-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 03

Alytuje vyks Lietuvos dviračių plento čempionatas

Birželio 27-29 dienomis geriausius šalies plento dviratininkus galėsite išvysti Alytuje. Būtent šiame mieste pirmą kartą įvyks Lietuvos dviračių plento čempionatas.
LDPC logo
LDPC logo / organizatorių nuotr.

Alytus pasirinktas neatsitinktinai – iš čia kilę Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Žydrūnas Stankevičius ir generalinis sekretorius-direktorius Valentinas Rutkauskas. Šio miesto gyventojai ir svečiai galės išvysti tokias dviračių sporto žvaigždes kaip Ramūnas Navardauskas, Ignatas Konovalovas, Gediminas Bagdonas ar Aidas Kruopis, Alytaus miesto garbę gins Žydrūnas Savickas ir Marius Bernatonis.

Visgi šiemet vargu, ar bus galima išvysti 2013 metų Lietuvos čempionę Ingą Čilvinaitę, kuri gegužės viduryje Kinijoje vykusiose varžybose griuvo ir patyrė traumą. Sportininkei buvo atlikta operacija, o šiuo metu ji atlieka reabilitaciją.

Ž. Stankevičius, V. Rutkauskas ir Alytaus miesto savivaldybės Sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjas Adomas Andrušaitis apsilankė Alytaus radijo stotyje „FM99“, kurioje atskleidė būsimo čempionato gaires.

– Ar galima sakyti, kad būtent jūsų – alytiškių – dėka Lietuvos čempionatas grįžta į „Dzūkijos sostinę“?

Ž. S: Mes su generaliniu sekretoriumi, kaip alytiškiai, pagalvojome, kodėl visus čempionatus rengiame įvairiuose miestuose, tačiau ne Alytuje? Juolab, kad Alytus dabar turi puikius kelius, o sportininkams čia idealios sąlygos. Yra žiedas, kalniukai, manau, kad čempionatas turėtų būti puikus.

– Valentinai, galbūt jau galite atskleisti trasas?

V.R.: Birželio 27 d. vyks individualios lenktynės. Sportininkai startuos prie Alytaus sporto rūmų, vėliau trasa tęsiasi iki Punios šilo, ten dviratininkai apsisuka ir finišuoja vėl prie sporto rūmų. Sekmadienį starto ir finišo vieta nesikeičia, tačiau trasa pakryps link pramonės rajono, dviratininkai kirs naująjį tiltą per Nemuną, o finišą pasieks per Alytų. Vieno rato distancija bus 12,5 km.

– Adomai, jums kaip savivaldybės darbuotojui, Lietuvos čempionatas papildomas galvos skausmas, ar džiaugsmas?

A.A.:Visų pirma galvoju, kad tai yra tradicijų tąsa. Bet koks Lietuvos čempionatas ar tarptautinės varžybos yra mūsų miesto reklama ir mes tuo didžiuojamės. Miestas yra pasiruošęs ir tikisi prisidėti prie čempionato organizavimo.

– Lietuvoje yra centrai, kuriuose tęsiasi dviračių sporto tradicijos. Alytus taip pat toks buvo. Visgi dabar realybė pasikeitė, kokia šiuo metu yra plento dviračių situacija?

Ž.S.: Kalbant apie plento sportininkus, šiuo metu turime itin gerus sportininkus, kurie važiuoja už pačias geriausias pasaulio komandas. Visi šie dviratininkai birželio 27-29 d. bus Alytuje. Jiems yra garbė ir prestižas tapti Lietuvos čempionu. Visos komandos sudaro sąlygas jiems atvykti ir dalyvauti. Taip pat jos pagamina specialias aprangas su visais rėmėjais ir nacionaline vėliava.

Noriu pakviesti visus alytiškius ateiti ir pamatyti geriausius šalies dviratininkus, kurie Lietuvoje būna labai retai.

Žinoma, įvykus kaitų kartais profesionalus sportas dabar nėra geriausioje būsenoje. Visgi dabar matau progresą, nes dviračių sportas populiarėja visame pasaulyje. Tikimės, kad dviračių sportas, kaip sveika gamtai sporto šaka taps vis populiaresnė ir profesionalesnė. Tikiu, kad dviračių sportas atgims, Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius yra daugiadienių lenktynių „Baltijos kelio“ globėjas.

– Dviratininkų mėgėjų daugėja ir Alytuje. Galbūt po tokių renginių jų pradės augti ir profesionalų gretose?

A.A.: Kai kurie net ir dabartiniai geriausi dviratininkai yra iš Alytaus. Kiekvienos varžybos duoda impulsą vaikams rinktis būtent tą sporto šaką. Toks čempionatas Alytui yra šventė. Kviečiu visus ateiti ir pažiūrėti į geriausius dviratininkus.

– Valentinai, ar įžvelgiate galimas čempionato problemas?

V.R.: Šiai dienai tikrai nematau jokių problemų, kad negalėtumėme surengti tokio lygio čempionato, kokius rengdavome iki šiol. Alytus yra labai dėkingas geografine padėtimi, čia galima trasų įvairovė. Individualiom lenktynėm aš čia radau bent 3 galimas trasas, grupinėms lenktynėms galima nuo 10 iki 20 ar net 30 km. ilgio trasas sugalvoti. Mes norime daryti mažesnio žiedo trasas, kad dažniau dviratininkai pravažiuotų pro starto-finišo tiesiąją. Taip suteikiama proga žiūrovams iš arti pamatyti sportininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius