-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 08

Andrius Kubilius šachmatininkei Viktorijai Čmilytei įteikė žadėtus 20 tūkst. litų

„Tiek mano, tiek premjero nuomone, šachmatai yra ta sporto šaka, kuri galėtų užimti galbūt ne populiariausią, bet tvirtesnę, solidžią padėtį tarp kitų sporto šakų“, – po apsilankymo Vyriausybėje sakė Europos moterų šachmatų čempionė Viktorija Čmilytė.
Viktorija Čmilytė ir Andrius Kubilius
Viktorija Čmilytė ir Andrius Kubilius / BFL/V.Jurevičiaus nuotr.

Ji sakė jaučianti, jog ir ji pati, ir šachmatai Lietuvoje yra vertinami, tereikia šią sporto šaką labiau populiarinti tarp vaikų, jaunimo ir sulaukti daugiau aukšto lygio sportininkų. Šiandien premjeras Andrius Kubilius įteikė sportininkei specialiu nutarimu paskirtą 20 tūkst. litų premiją, o Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Klemensas Rimšelis – medalį „Už sporto pergales“.

Sportininkė, kartu su savo tėvu Viktoru Čmiliu, naujuoju Šachmatų federacijos prezidentu Jonu Viesulu diskutavo su premjeru ir departamento direktoriumi apie šios sporto šakos vietą pasaulyje ir  perspektyvas Lietuvoje.

Pokalbio dalyviai sutarė, jog į fizinio ugdymo programas reiktų įtraukti ir intelektualųjį sportą – šachmatus. V.Čmilytė pastebėjo, jog tokiu atveju turėtų būti palikta pasirinkimo galimybė, nes ne visiems vaikams yra skirti šachmatai. Kalbant apie sporto šakos finansavimą, departamento direktorius K.Rimšelis pastebėjo, kad tokie aukšto lygio sportininkų, kaip V.Čmilytės, pasiekimai padeda ir federacijoms pagal nustatytą finansavimo formulę gauti daugiau lėšų.      

Sportininkė V.Čmilytė papasakojo apie pasirengimo čempionatams procesą. Pasak jos, svarbiausia yra gera atmintis, trenerio ir sportininko tarpusavio supratimas, psichologinis suderinamumas. Kaip teigia sportininkė, šachmatai – pagarbus sportas, taip pat ir atviras – bene vienintelė sporto šaka, kurioje gali tarpusavyje varžytis ir vyrai, ir moterys. V.Čmilytei dar 1999 m. suteiktas tarptautinės moterų didmeistrės vardas, o pernai – ir vyrų didmeistrės vardas.     

Primename, kad atsižvelgiant į V.Čmilytės išskirtinio pasiekimo precedentą departamentas rengia siūlymus papildyti nutarimą „Dėl didelio meistriškumo sportininkų ir kitų rinktinės narių skatinimo“ ir numatyti Vyriausybei galimybę esant išskirtinėms aplinkybėms ir motyvuotam teikimui priimti sprendimą skirti kitokią, nei yra numatyta, premiją didelio meistriškumo sportininkams ir kitiems rinktinės nariams.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius