netikėtas ir skaudus psichologiškai. Per treniruotes vyrams bandžiau sugrąžinti pasitikėjimą, įkvėpti daugiau kovingumo. Tai bus sunkios varžybos – gali vykti taškas į tašką. Svarbu – rungtynių pradžia, jei gerai kovosime, nepaleisime varžovų į priekį, tuomet galime iškovoti pergalę. Svarbu – psichologinis lūžis. Reikia daryti mažiau klaidų ir geriau gintis. Mūsų vartininkas Vaidas Lukoševičius serga, tad teks verstis vienu vartininku – Donatu Žebeliu. Tai teks rungtyniauti be vartininko keitimo“. 

Evaldas VEIDA: „Nebekartosime panašių klaidų“ 
„HC Vilniaus“ žaidėjas

„Gal ir gerai, kad lemiamos varžybos – Alytuje. Tai jaunų žaidėjų neslėgs įtampa. Jaunimas visuomet stengiasi pasirodyti prieš savus sirgalius, draugus, artimuosius ir tai neretai pakišą koją – jie tiesiog perdega. Alytiškiai Vilniuje pateikė siurprizą aktyvia gynyba, mes to nesitikėjome, užtat taip ir atsitiko. Gal kai kurie žaidėjai Vilniuje tikėjosi, kad pergalė atkeliaus savaime. Tokių dalykų nebūna, visuomet reikia kovoti iki galo. Bandysime nebekartoti panašių klaidų. Norime papildyti savo iškovotų trofėjų kolekciją medaliais, o ketvirtoji vieta – labai skaudi, nesinorėtų sezono baigti skaudžiu pralaimėjimu. Manau, kad esame nusipelnę bronzos medalių. Kovosime iš paskutiniųjų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius