Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 28

Andre Agassi: vartojau narkotikus (nuotraukos, video)

Buvusi amerikiečių teniso žvaigždė Andre Agassi autobiografijoje atskleidė mažai kam žinomą faktą – sportininkas piktnaudžiavo narkotikais, kurie laikomi vienais pavojingiausių.
A.Agassi prisipažino vartojęs narkotikus
A.Agassi prisipažino vartojęs narkotikus. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teniso asai 40 metų Steffi Graf ir 39 metų A.Agassi laikomi viena sėkmingiausių porų sporto pasaulyje. Tačiau sportininkas neseniai sugriovė mitus, kad jis gyveno tvarkingai, – prisipažino praėjusio amžiaus paskutiniame dešimtmetyje vartojęs narkotikus.

Tuomet tenisininkas buvo kaip reikiant įjunkęs į metamfetaminą. Apie tai jis atvirauja netrukus pasirodysiančioje knygoje „Open“. A.Agassi beveik neužsimena apie trumpą ir audringą santuoką su aktore Brooke Shields, o visą dėmesį sutelkia pasakodamas apie dabartinę žmoną S.Graf, kurią įsimylėjo 1998 metais Prancūzijos atvirajame čempionate.

Tenisininkai susituokė 2001 metais ir susilaukė dviejų vaikų – sūnaus Jadeno Gilo (7 metai) ir dukros Jaz Elle (6 metai). Šeima gyvena A.Agassi gimtajame mieste Las Vegase.

Laikraštyje „New York Times“ įdėta tokia A.Agassi citata apie narkotikus: „Priklausomybe to nepavadinčiau, tačiau daugelis žmonių pasakytų, kad tai problema, jeigu juos vartodamas mėgini nuo ko nors pabėgti.“

A.Agassi iš viso laimėjo aštuonis „Didžiojo kirčio“ turnyrus ir tenisininko karjerą baigė 2006 metais. Jo autobiografija JAV pasirodys lapkričio 9 dieną.

Kai dopingo testas pasirodė esąs teigiamas, tenisininkas išsigando, nes tiek vardas, tiek karjera pakibo ant plauko. A.Agassi nieko kito neliko kaip meluoti. „Pasakiau, kad neseniai per neapsižiūrėjimą išgėriau draugo gėrimą su jo narkotikais, – teigė prasižengėlis. Jis prašė Teniso profesionalų asociacijos (ATP) suprasti ir pasigailėti. Po tyrimo nuspręsta netaikyti diskvalifikacijos amerikiečiui.

Tačiau 1997 metų pabaigoje A.Agassi pasaulio reitinge turėjo tenkintis 141-a pozicija ir kovoti antrarūšiuose turnyruose. 1998 metais jis vėl buvo pirmame dešimtuke, o 1999 metais po pergalių Prancūzijos ir JAV atviruosiuose čempionatuose tapo pajėgiausiu planetos tenisininku.

Moterų tenise taip pat užfiksuotas narkotikų vartojimo atvejis. 2007 metais buvusi pasaulio reitingo lyderė Martina Hingis po pralaimėjimo trečiame rate Vimbldone buvo pagauta vartojanti kokainą. Šveicarė tai neigė, tačiau vis tiek buvo diskvalifikuota dvejiems metams.

VIDEO: Andre Agassi and Steffi Graf on INSIDE SPORT (BBC) - PART 1 of 3
VIDEO: Andre Agassi and Steffi Graf on INSIDE SPORT (BBC) - PART 2 of 3
VIDEO: Andre Agassi and Steffi Graf on INSIDE SPORT (BBC) - PART 3 of 3
VIDEO: Andre Agassi Retires

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius