-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 30

Šeimyninė sveikatos akcija – anūkai kviečia senjorus eiti

Pirmosios masinės ėjimo varžybos senjorus nustebino malonia staigmena. Jau nuo šeštadienio startavo akcija „Anūkai kviečia senjorus eiti“. Šia iniciatyva renginio organizatoriai siekia vyresniuosius dar aktyviau įtraukti į fizinę veiklą ir skatinti ryšį tarp artimųjų.
Šeima
Šeima / Sporto biržos nuotr.

Nepamiršti senjorų

Prieš pat Šv. Velykas startavusi akcija yra vykdoma ir tam, kad vis dar esant nemažai daliai senjorų, nesinaudojančių kompiuteriais, informacija apie renginį juos tikrai pasiektų. Ėjimo varžybų tinklalapyje atsirado speciali grafa, kurią paspaudę renginio dalyviai gali parašyti laišką seneliams – iki penkių sakinių kvietimo tekstą nurodant ir gavėjo adresą.

Pirmųjų masinio ėjimo varžybų organizatorė Vlada Musvydaitė sako, kad tai ne tik paskatins fizinį vyresnio amžiaus žmonių aktyvumą, bet ir leis neužmiršti artimų žmonių.

Šia iniciatyva siekiame paskatinti senjorus judėti. Taip pat norime paraginti vaikus ir anūkus palaikyti ryšį su seneliais ir tėvais, jų neužmiršti.

„Labai gaila, tačiau dažnai esame linkę pamiršti vyresniuosius, net jeigu jie yra artimi mūsų žmonės. Esame taip įsisukę į kasdienius reikalus, kad dažnai nė nepagalvojame, kaip jiems sekasi, kaip jie jaučiasi, ką veikia. Šia iniciatyva mes siekiame senjorus paskatinti judėti ir nesėdėti namuose. Taip pat norime paraginti senjorų vaikus bei anūkus palaikyti su jais ryši bei neužmiršti jų“, – kalbėjo renginio organizatorė.

Vienas iš būsimų ėjimo varžybų dalyvių Algimantas R. teigia, kad šia galimybe jau pasinaudojo, o kaip didžiausią akcijos privalumą įvardija patrauklią pranešimo apie renginį funkciją senjorams.

Ne tik pramoga, bet ir pamoka

„Kadangi turiu senelius, kurie gyvena kaime netoli Vilniaus, neturiu galimybės juos dažnai aplankyti. Todėl ši akcija yra puikus pavyzdys, kaip kelias bėdas galima įšspręsti vienu būdu. Šiandien vis dar daug senolių nesinaudoja kompiuteriais ir jų gaunamos informacijos laukas yra gerokai siauresnis negu jaunų žmonių. Apie įvairius renginius daugiausiai galima sužinoti internete, todėl ši informacija senjorų paprastai nepasiekia. Kodėl gi jų neinformavus jiems įprastu ir artimu širdžiai būdu – parašyti jiems laišką su kvietimu, kurį jie tikrai pamatys savo pašto dėžutėse?“ – teigė Algimantas.

Senjorai bus nustebinti ne tik laišku pašto dėžutėje. Penkių tūkstančių žingsnių zonoje, Pūčkorių sode, bus vedamos specialios mankštos vyresnio amžiaus žmonėms. Kartu su kineziterapeutais užsiėmimus vesianti trenerė Svetlana Musvydienė sako, kad kiekvienas vyresnio amžiaus žmogaus turėtų išmokti tinkamai mankštintis.

„Per varžybas mokysiu senjorus tam tikrų apšilimo subtilybių – kaip nepersistengiant išjudinti savo kaulus, sąnarius ir sustiprinti raumenyną. Kiek vėliau norėčiau juos išmokyti taisyklingo vaikščiojimo su šiaurietiško ėjimo lazdomis, tai yra rankų ir kojų derinimo, sinchroniškumo fizinės veiklos metu. Tai labai svarbu, ypač vyresnio amžiaus žmonėms, nes fizinė veikla gelbsti nuo kaulų, sąnarių problemų, raumenų nykimo“, – tvirtino specialistė.

Informaciją parengė www.ejimovarzybos.lt

Kvieskite senelius ir dalyvaukite pirmosiose Proenzi ArthroStop masinio ėjimo varžybose Lietuvoje. Jos vyks balandžio 16d., 12val. Pavilnių regioniniame parke, Vilniuje. Prisijunkite! NEMOKAMA REGISTRACIJA: http://ejimovarzybos.lt/registracija.html

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius