Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 26

Antroji serija: kas sujungė krepšinį, regbį ir rankinį?

„Mes už sportą!“ – tai iniciatyva, kviečianti visus sportuoti ir stebėti sporto dvikovas arenose ir stadionuose. Krepšinis, regbis ir rankinis tai daro išvien. Antroje dalyje savo sporto šakos subtilybes papasakojo ir kamuolio metimo techniką demonstravo krepšininkė Mantė Kvederavičiūtė, rankininkė Diana Šatkauskienė ir regbininkės Ema Grigėnaitytė ir Greta Grigėnaitytė.
Kas sujungė krepšinį, regbį ir rankinį?
Kas sujungė krepšinį, regbį ir rankinį? / Evaldo Šemioto nuotr.

Kauno „Žalgirio“ arenoje sportininkėms teko mokyti savo sporto šakos subtilybių. „Metimų technikų yra labai daug ir geriausia pasirinkti tokią, kuri jums yra patogiausia. Tik taip įmesit į krepšį“, – pripažino M.Kvederavičiūtė. Visos sportininkės nesunkiai pataikė į krepšį nuo baudos metimo linijos.

„Regbis yra tikrai ekstremalus žaidimas. Svarbiausi yra tikslūs perdavimai, įvairūs išbėgimai“, – pasakojo G.Grigėnaitytė. Į specialų taikinį įmesti ovalų regbio kamuolį buvo nelengva užduotis tiek M.Kvederavičiūtei, tiek D.Šatkauskienei, bet po kelių bandymų tą padaryti pavyko.

„Krepšinio kamuolys apvalus kaip ir rankinio. Su regbio kamuoliu buvo truputį sunkiau, nes jo atšokimas labai neaiškus, jį nelengva suvaldyti“, – mintimis dalinosi D.Šatkauskienė, pamokiusi mesti rankinio kamuolį į vartus.

„Smagu išbandyti tiek regbį, tiek rankinį, kurių anksčiau dar neteko žaisti, pačiupinėti visiškai kitokius kamuolius. Pataikyti regbio kamuolį pro skylę buvo kažkas neįmanomo“, – juokėsi M.Kvederavičiūtė. Šia puikia pramoga džiaugėsi ir regbininkė E.Grigėnaitytė: „Man labiau patiko rankinis, nors ir mesti į krepšį sekėsi neblogai. Bet palaikau visas sporto šakas ir linkiu joms didžiausios sėkmės ateityje“.

VIDEO: Mes už sportą! II dalis. Merginos

M.Kvederavičiūtė ragina palaikyti Lietuvos moterų krepšinio rinktinę, kuri iškovojo kelialapį į Europos čempionatą. D.Šatkauskaitė prašo palaikymo Lietuvos rankinio rinktinei, o Ema ir Greta Grigėnaitytė kviečia visus palaikyti Lietuvos moterų regbio-7 rinktinę Europos čempionato B diviziono turnyre Vilniuje jau birželio 28 dieną.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius