Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 11

Andrius Stelmokas: „Pergalę prieš rumunus lėmė komandiniai veiksmai gynyboje ir greitos atakos“

Andrius Stelmokas rungtynėse su Rumunijos rinktine pelnė 4 įvarčius, taip prisidėdamas prie Lietuvos rankininkų pergalės rezultatu 24:23. Tai buvo pirmoji lietuvių pergalė 2012 m. Europos čempionato atrankos varžybose.
Andrius Stelmokas
Andrius Stelmokas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Vakar, ketvirtadienį, „Siemens“ arenoje vykusiose rungtynėse Lietuvos rinktinė iniciatyvą savo rankose turėjo didžiąją laiko dalį, tačiau mačo pabaigoje leido varžovams rezultatą sumažinti iki minimumo.

– Andriau, kas vis dėlto lėmė pergalę?

– Gera gynyba ir, aišku, patikikimas mūsų vartininko Arūno Vaškevičiaus žaidimas. Iš pradžių turėjome rimtų problemų atakuodami, tad turėjome kiek pakoreguoti žaidimą. Manau, greitos atakos davė savo vaisių.

– Rumunai per pirmas dvi rungtynes praleido net 69 įvarčius, ar tai reiškia, kad šiose rungtynėse svarbiausia buvo sėkmingai užpulti?

– Akcentavome ir puolimą, ir gynybą. Žinojome, kad didesnius šansus turėsime žaisdami greitą rankinį, nes varžovai fiziškai stipresni, todėl iš antros linijos mums buvo sunkiau atakuoti. Komandiniai veiksmai gynyboje ir greitos atakos, manau, nulėmė mūsų persvarą.

– Rungtynių pabaiga daug nervų kainavo?

– Kainavo. Pagrindinė to priežasstis, kad per dažnai būdavome išvaromi iš aikštės dviems minutėms. Likus penkioms minutėms kaip tik ir kalbėjome, kad reikia vengti pražangų, bet nesigavo.

– Jautėsi, kad tai silpnesnis varžovas nei Kroatijos ir Ispanijos rinktinės, kurioms pralaimėjote?

– Jautėsi. Aš pats tose rungtynėse nežaidžiau, bet, sprendžiant pagal vaizdo įrašus, komandos draugams žaidžiant su kroatais ir ispanais buvo žymiai sunkiau. Aišku, rumunai irgi žaidė paskutiniame pasaulio čempionate. Tai taip pat komanda, su kuria reikia kovoti pilna jėga, jei nori ją įveikti. Mes tai padarėme ir tai, manau, rodo, kad ir mes kylame į viršų.

*  *  *

Lietuvos ir Rumunijos komandos kovo 13 dieną, sekmadienį, dar kartą susitiks Konstantoje, Rumunijoje. Šiame mače A.Stelmokas, kaip ir Rolandas Bernatonis bei Aidenas Malašinskas, padėti negalės. Šie rankininkai privalo sugrįžti į savo klubus. Į rumunų vartus ši trijulė pasiuntė 9 įvarčius.

Keturiskart pasižymėjęs Augustas Strazdas Konstantoje žais, tačiau ypač svarbiais momentais įvarčius „Siemens“ arenoje pelnydavęs rankininkas įsitikinęs, kad Rumunijoje bus kur kas sunkiau. Ne tik todėl, kad nerungtyniaus trys pagrindinės sudėties žaidėjai.

„Bus sunku. Bus tikrai sunkesnis mačas nei Vilniuje. To regiono šalys garsėja labai emocingais sirgaliais, netgi kiek agresyviais, todėl bus sunku žaisti. Manau, žiūrovų tikrai bus daug, nes rumunai nenorės grupėje likti paskutiniai. Beje, kaip ir mes“, – kalbėjo A.Strazdas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius