Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 03

Apdovanojimai geriausiems sportininkams – iš prezidentės rankų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Kūno kultūros ir sporto dienos išvakarėse pagerbė geriausius šalies sportininkus ir jų trenerius.
Giedrius Titenis gavo apdovanojimą iš Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės rankų
Giedrius Titenis gavo apdovanojimą iš prezidentės Dalios Grybauskaitės rankų / lrp.lt

Sveikindama įvairių sporto šakų atstovus, šalies vadovė pabrėžė, kad Lietuva didžiuojasi savo sportininkais, pasiekusiais aukščiausius rezultatus ir įrodžiusiais, jog yra tarp geriausiųjų Europoje ir pasaulyje.

Šalies vadovės teigimu, sportininkų pergalės plačiai garsina Lietuvą, o jų ištvermė, darbštumas ir kantrybė yra pavyzdys jaunajai kartai, kaip atkakliai reikia siekti užsibrėžto tikslo.

Iškilmingoje ceremonijoje prezidentė įteikė valstybinius apdovanojimus labiausiai nusipelniusiems Lietuvos sportininkams ir jų treneriams. Europos ir pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos aukso ir sidabro medalius iškovojęs Mindaugas Bilius apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, sidabro ir du bronzos medalius 2014 m. Europos plaukimo čempionate laimėjęs Giedrius Titenis – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

lrp.lt/Jevgenijus Šuklinas gavo padėką iš Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės
lrp.lt/Jevgenijus Šuklinas gavo padėką iš prezidentės Dalios Grybauskaitės

Prezidentė taip pat įteikė padėkas daugiau nei dviem šimtams prizines vietas Europos ir pasaulio čempionatuose, jaunimo olimpinėse žaidynėse, neįgaliųjų čempionatuose ir kitose varžybose laimėjusiems atletams.

Šalies vadovė palinkėjo sportininkams ir toliau sėkmingai gerinti asmeninius rezultatus ir uoliai ruoštis būsimiems čempionatams. 

Kūno kultūros ir sporto diena Lietuvoje buvo minima ir Seime: rengiamą sporto forumą „Sveiki, fiziškai aktyvūs, sportiškai išprusę vaikai ir jaunuoliai – moderni, ekonomiškai stipri ir saugi valstybė“ sveikins Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir premjeras Algirdas Butkevičius.

Pranešimus forume skaitė ir diskusijose dalyvaus švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius, šalies aukštųjų mokyklų vadovai, Pasaulio sveikatos ir Europos sveikatingumo asociacijų atstovai.

„Pagrindinis mūsų tikslas – atkreipti visuomenės ir visų suinteresuotų institucijų dėmesį į vis prastėjančią vaikų ir jaunimo sveikatos būklę. Tai labai opi ir sparčiai progresuojanti problema. Jei bendromis pastangomis su ja nekovosime, padariniai visuomenei ir valstybei gali būti labai skaudūs“, – pranešime spaudai sako forumo organizatorius, Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas Vydas Gedvilas.

Kūno kultūros ir sporto diena Lietuvoje minima pirmąjį spalio šeštadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius